• Post category:Bolívia
  • Post last modified:agost 27, 2020

El departament de Santa Cruz és realment un altre país. Aquí es nota clarament la diferència de classes i fins i tot de races. Per variar, el nostre viatge a Bolívia va començar al revés de la resta del món, la primera parada va ser el departament de Santa Cruz, la idea era visitar la capital, Santa Cruz de la Sierra i desprès fer la ruta de “Las Misiones Chiquitanas” i anar cap a Samaipata.

Santa Cruz de la Sierra

Santa Cruz de la Sierra, la capital, recomanable no caure-hi un diumenge, està tot tancat, menys el típic mercat bolivià, on pots comprar de tot i menjar per 10bs, una bogeria tot plegat. L’oficina de turisme està a la plaça “24 de septiembre”, tot i que sembla una tonteria publicar-ho, sentim l’obligació ja que ho vam preguntar a 4 persones, inclòs un agent de l’ordre i ningú ens va saber respondre! Parada obligatòria a l’oficina de turisme, amb la paciència carregada, si demanes i preguntes, al final et van donant la informació.

A més, com a detall als cafeters recomanem fer el cafè al Centre Franco-alemà (Kultur Café) situat a la mateixa plaça al número 36.

El més econòmic que vem trobar per dormir a la ciutat era 70bs l’habitació doble amb bany, per la zona de la nova terminal i per 80bs, les mateixes condiciones però al centre.

Com a curiositat pels lleidatans és que al carrer España hi ha l’edicici LLEIDA!

El que no et pots perdre: plaça “24 de septiembre”, està tot aquí. Pels voltants del parc “El Arenal” hi ha el mercat.

Misiones Chiquitanas

Les “Misiones Chiquitanas”: amb transport públic es necessita com a 4 dies, per tant decidim descartar-les. De tota manera es un ruta interessant, es tracta d’obres declarades Patrimoni Històric i Cultural de la Humanitat.
Les missions que no et pots perdre: San Xavier, Concepción, San Rafrael, San Miguel, Santa Ana y San José de Chiquitos.

Samaipata

Samaipata: situat a 120 km de la capital, és tracta d’un petit poble amb més història de la que ens puguem imaginar.

Habitat per indis Chané, desprès per Chiriguans i per inques deixant en les seves terres el lloc arqueològic més important de l’orient bolivià, declarat per la UNESCO com a Patrimoni Cultural de la Humanitat, potser per això val 50bs l’entrada. Es tracta del “Fuerte de Samaipata”, situat a 9km del poble i la seva particularitat la hi dóna una gran roca de 160m de longitud per 40m d’amplada, treballada i esculpida.

L’altre atractiu turístic que presenta els voltants de Samaipata és seguir els últims passos del Che.

A més a Samaipata pots visitar: el Parc Natural “Amboró”, pintures rupestres i cascades amb pous naturals per refrescar-se.

Què més hi ha Santa Cruz: a la zona del Chaco destaca el parc “Kaa-Iya”. El Pantanal ofereix zones pantanoses, llacunes i tot un bosc tropical. I la zona del Nord es on es pot veure el creixement industrial de Bolivia. A més, destaca el Parc “Noel Kempff”.

Deixa un comentari