• Post category:Tailàndia
 • Post last modified:setembre 28, 2020

Confessem que Lamphun no hagués estat al nostre itinerari si no fos perquè vam viatjar per Tailàndia amb un pressupost motxiller molt ben aconseguit i això ens va permetre veure ciutats i pobles que no surten a les rutes recomanades.

Lamphun és la capital de la província de Lamphun, a Tailàndia. La ciutat es troba a poc més de 20 km de Chiang Mai, a 5 bahts amb tren, per tant, pot ser una parada d’unes hores de la ruta Bangkok-Chiang Mai.

Hauries de saber:

No t’arrepentiràs de parar unes hores a Lamphun

Antigament la ciutat s’anomenava Nakhon Haripunchal. La primera governadora de la ciutat va ser la reina Chammadhevi, que era la filla del rei de Lawo, la qual té avui un monument al centre. La ciutat de Lamphun es va incorporar al regne de Thai durant el regnat de Taksin el Gran.

De camí de l’estació de trens al centre, es passa pel Wat San Pa Yang Luang on hi ha aigua calenta per beure i uns banys força nets. A prop hi ha, el Wat Suan Dok i el Wat Phra Khong Rue Si. Des d’aquí estem a pocs metres d’entrar a la zona antiga per la porta del costat del Wat Chang Si.

El temple més important del centre és el Wat Phra That Hariphunchai, que data dels temps de la Reina Chammadhevi. Al seu interior hi ha dues estupes antigues que reflecteixen l’estil original Hariphumchai.

Just al davant hi ha el museu Hariphunchai Nacional, que obra de les 9.00 a les 16.00 de dimarts a diumenge i l’entrada costa 100 Bahts.

Tornant a creuar el canal que envolta la ciutat, ens trobem el temple Wat Maha Wan que també es creu que va ser construït durant el temps de la Reina Chammadhevi.

Fer base a Lamphun és una bona idea si es pretén explorar la província. De fet, entre Lampang i Lamphun hi ha el parc nacional Doi Khun Tan, l’entrada al qual costa 200 Bahts. Nosaltres no hi vam parar, ja que al ser temporada de pluges no ens va semblar bona idea anar a acampar. Per arribar-hi només cal caminar 1.3 km des de l’estació de trens de Khun Tan, un poblet encantador que hi ha després de travessar el túnel Khun Tan (direcció Lampung a Lamphun). Aquest túnel és el més llarg del país pel que fa a la xarxa ferroviària amb un total de 1,3km i data de 1917.

Hauries de saber

L’imprescindible

Entrar i sortir de Lamphun

 • El tren de Lampang a Lamphun són 19 Bahts.
 • El tren Lamphun a Chiang Mai costa 5 Baht.

Moure’t per Lamphun

 • Moure’t amb el tren barat, faràs un recorregut d’allò més interessant.
 • Moure’t per Lamphun:caminant.

Dormir

 • A l’estació de trens.

Menjar

 • Entre 30 i 40 Bahts.

Una de les gastronomies més ben valores del món, però vols saber què mengen realment els tailandesos?

Tren, tren i tren, evidentment, si pots.

El que et fa estalviar diners

 • A l’estació de trens hi ha wifi, que cada 20 minuts et demana tornar a registrar-te, es pot carregar els dispositius electrònics i els banys són gratuïts. S’hi pot dormir.
 • Es pot deixar les motxilles a l’estació de manera gratuïta o pagar 10 Bahts si es volen deixar tota la nit. Aquesta no és una mala opció si es pretén visitar Chiang Mai, ja que les taquilles a l’estació de trens d’allí costen 50 Bahts per motxilla i en canvi el tren només 5 Bahts.
 • Pel carrer principal hi ha màquines per reomplir la botella d’aigua per 1 Baht.

Atractius Turístics

 • Visitar la ciutat només ens portarà un parell d’hores. – Museu Hariphunchai Nacional: obert de les 9.00 a les 16.00 de dimarts a diumenge i l’entrada costa 100 Bahts.
 • L’entrada als temples nomenats en aquest post és gratuïta.

Tens ganes de visitar Lamphun? Quin serà el teu itinerari per Tailàndia. Agafa el tren i digue’ns que t’ha semblat.

Deixa un comentari