• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 24, 2020

La Legislatura de la Ciudad de Buenos Aires o simplement, Legislatura porteña és la seu del poder Legislatiu de la Ciudad Autónoma de Buenos Aires i es troba al barri de Monserrat.

No et perdis cap edifici, ni cap racó amb la Ruta Completa per Monserrat.

En situació

L’edifici, va ser dissenyat per l’arquitecte Héctor Ayerza el 1925 i la seva construcció va demorar 5 anys. El 2011 va ser declarat Monumento Histórico Nacional. Tot i semblar un palau i fins i tot tenir l’interior pensat com a tal, sempre va estar destinat a edifici públic.

El 1943 hi va funcionar la Secretaria de Trabajo y Previsión dirigida per Perón i posteriorment la seu del Ministerio de Trabajo de la Nación. Durant el mandat presidencial de Perón, l’edifici va ser una de les seus de la Fundación Eva Perón.

Al Hall Central es va vetllar el cos d’Evita durant 14 dies.

Abans de ser tralladat el Congreso de la Nación i posteriorment a la CGT. D’on va despareixer uns anys…ja saps la història del cos d’Evita?

Legislatura de la Ciudad de Buenos Aires

La seva porta principal està sobre Diagonal Sur, al 575, en línia amb la torre octogonal del rellotge de 97 metres d’altura. Aquesta porta d’Honor només s’obra en comptades i especials ocasions, com per exemple per la visita dels reis d’Espanya Juan Carlos de Borbón i la seva esposa o la del Papa Juan Pablo II. 

El rellotge Westminster té quatre esferes de 4,5 metres de diàmetres i està connectat a cinc campanes anomenades La Santa María, La Pinta, La Niña, La Porteña i La Argentina. A més a més hi ha un carilló d’unes 30 campanes que es toquen mitjançant un teclat de fusta que hi ha a la torre. 

La façana està decorada amb una cornisa coronada amb 26 escultures que recreen aspectes clàssics francesos.

Per la porta principal s’accedeix al hall central que té una cúpula sostinguda per diversos Atlanes entre els quals destaca la figura d’un indi, que no sosté el cel sinó la pàtria, encara que la imatge de l’indi sembli més un pell roja que un tehuelche. Sobre la taula de marbre és on es va vetllar el cos d’Evita durant 14 dies. Al Hall de Entrada hi ha l’escala De Honor que porta al Hall de Honor, situat a la planta principal i inspirat amb el del Palau Royal de París, construït totalment amb marbre boticcino clàssic. A la intersecció de l’escala hi ha el bust de bronze de José de San Martín.

Els salons

Des del Hall s’accedeix al Salón Dorado, que recorda als salons de ball dels palaus, tant pel sostre semiabovedat com per la disposició de les aranyes, és on avui es fan actes públics i distincions. Aquest magnífic saló està inspirat amb la Galeria dels Miralls del Palau Reial de Versailles. En aquest espai es respecta la simetria tan buscada en aquest tipus de palaus, amb les finestres que donen a Diagonal Sur i els panels emmirallats de l’altre costat amb columnes jòniques.

Enfrontat al Salón Dorado hi ha el Salón San Martín, que representa el menjador del palau i fins i tot darrere hi ha una cuina, tot i que mai s’ha utilitzat amb aquest objectiu. El medalló de pedra on hi ha representada la imatge del Libertador és l’única peça de material originari, consisteix en pedra del Andes. La resta de material, des dels marbres fins a les fustes provenen d’Europa, una acció molt característica de l’Argentina de finals de s.XIX i principis de s.XX.

Per últim hi ha la biblioteca pública amb accés a tothom on s’hi pot consultar tant llibre de política com d’història del país i de la ciutat.

Hauries de saber

Legislatura de la Ciudad de Buenos Aires_Perú, 130. Visites guiades concertades per mail: visitasguiadas@legislatura.gov.ar.

Al web oficial trobareu tota la informació actualitzada i saber quin és el millor dia per visitar la Legislatura de la Ciudad de Buenos Aires

El dia que vaig fer la visita guiada hi havia sessió legislativa, així que no vaig poder visitar ni el Salón Eva Perón que és l’espai que comunica els despatxos del Presdient i del Vice President de la Legislatura ni el Recinto de Sesiones, el lloc on es legisla.

Si vau tenim més sort que jo, deixeu-nos un comentari explicant el que ens vam perdre. Així podem completar la informació.

Deixa un comentari