• Post category:Myanmar
 • Post last modified:agost 6, 2021

Quan preparàvem la ruta per Myanmar, vam decidir posar Kalaw a la llista. Kalaw és el punt de partida pel famós Llac Inle, que en teoria s’ha de fer amb guia.

La nostra idea va ser deixar-ho pel final, per familiaritzar-nos amb el país i veure si ho podíem fer per lliure.

Sigui com sigui, també teníem un dubte i era temporada una mica de pluges. En fi, ens la vam jugar i ens va sortir malament i molt bé!

Dubtant si anar a Kalaw per si plourà o no? Et treiem de dubte: ves-hi, ni que sigui per gaudir de l’experiència del tren i menjar i menjar i menjar i coneixer els myanmaresos en el seu estat més pur.

De regal, volem donar-te un altre consell: els nostres trucs motxillers seran la salvació al teu pressupost.

Hauries de Saber:

L’experiència del tren barat fins a Kalaw no té preu.

Comença mirant el nostre itinerari per Myanmar i les propostes que et donem per millorar-lo.

En situació

Kalaw és poble de l’estat de Shan. Quan busqueu per internet “Kalaw” el primer que trobareu seran innumerables entrades de blog amb el títol “trekking de 3 días por Kalaw” o alguna cosa semblant. La veritat és que sembla que només es pot fer el trekking fins al Llac Inle si es fa amb guia i tour organitzat.

visitar Kalaw myanmar

Si pregunteu per Myanmar, segurament us diran això mateix. Però ara bé, tots sabem i ja hem demostrat que no tot el que surt a internet és cert. Malauradament, els dies que nosaltres havíem de ser a Kalaw va ploure i per tant, ens vam quedar amb les ganes d’investigar la ruta pel nostre compte, com sí que ho vam poder fer per Hsipaw.

De tota manera, mirant al Maps.me la cosa no sembla gaire impossible. La nostra idea era aixecar-nos ben d’hora un 1 de gener i començar a caminar. Si pel camí trobàvem algun problema, mitja volta i “cap a casa”.

Però com hem comentat, va ploure i molt, tot el 31 i l’1, així que poca cosa més us podem explicar de Kalaw, un poble amb un carrer principal, dos hostels mig pensats per turistes i un cafè local molt pensat per turistes.

El lloc és entranyable i lo bo és que al carrer principal es pot menjar i esmorzar a preus de locals envoltats de gent de Kalaw.

Els trucs fueters per Kalaw

Malgrat que no vam poder gaudir del trekking a Kalaw volem aprofitar l’ocasió per explicar un parell de trucs motxillers a l’estil Fuet-i-mate.

 1. La manera més barata de viatjar de Mandalay a Kalaw.
 2. On dormir a Kalaw sense caure al parany dels 15U$D per nit.

com anar a Kalaw

El millor per nosaltres va ser el viatge amb tren, nosaltres veníem de Mandalay amb tren. Aquesta és l’opció més econòmica si viatgeu a l’estil fueter.

No cal dir que estem enamorats del tren de Myanmar, no?

Ens expliquem: hi ha autocars que van de Mandalay a Kalaw

 

i fins i tot al Llac Indle, però també hi ha l’amic tren.

L’opció del tren només us sortirà a compte si decidiu passar la nit a l’estació, ja que el tren arriba a Thazi a la matinada i surt a les 7.00 del matí, per tant, qui està disposat a pagar, mínim 15U$D per només unes hores?

Nosaltres teníem els nostres dubtes de si podríem passar la nit a l’estació, ja que per internet no vam trobar ningú que digués que havia dormit a allí, però també és cert, que veníem amb l’experiència de Mandalay.

Total que quan vam ser a l’andana, la nostra sorpresa va ser que l’estació estava plena de gent local dormint. Així que vam treure la tenda i vam plantar-la a carril del mig.

En tota la nit, ningú ens va dir absolutament res i l’on demà al matí vam tenir la visita dels veïns per veure que hi havia a dins de la nostra casa portable.

menjar barat a mynamar

Fetes les presentacions, toca esmorzar i per això, els països del sud-est tenen un avantatge i és que el negoci va on hi ha la gent. Així que allí on ahir a la nit no hi havia res, ara estava ple de parades de menjar. Cap allí que vam anar, a menjar el que ens oferien i fins i tot una mica més, ja que la gent ens donava menjar del seu per tastar-lo.

Dalt del tren la cosa no va ser diferent, després que els hi quedés clar que no ens havíem confós de vagó, que el “Economy” era el nostre bitllet, la desfilada de venedors ambulants no va parar fins a arribar a Kalaw.

Com hem dit, va ploure, durant el dia ens va donar una treva però l’entrada d’any 2018 la vam fer amb trons i pluja continuada. Vam aprofitar per fer tes i dolços, un plaer que poques vegades vam tenir durant el viatge i hem de reconèixer que vam tenir sort, ja que vam plantar la tenda a la mateixa estació de Kalaw, sota sostre.

Ni tan sols ens vam amagar, teníem per veïns una familia amb un nen petit. Aquest, l’on demà, va venir a fer la visita de rigor de bon dia i a veure si li podiem arreglar el seu ninot trencat. Vam esmorzar el mateix que ells, l’arròs de turno de Myanmar comprat a una dona ambulant.

Però l’1 de gener ens va rebre amb més pluja. Així que sense ganes de mullar-nos, ni de patir, vam decidir que feiem el viatge de tornada cap a Thazi i posteriorment cap a Yangon.

que visitar a Kalaw

Ara que érem uns experts en saber qui pujaria a vendre que a cada parada i que ens sobrava una bona tanda de diners, ja que gairebé no vam pagar cap nit per dormir a Myanmar, podíem fer gasto-loco amb menjar. El camí fins a Yangon, va ser un continu consumisme de menjar, entre el que compràvem per tastar, per repartir i el que ens invitaven.

Al final, no vam fer trekking, però el nostre estómac va estar d’allò més content.

Per contra, ens vam saltar la parada a Bago, ja que, inexplicablement, hi vam arribar 1 hora abans del previst! De tota manera, arribar a Yangon amb tren, no té preu (bé, si mooolt barat), ja que l’estació està al centre de la ciutat.

Hauries de saber per visitar Kalaw

L’imprescindible

Entrar i sortir de Kalaw

 • Autocar des de Mandalay.
 • Tren des de Mandalay: surt a les 17.00h i arriba a les 19.45h a Thazi. S’ha de passar la nit allí perquè el tren fins a Kalaw surt a les 5.00am (en teoria). 800kiats
 • Tren cap a Yangon: surt a les 8.00h i arriba a Yangon a les 14:40h.
 •  Si fas tren des de Mandalay hauràs de passar unes hores de la nit a Thazi però ja hem explicat que et pots quedar a dormir a l’estació.

Moreu’t per Kalaw

 • Caminant
Moure’t per Myanmar amb tren ha de ser el teu objetiu.

Dormir a Kalaw

 • Gratis posant la tenda de campanya a l’estació de trens.

Menjar

 • A l’estació de trens hi ha un lloc on es pot menjar el típic plat d’arròs amb un parell de trossets de carn per 500K.
 • Al carrer principal hi ha un local on no hi veuràs cap blanquet.

El que et fa estalviar diners

 • Es pot dormir gratis a les estacions de trens Thazi i a Kalaw.

Atraccions turístiques

 • Trekking però que no el vam fer i per tant no sabem si s’ha de pagar o hi ha la manera de fer-lo per lliure.

Explica’ns la teva experiència per Kalaw. Vas tenir més sort que nosaltres i vas poder fer el trecking fins al llac? Deixa’ns un comentari amb les teves aventures.

This Post Has One Comment

Deixa un comentari