El departament de Cochabamba es troba a la zona central del país i es caracteritza per tenir una zona anomenada tròpic, la finestra a l’Amazònia.

L’entrada de Cochabamba la dóna el “Cristo de la Concordia” de 34,20m d’altura i 6 d’amplada que representa la hospitalitat del poble.

El millor és anar directament a plaça Colon, on al carrer San Martin hi ha l’oficina d’informació i turisme. Allí et faciliten un mapa gegant de la ciutat amb els recorreguts turístics i tota la informació que vulguis dels voltants de la villa.

Cochabamba es pot recórrer en un matí, tot depèn dels museus que es vulguin veure. La majoria de museus i cases valen 20bs. Altament recomanable el “Museo arqueológico de la UMSS”  l’entrada és de 20bs, inclou guia.

De les diverses opcions turístiques dels voltants ens decantem per les ruïnes de Incallatja (15bs l’entrada), de la època incaica i situades a 3h de Cochabamba, amb cotxe, que s’agafa a Av. Republica amb Guayamerin, i per 20bs el viatget. Si aconsegueixen omplir el taxi i això vol dir fins a 6 persones allí dins. Tot i que els últims 9km, en pujada, s’han de fer caminant. El camí es talla al riu, que s’ha de creuar però no hi ha pont ni pedres. El que s’ha de fer és o crides i et vindrà a ajudar el senyor que cuida les ruïnes o camines paral·lel al riu, amb el riu a la teva esquerra i trobaràs un lloc on és menys profund.

Altres llocs que valen la pena visitar són Torotoro i els seus voltants on hi ha restes de dinosaures. El parc natural citat anteriorment amb Villa Tunari com a porta d’ingrés.

Deixa un comentari