• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 24, 2020

La Muestra de Evita, el Museo del Pueblo, al barri de Monserrat, és una recopilació d’objectes que fan referència a la vida de María Eva Duarte de Perón, com antecessora dels principis de solidaritat, lleialtat i consciència de classe a Argentina.

Que no se t’escapi cap racó per visitar, consulta la Ruta completa per Recoleta.

En situació

El que avui anomenen museu, es troba ubicat a una de les sales que el Sindicato Gastronómico va oferir per donar una casa a aquesta mostra, que va néixer com itinerant per totes les places del país. Es tracta d’un conjunt d’objectes, records, revistes i llibres que la gent ha anat guardant i que han donat per poder formar aquesta mostra.

La Muestra de Evita, el Museo del Pueblo

La mostra són unes 20 vitrines amb objectes relacionats amb la fundació Eva Perón i la seva vida, com llibres per estudiar en les diferents escoles que es van crear, medalles de tornejos i campionats esportius que es duien a terme per fomentar l’esport entre els més petits, entre altres. També podem veure un seguit de plats, plaques i joguets que recorden d’una manera o altra l’obra de Evita.

En la vitrina número 4 hi ha un carnet d’afiliació al peronisme i en la següent podem veure diverses fotos de la faceta d’Evita com a actriu, abans de conèixer al general Perón.

En una altra vitrina veiem la capa que el torero “Rovira” li va obsequiar a Evita, durant la visita d’aquesta a Espanya en un intent de convèncer al general que tornés a legalitzar les corrides de toros a Argentina, fet que, afortunadament, no va passar.

Per seguir amb el recorregut ens queden vitrines amb portades de diaris i revistes que parlen de la dona de Perón, llibres que exploren la seva vida i fins i tot una col·lecció de llibres en diferents idiomes de l’obra de Perón “La Razón de Mi vida”.

Hauries de saber

Per complementar sobre la vida de Eva Duarte podem visitar el Museo Evita, a Palermo.

La Muestra de Evita, el Museo del Pueblo_Av. Mayo, 930. De dilluns a divendres de 10h a 16h. Entrada lliure. Visita 20min.

Al web del museu trobrareu tota la informació actualitzada

Deixa un comentari