• Post category:Xina
 • Post last modified:setembre 28, 2020

Hohhot o Huhehaote (呼和浩特) és la capital de la Mongòlia Interior, una província autònoma de Xina.

Segurament no està a la teva ruta, a no sé que vaig o vinguis de Mongòlia, però si hi vols passar, no te n’arrepentiràs perquè veuràs una amalgama de Xines històriques. Si tens dubtes sobre la teva ruta a la Xina, visita Itinerari per la Xina.

És una ciutat sorprenentment gran i cosmopolita, tot i que pels xinesos és una petita capital. De la mateixa manera que passa a Erenhot, per Hohhot encara es pot veure cartells escrits amb l’antiga grafia mongola.

Què visitar a Hohhot

L’atracció turística principal és el temple budista més antic de la ciutat, Da Zhao Lamasery que va ser construït el 1579, durant la dinastia Ming. Actualment s’ha de pagar ¥35 per visitar-lo. La plaça on es troba el temple és tot un espectacle pels nostres ulls occidentals. En un racó s’hi veu nens amb cometes i altres amb unes cometes que es controlen mitjançant el pal d’una canya de pescar, homes que escriuen a terra amb un pinzell sucat en aigua o altres que fuetegen una cadena per fer seroll.

Al costat de l’escultura de Altan Khan hi ha tot d’homes que practiquen el patinatge sobre rodes. Altan Khan va néixer el 1508 i era part de la dissetena generació dels successors de Genghis Khan i es creu que va ser ell qui va fundar la ciutat de Hohhot. Altan Khan va ser contemporani amb la dinastia Ming de la Xina, contra la qual va lluitar en diverses ocasions i va anar transformant la ciutat en centre del budisme tibetà, però va durant la dinastia Qing que la ciutat es va començar a desenvolupar.

Si seguim caminant, ens trobarem amb un mercat a l’aire lliure de pedres i una escultura que representa el miracle de la font. La llegenda diu que quan l’Emperador Kanxi es av teobar uns homes que tenien set, va fer picar de potes a terra al seu cabell perquè brotes una font i així poder beure.

Per poder veure un temple gratis, s’ha d’anar fins al temple budista de Guanyin construït durant la dinastia Qing, situat davant de la gran Pagoda. A l’interior d’un dels seus temples hi trobareu un buda gegant.

Després de visitar la gran Pagoda i la seva plaça on també hi haurà gent ballant i senyors que escriuen a terra amb un pinzell sucat d’aigua, es pot anar cap al temple de les Cinc Pagodes o la Pagoda de Base de Diamant.

En realitat, el temple de les cinc pagades, que data de 1732, és el temple més gran del conjunt de temples anomenats Cideng i que en conjunt ocupen una àrea de 10000 metres quadrats. Els temples van ser construïts durant la dinastia Ming i la Qing i tenen una barreja d’arquitectura tibetana i xinesa. Ens sembla que s’ha de pagar ¥30 però a l’hora de dinar no hi ha ningú a la taquilla…

La ciutat de Hohhot també té una petita mesquita molt interessant de visitar, ja que al seu pati hi ha làpides de pedra amb la història tallada, remuntant a temps de la dinastia Qing fins a l’actualitat. A més a més, l’interior de la mesquita és totalment d’estil xinès, essent molt diferent de les que estem acostumats a veure. La mesquita, que malgrat ser petita, és la més gran de la ciutat, data de 1693.

Per la ciutat també hi ha diversos parcs i jardins per recórrer durant els dies de primavera i el museu de la província, ubicat una mica lluny del centre (l’autobús 3, ¥1, et deixa al davant). L’edifici del museu és espectacular, molt modern i nou. El museu tanca a les 17:00 però les taquilles ho fan a les 16.30h, l’entrada és gratuïta si presentes el passaport i el dilluns és el dia que roman tancat.

Un dels motius principals del turisme a Hohhot és veure l’estepa que forma part de la província però en el nostre cas, recent arribats de Mongòlia, vam decidir que no ens aportaria res de nou. Els llocs més visitats són Xilamuren a 80 km de la ciutat, Huitengxile a 120 km i Gegentela a 150 km direcció nord.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Hohhot

 • De Erenhot a Hohhot: l’opció més econòmica és el tren de les 9:36 (puntual) que costa ¥54.
 • De Hohhot  a Pekin: tren a les 23:11 de la nit per ¥75

Moure’t per Hohhot

 • L’autobus només es pot pagar amb bitllets i costa ¥ 1.

Dormir a Hohhot

 • Casa particular

Menjar

 • Comprar al mercat i cuinar a casa

El que et fa estalviar diners

 • El Museu de la Província és gratuït, si mostres el passaport.
 • Hi ha molts temples gratuïts.
 • Es pot viatjar a Pekin amb el tren nocturn.
 • No ens hi vam fixar, però segurament a l’estació hi hagi aigua calenta per preparar uns noodles ràids.

Atractius turístics

 • Temple budista Da Zhao Lamasery entrada ¥35 per visitar-lo.
 • El temple budista de Guanyin és gratuït.
 • Cinc Pagodes ¥35, però al migdia no hi ha ningú a les taquilles.

Deixa un comentari