• Post category:Myanmar
  • Post last modified:agost 6, 2021

La pregunta més fàcil que ens poden fer mai: Com moure’t per Myanmar? Quin transport és millor per Myanmar?

Definitivament amb tren.

Ens expliquem, però per no començar la casa per la taulada, pegueu un cop d’ull al nostre itinerari per Myanmar.

Si haguéssim sapigut unes quantes coses abans d’anar a Myanmar, segurament només haguéssim utiltizat el tren. Quina meravella, quanta interecció! Gairebé us direm que el tren és la nostra atracció preferida de Myanmar!

Myanmar per guiris

Myanmar està preparat per viatjar amb tren i amb autocar. Els autocars recorren tots els punts turístics del país i si no hi arriben, ho fan les famoses “van” turístiques, és a dir, les furgonetes plenes de “blanquets” perquè el preu que tenen és desorbitat per la gent del país.

transport per myanmar

Si bé passat a euros és assumible, en un viatge motxiller, considerem que has d’adaptar el teu pressupost i sobretot la manera de viatjar al país. Per tant, les vans les vam descartar.

L’avantatja que tenen és que són ràpides. Però les desavantatges són majors, la principal, és que no hi ha interacció cultural.

Els autocars no són cars, gens, però comparats amb el tren, són caríssims. L’avantatge és que són més ràpids, el desavantatge és que a vegades les estacions d’autocars estan als afores de la ciutat. Per contra, les del tren estan molt cèntriques, com per exemple a Yangon i a Mandalay.

A l’entrada de Yangon expliquem com anar de manera econòmica de l’estació d’autocar al centre.

Hauries de Saber:

Per Myanmar t’has de moure amb tren.

Confessem que vam agafar algun autocar, però que va ser per una mala planificació del viatge, a causa de la falta d’informació que vam trobar per internet o, més ben dit, a la informació errònia que hi vam trobar respecte si és possible acampar o no… informació que volem millorar amb l’entrada “3 coses que has de saber abans d’anar a Myanmar“.

A més a més, la nostra experiència et pot servir per saber quin itinerari fer i quin pressupost plantejar-te.

El nostre millor amic del transport per Myanmar

Explicat totes les opciones sobre el transport per Myanmar, anem al nostre amic el tren.

Aquest és lent, molt lent, però us asseguramem que no us en penedireu (o us tornem els diners :P) I encara un en penedireu menys si agafeu la classe turística, “ordinary” que en diuen, l’experiència és 100% i la interacció amb locals de les millors que tindreu en el vostre viatge.

Alguns trens tenen horaris estranys però sempre es pot dormir a les estacions, així ho vam fer a Mandalai, a Thazi i a Kalaw, sense cap mena de problema i posant la tenda de campanya i tot. Tornem a insistir mirar “3 coses que has de saber abans d’anar a Myanmar” on ho expliquem tot amb pèls i senyals.

És cert que el tren de Myanmar és molt lent, però de veritat vas a Myanmar per passar-hi ràpid? Nosaltres ho vam fer, pel que ja us hem comentat de l’error de desinformació, i és una de les coses que més ens arrepentim d’aquest viatge.

Planifica els teus dies amb el tren com a transport per Myanmar. No passa res, si t’has de quedar alguna nit de més, pots acampar o dormir a les estacions. Com a mínim, quan nosaltres hi vam ser, mai vam tenir cap tipus de problema.

Les motos i bicis

Una opció és llogar una moto per recorrer el país. En general, ho descaonsellem, tornem a insitir amb la vida del tren. El millor transport per Myanmar és el tren i no hi ha discusió.

Si que és cert que per segons quines rutes, per exemple per visitar Bagan és millor tenir transport o si voleu fer les ciutats antigues de Mandalay, necessitareu una moto (o un taxi).

En el nostre cas vam llogar una moto elèctrica a Bagan per 6.000k, tot el dia. Però ara, amb el diari del dilluns, haguessim agafat dues bicicletes durant dues nits i intentat acampar.

Per recorrer les ciutats antigues de Mandalay, vam llogar una moto semiautomàtica per 8.000k.

Fer dit

El dit no el vam provar, però és que preferiem perdre les hores al tren que a la carretera provant sort.

Ah, bueno, una vegada el vam fer, de l’estació de trens de Bagan a la ciutat i vam pujar en un dels camionets locals, com el que veieu a la foto.

fer dit a Myanmar

El que sí que vam provar a Myanmar va ser acampar i fins i tot, passar una nit en una comissaria.

Per si no ha quedat clar, el millor transport per Myanmar és el tren.

Quines experiències has tingut amb el tren a Myanmar? Has agafat algun transport privat? Explica’ns en un comentari com ha anat, per poder ajudar a altres viatgers.

Deixa un comentari