Quan viatges per Bolívia, a vegades, sembla que viatgis en una alta època, però el departament de Santa Cruz és realment un altre país.

Aquí es nota clarament la diferència de classes i fins i tot de races.

El nostre viatge a Bolívia va començar al revés de la resta del món, la primera parada va ser el departament de Santa Cruz, la idea era visitar la capital, Santa Cruz de la Sierra i desprès fer la ruta de “Las Misiones Chiquitanas” i anar cap a Samaipata.

No sempre va sortit tot com voliem, però la ruta va ser d’allò més interessant. Et deixem aquí, de manera molt resumida, les punts més destacats i algun consell fueter per poder organitzar el teu viatge per Bolívia.

Santa Cruz de la Sierra

Santa Cruz de la Sierra, la capital, recomanable no caure-hi un diumenge, està, gairebé, tot tancat. El típic mercat bolivià és de les poques coses que trobaràs obertes un diumenge. Aquí pots comprar de tot i menjar per 10bs, una bogeria tot plegat.

L’oficina de turisme està a la plaça “24 de septiembre”, tot i que sembla una tonteria publicar-ho, sentim l’obligació ja que ho vam preguntar a 4 persones, inclòs un agent de l’ordre i ningú ens va saber respondre! Parada obligatòria a l’oficina de turisme, amb la paciència carregada, si demanes i preguntes, al final et van donant la informació.

A més, com a detall als cafeters, recomanem fer el cafè al Centre Franco-alemà (Kultur Café) situat a la mateixa plaça al número 36.

El més econòmic que vem trobar per dormir a la ciutat era 70bs l’habitació doble amb bany, per la zona de la nova terminal i per 80bs, les mateixes condiciones però al centre.

Com a curiositat pels lleidatans és que al carrer España hi ha l’edicici LLEIDA!

El que no et pots perdre: plaça “24 de septiembre”, està tot aquí. Pels voltants del parc “El Arenal” hi ha el mercat.

Misiones Chiquitanas

Les “Misiones Chiquitanas” amb transport públic es necessita com a 4 dies, per tant decidim descartar-les.

De tota manera es un ruta interessant, es tracta d’obres declarades Patrimoni Històric i Cultural de la Humanitat.
Les missions que no et pots perdre: San Xavier, Concepción, San Rafrael, San Miguel, Santa Ana y San José de Chiquitos.

Així que ens queda pendent per algun dia que decidim fer Bolívia amb furgoneta. Si hi has estat, deixa’ns un comentari.

Samaipata

Samaipata està situat a 120 km de la capital, és tracta d’un petit poble amb més història de la que ens puguem imaginar.

Habitat per indis Chané, desprès per Chiriguans i per últim inques. Aquests van deixar el lloc arqueològic més important de l’orient bolivià, declarat per la UNESCO com a Patrimoni Cultural de la Humanitat, pot ser per això val 50bs l’entrada.

Es tracta del “Fuerte de Samaipata”, situat a 9km del poble i la seva particularitat la hi dóna una gran roca de 160m de longitud per 40m d’amplada, treballada i esculpida.

L’altre atractiu turístic que presenta els voltants de Samaipata és seguir els últims passos del Che. Aquesta part ens queda pendent.

A més a Samaipata pots visitar: el Parc Natural “Amboró”, pintures rupestres i cascades amb pous naturals per refrescar-se.

Què més hi ha Santa Cruz: a la zona del Chaco destaca el parc “Kaa-Iya”. El Pantanal ofereix zones pantanoses, llacunes i tot un bosc tropical. I la zona del Nord es on es pot veure el creixement industrial de Bolivia. A més, destaca el Parc “Noel Kempff”.

Deixa un comentari