• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 19, 2020

El Buque Museo Fragata ARA Presidente Sarmiento, com el seu nom indica és directament un vaixell. Es tracta d’un antic vaixell escola, de l’armada argentina de finals del s.XIX construït a Anglaterra, anclat al barri de Puerto de Madero.

T’imagines un vaixell escola?

Descobreix que més pots visitar per Puerto Madero, el barri de les dones, amb la Ruta Completa per Puerto Madero.

Breu història per parlar al bar

Durant la seva funció com a vaixell escola realitzà 37 viatges d’instrucció entre el 1899 i el 1939. Els viatges donaren la volta al món, de fet durant un viatge feu parada a Barcelona. Amb una eslora de 85,5m i un calat mitjà de 18 peus podia portar una tripulació de 31 oficials, 40 cadets i 275 tripulants amb una velocitat de 13 nusos.

Durant els seus viatges també servia com ambaixador de la Paz de la Nación Argentina i durant les seves escales era visitada per tot tipus de personalitats històriques com el Zar Nicolás II de Rusia o la infanta Isabel de Borbón durant la celebració del Centenario de la Revolución de Mayo.

El museu

El 1962 va ser declarat Monumento Histórico Nacioanl i dos anys després es va inaugurar el museu. Avui en dia, podem recorre la coberta on hi ha peces d’armament i els controls de tripulació. També podem entrar a l’interior del vaixell per contemplar alguns dels camarots i la sala de màquines. Recorrent els seus passadissos podem veure les rutes dels diferents viatges, així com records que els cadets es portaven dels diversos viatges.

Hauries de saber

Em va cridar l’atenció que el segon i el quart diumenge de mes, es celebra una missa a bord del vaixell.

Buque Museo Fragat ARA Presidente Sarmiento_Avenida Alicia Moreau de Justo 980. Obert de dilluns a diumenge de 10 a 19h. Entrada bono de contribució $2. No s’obra si plou.

Què et sembla la idea de transformar una escola en museu? Ja has decobert l’altre vaixell museu que hi ha a Buenos Aires?

Deixa un comentari