• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:maig 2, 2021

El Palacio Lagomarsino, a Recoleta, és un d’aquells indrets que no surten a les guies i és una llàstima. Per què? Doncs perquè és tan bonic per dins com per fora i a més a més hi organitzen visites guiades gratuïtes!

Hauries de Saber

Visites guiades gratuïtes al Palacio Lagomarsino.

Amb aquesta entrada Fuet i Mate mostrem les nostres cartes, la diferència entre un blog que recorre les ciutats per dir que hi ha estat i entre un on practiquem el Turisme No Guiri.

palacio lagomarcino interior recoleta

La casa de la província de San Luís es troba a la que fou la residència oficial durant 4 anys de la familia Lagomarsino, a Azcuénaga 1087, amb Santa Fe, al barri de Recoleta.

Passejar per l’avinguda Santa Fe és sinònim de compres però si ens hi fixem bé, podem descobrir autèntiques joies. El Palacio Lagomarsino és una d’elles, malgrat no estar exactament sobre Santa Fe.

No et perdis la nostra Ruta Completa per Recoleta.

A Buenos Aires s’està posant de moda passejar-la i descobrir-ne els racons, que no són pocs. Hi ha molts edificis que tenen detalls molt interessants, rosetons, finestrals, portes, etc. Així que què et sembla si avui te’n mostrem un que té de tot?

En situació

Carlos Lagomarsino fou un empresari tèxtil italià que per demostrar el seu nivell econòmic a la societat i accedir a la burgesia portenya, va encarregar a un dels arquitectes de moda de principis del segle XX, la construcció de la seva vivenda.

Art nouveau recoleta buenos aires

Aquest arquitecte fou Virginio Colombo, el mateix que va dissenyar el magnífic edifici de los Pavos Reales a l’avinguda Riadavia, els mobles del Palacio de Tribunales o a Casa Calise al carrer Hipólito Yrigoyen i fins a un total de 50 obres al país.

Descobreix Una ruta de l’Art Nouveu per Buenos Aires.

A principis del segle XX, Argentina i Buenos Aires en particular estava canviant d’aires. Començava a mirar Europa i volia modernitzar-se. Si ens centrem en l’arquitectura, el país més envejat era França i per això avui, podem trobar moltes cases d’estil art nouveu per la ciutat porteña. Les avingudes principals en són una mostra recurrent, com Santa Fe, Rivadavia o Callao.

El Palacio Lagomarsino

La residència palau Lagomarsino, malgrat que no segueix l’estil arquitectònic de les grans fortunes argentines com el Palacio San Martín, el Palau Ortiz Basualdo actual ambaixada de França o el que avui acull la col·lecció permanent del Museo Nacional de Arte Decorativo, segueix essent un referent de l’art nouveau argentí.

exterior palacio lagomarcino

Si la seva façana destaca pels querubis i la decoració sota del balcó, el seu interior i sobretot el hall principal, destaca pels seus frescos pintats a mà i per les vidrieres.

Una casa que passa desparecebuda als guiris.

El palau es va començar a construir el 1919 i un any després, ja hi residia Lagomarsino amb la seva dona i els 5 fills.

Malgrat els lxes aparents del palau, van cometre un error i fou el de no posar calefacció, els radiadors que avui encara podem contemplar, eren purament decoratius. La familia no va aguantar gaire i l’any que va morir el patriarca, la seva esposa es va vendre l’edifici i es va traslladar els fills a una quinta comunal a Belgrano.

lagomarcino visites gratis

El Palau Lagomarsinova ser un consultori médic i desprès la seu d’un banc que en va modificar l’interior posant ascensor, treient la cuina i altres canvis fins que finalment. Finalment va ser subastada la a comprar el govern de la província de San Luís per posar-hi les oficinies de la Casa de la Provincia de San Luis.

Hauries de saber del Palacio Lagomarsino

L’edifici es pot visitar de dilluns a divendes de les 11h a les 14h o la nit de l’Art Nouveu que, almenys el 2019 va coincidir amb la vigilia de la primavera, la nit del 20 de setembre.

Palacio Lagomarsino_Azucuénaga 1087. Visites guiades gratuïtes de dilluns a divendres d’11:00 a 14:00h. Visita 30 min.

Us deixem l’enllaç al web de la Casa de San Luís, on a part de fotografies més boniques que les nostres, tindreu l’informació de l’agenda cultural.

Coneixeies aquest edifici? Què et sembla fer turisme per Buenos Aires d’una manera no guiri?

Deixa un comentari