Villa Santa Rita és un d’aquells barris de Buenos Aires que cataloguem com a turísticament poc interessants però és que Buenos Aires, moltes vegades atreu més l’atenció quan s’hi viu que quan s’hi està de pas.
Si vas a Villa Santa Rita és que ja et coneixes molt Buenos Aires.
Per això nosaltres t’ajudem a coneixer la ciutat amb la Ruta completa per Villa Santa Rita.
Què fer i visitar a Villa Santa Rita
En situació
De fet podríem dir que Baires és una ciutat que es gaudeix més vivint-hi que turistejant i Villa Santa Rita és un barri que serveix perfectament com a exemple. Tot i estar en una ciutat és molt tranquil i està molt ben comunicat, ja que està delimitat per Av.Gaona i Av. Alvarez Jonte i el travessa l’Av. Juan B.Justo amb el Metrobus que li donen molta accessibilitat a tots els punts de la ciutat. És veí de Villa General Mitre, Villa del Parque, Monte Castro, Floresta i Flores.
Breu història per parlar al bar
Al s.XVIII, com passava amb molts dels actuals barris de la Capital, les terres que avui conformen Villa Santa Rita eren quintes i forns de totxos, més tard Juan Diego Flores va adquirir una quantitat de terres entre les quals hi havia les que estem parlant. Passat el temps i els propietaris, les adquireix María Josefa Nicolasa del Corazón de Jesús Ramos Rodríguez de Gramendi i Alsina, la qual les va convertir en zona de descans construint-hi una casona colonial a la que li construí un oratori amb la imatge de la Santa Rita de Cascia, ja que li era devota.
Com, també, molts dels actuals barris perifèrics de la primera ciutat, es van anar venent les terres per lots comprats per obrers de les fàbriques de la zona i immigrants.
Què visitar a Villa Santa Rita
L’església principal és el Santuario Santa Rita que fou construït el 1949, d’estil neoromànic i obra de l’arquitecte Juan B.Negri. El seu interior és curiós, ja que està pintat amb colors ben llampants, a més a més, darrere de l’atri principal hi ha les plaques que els devots deixen a la verge com a senyal d’agraïment. El Santuari està a Camarona, 3443 i la imatge venerada és la mateixa que tenia María Josefa a la seva casa, la Santa Rita de los Imposibles.
Un dels edificis que més crida l’atenció del barri és l’Hospital Israelita obra de Joselevich i Bragiginsky inaugurat el 1921.
La curiositat actual del barri és que conserva bona part de l’arquitectura típica dels anys 40 i 50 i això li confereix una sensació més de poble que de ciutat. El seu entramat està compost per una gran quantitat de passatges, de fet és el barri que en té més de tota la ciutat.
El barri interior anomenat Nazca en té 14 i fins i tot i hi ha un passatge que naix d’un altre passatge. El primer és el Pasaje Rodolfo Dantas i el fill, el Pasaje Granville, conegut al barri com el Pasaje La Puñalada. Molts dels veïns s’han unit per defensar aquests tipus de cases baixes i evitar la construcció d’edificis que acabaria amb l’aire característic de Villa Santa Rita.
Una altra curiositat és que no hi ha cap plaça ni parc, així que trenca totalment amb la dinàmica dels altres barris que creixien al voltant de la plaça central on hi havia l’església. Potser els veïns del barri no troben a faltar un espai verd, ja que la tranquil·litat dels passatges, envoltats d’arbres, els pocs cotxes que el creuen i les seves cases d’una planta els donen la qualitat de vida que necessiten.
Un cafè per Villa Sant aRita
El bar més famós del barri és El Tokio, que data de 1930 i estroba a Alvarez Jonte i Tokio. L’altre punt recomanable de la zona és el Espacio Fracctal, un espai col·lectiu, autogestionat i apartidari que sempre organitza activitats per a tots.
Extra Extra: GRATIS
Què el teu pressupost no limiti els dies que estaràs per Capital, els de Fuet i Mate hem preparat una RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.
Tens previst passar més dies per Buenos Aires, descobreix tot el que pots fer a la ciutat més important de l’Argentina. Hem preparat una guia completa de Buenos Aires separant per barris.
Deixa’ns un comentari, explicant que t’ha semblat aquesta entrada.