Aquest és un dels post més estranys de coses que no t’esperes. Primer, mireu la foto i desprès seguiu llegint. Sabeu de què és tracta?

Estudia, estudia

Resulta que quan te egresas, quan acabes la universitat, o sigui quan et gradues, t’esperen a fora els familiars i els amics per felicitar-te. Imagina que acabes de fer la presentació del Projecte Final de Carrera o el Trabajo Profesional, tot ben vestit i elegant.

Els més-més propers a tu, t’esperen al hall de la uni per felicitar-te, abraçar-te i per donar-te una bossa de roba. Roba vella, aquella que et fiques per pintar o collir fruita.

Et canvies i surts al carrer, on t’espera una pluja d’ous que et tiren tots els teus “amics”, mentre intentes esquivar-los, algú se t’apropa pel darrera i et tira una botella de vi dolent, d’aigua o algun líquid per mullar-te i a partir d’aquí s’obra la veta per tirar-te tot el que us pugueu imaginar: farina, polenta, ketxup, mostassa, vinagre, sidra, paper de water i confeti. Total que acabes com la de la foto.

I desprès què? Doncs si és tirant a l’estiu i ets noi, salvat! A vegades la mateixa universitat posa una manega perquè et puguis netejar o si no vas a alguna Playa de Estacionamiento o algun porter veí copado que et deixin rentar amb la seva manega. Si ets noia, doncs fas el que pots, et rentes igual però no tan profundament com els nois.

Cultural

És totalment cultural, perquè quan ells em pregunten que què fem nosaltres i els dic que res, que amb les meves amigues ens regalem un ram de flors, que algú et dóna uns copets a l’espatlla i et diu allò de “ja era hora”, que alguns pares fan regals o que com a molt fas les orles; evidentment els sembla tot de lo més avorrit.

Tot plegat és una guarrada! És una tradició i si l’has vist sempre, et fa gracia però si no, se’t passen les ganes d’acabar una carrera a Buenos Aires.

Deixa un comentari