Portes rato llegint i buscant informació sobre Myanmar i et sembla el país més car del sud-est asiàtic? Això és perquè encara no has llegit els nostres trucs motxillers, comença pel nostre itinerar per Myanmar. Avui us explicarem com és possible, gairebé sempre, viatjar per lliure. No caigueu en la trampa del taxista!

En situació

Les antigues capitals de Myanmar són una sèrie de ciutats a prop de Mandalay, que en algun moment de la història de Myanmar en van ser capital. Les més famoses són Amarapura, Sagaing i Inwa i totes tres es poden visitar amb un dia, si es té mitjà de transport.

La manera més econòmica és llogant una moto i la manera més còmoda és amb taxi i conductor particular. Nosaltres vam llogar una moto semiautomàtica i encara vam arribar a temps a Mandalay per agafar el tren que surt a les 17.00h direcció Kalaw. En aquesta entrada ens centrarem més en l’explicació dels trucs de cada ciutat que en l’explicació de les ciutats.

Hauries de Saber:

Lloga una moto i fes-ho per lliure.

La moto

Comencem pel principi, el tema de la moto, us donem directament la direcció del lloc on la vam llogar nosaltres, per dues raons, la primera és que estava obert a primeríssima hora, a les 7.30h del matí i la segona és que a part de ser molt professionals i amables, no surten a cap guía de turisme, ni blogs famosos i per tant, encara tenen preus competitius. El lloc és Nylon Hotel, a la cantonada del carrer 83 amb 25 (nylon33460@gmail.com).

La moto semiautomática ens la van deixar per tot el dia (fins a les 22.00 ens van dir) per 8.000K i l’automàtica, tenia un cost de 15.000k. Res de tenir por per la conducció, és cert que la ciutat de Mandaly és una mica cahòtica però no us deixeu enredar amb que si aneu per lliure haureu de pagar entrades i totes aquestes coses que us diuen, llogueu una moto, aneu al vostre ritme i sense pagar res de res.

Sagaing

La primera ciutat que vam posar a la llista va ser Sagaing, amb la seva muntanya sagrada i els seus temples escampats. Per accedir a dalt de tot, si ho feu per l’entrada principal, és fàcil que us demanin diners però si entreu per algun dels molts camins secundaris, ningú us reclamarà res, sense necessitat que us hàgeu d’amagar ni res per l’estil. Deixar la moto a baix de tot, no té cost però el que sí que pot costar una mica és l’esforç físic de pujar les innumerables escales.

Sagaing té més de 600 pagodes i es troba a uns 21 km de Mandalay. El punt més emblemàtic de la ciutat és el turó, on al dalt de tot hi ha alguns temples, entre ells l’estupa data del 1312.

Inwa, la nova Bagan

La segona parada és Inwa, segons la nostra opinió, la més bonica de totes i si no has pogut anar a Bagan, aquí podràs fer un tastet del que haguessis vist. Per internet trobareu mil històries sobre si per visitar Inwa s’ha de pagar per entrar-hi, que si per accedir a la zona dels temples s’ha de travessar una barca i després us obliguen a agafar un cotxe de cavalls, etc.

La veritat és que nosaltres hi vam anar amb moto i mai ningú ens va demanar diners, ni ens va obligar a res. Aquesta ciutat va ser capital del país durant més de 350 anys, en una successió de diferent regnes.

Amarapura i el pont

L’última que visitarem és Amarapura, famosa pel seu pont de fusta U-Bein sobre el riu Taungthaman. És igual el que llegiu per internet, sempre hi trobareu turistes i us serà molt difícil fer la foto del pont sense vianants, per tant, relaxeu-vos. També hem d’afegir que la frase de “Myanmar en estat pur” no pot ser d’allò més errònia, el que trobareu seran milers i milers de turistes, és més possible que descobriu Myanmar al tren, classe turista, que passejant per les antigues capitals.

La part positiva és que deixar la moto al pont no té cap cost addicional i passejar pel pont, tampoc. Molta gent visita Amarapura al matí perquè a les 11.00 hi ha la “desfilada dels monjos”. No us podem explicar res més perquè vam decidir no ser partícips d’aquest acte religiós d’una manera turística-ovella.

L’altra gran motivació per visitar Amarapura és fer-ho a la posta de sol, ja que a les guies de viatges sempre hi ha unes fotos magnífiques. No us ofusqueu per l’hora, ni per arribar-hi a la sortida o posta de sol, com vosaltres hi haurà mig Myanmar i part de l’estranger per tant, mai podreu tenir la fotografia desitjada.

Atenció, que ningú us faci creure que no podeu entrar ni amb sabates ni amb casc. En tot cas, a l’interior dels temples sempre hi ha un lloc on deixar les coses, gratuïtament.

Hauries de saber

L’imprescindible

Moure’t per les ciutats antigues

  • Moto semiautomàtica: des de les 7.30 fins a les 22.00 per 8.000k. Nylon Hotel, a la cantonada del carrer 83 amb 25.
  • Gasolina: 2.000k.

Dormir a les ciutats antigues

  • Pots començar ben d’hora i marxar amb tren cap al pròxim destí.
  • Si vas amb moto hi ha molts llocs, sobretot a Inwa on es podria acampar.

Menjar

  • Abans d’arribar al pont de fusta hi ha un restaurant on podreu menjar a l’estil Myanmar per 800k.
  • Si menjeu de restaurant és lleugerament més car que a les parades del carrer però la quantitat és força més gran.

El que et fa estalviar diners

  • Si vas per lliure, no cal pagar entrades per res.
  • No cal guia ni conductor privat.
  • La manera més econòmica d’entrar i de sortir de Mandalay és un tren, a part l’estació d’aucars està molt lluny del centre.

Què visitar desprès de les ciutats antigues?

This Post Has One Comment

Deixa un comentari