• Post category:Myanmar
  • Post last modified:setembre 15, 2020

La pregunta de “Quin és el transport que he d’utiltizar per Myanmar?” té una fàcil resposta: Definitivament amb tren. Ens expliquem, però per no començar la casa per la taulada, pegueu un cop d’ull al nostre itinerari per Myanmar.

Myanmar per turistes

Myanmar està preparat per viatjar amb tren i amb autocar. Els autocars recorrent tots els punts turístics del país i si no hi arriben, ho fan les famoses “van” turístiques, és a dir, les furgonetes plenes de “blanquets” perquè el preu que tenen és desorbitat per la gent del país.

Si bé passat a euros és assumible, en un viatge motxiller, considerem que has d’adaptar el teu pressupost i sobretot la manera de viatjar al país. Per tant, les vans les vam descartar.

Els autocars no són cars però ho són molt més que el tren. L’avantatge és que són més ràpids, el desavantatge és que a vegades les estacions d’autocars estan als afores de la ciutat i les del tren estan molt cèntriques com per exemple a Yangon i a Mandalay. A l’entrada de Yangon expliquem com anar de manera econòmica de l’estació d’autocar al centre.

Hauries de Saber:

Per Myanmar t’has de moure amb tren.

Confessem que vam agafar algun autocar però que va ser per una mala planificació del viatge, a causa de la falta d’informació que vam trobar per internet o, més ben dit, a la informació errònia que hi vam trobar respecte si és possible acampar o no… informació que volem millorar amb l’entrada “3 coses que has de saber abans d’anar a Myanmar“. A més a més, la nostra experiència et pot servir per saber quin itinerari fer i quin pressupost plantejar-te.

El nostre millor amic

Dit això, anem al nostre amic el tren. Aquest és lent, molt lent però us asseguramem que no us en penedireu (o us tornem els diners :P) I encara un en penedireu menys si agafeu la classe turística, “ordinary” que en diuen, l’experiència és 100% i la interacció amb locals de les millors que tindreu en el vostre viatge.

Alguns trens tenen horaris estranys però sempre es pot dormir a les estacions, així ho vam fer a Myanmar, a Thazi i a Kalaw, sense cap mena de problema i posant la tenda de campanya i tot. Tornem a insistir mirar “3 coses que has de saber abans d’anar a Myanmar” on ho expliquem tot amb pèls i senyals.

Les motos i bicis

Si heu de llogar alguna moto, en el nostre cas ho vam a Bagan per 6.000k, la moto elèctrica tot el dia i a Mandalay per 8.000k, la semiautomàtica.

Fer dit

El dit no el vam provar però és que preferiem perdre les hores al tren que a la carretera provant sort. Ah, bueno, una vegada el vam fer, de l’estació de trens de Bagan a la ciutat i vam pujar en un dels camionets locals, com el que veieu a la foto.

El que sí que vam provar a Myanmar va ser acampar i fins i tot, passar una nit en una comissaria.

Quines experiències has tingut amb el tren a Myanmar? Has agafat algun transport privat? Explica’ns en un comentari com ha anat, per poder ajudar a altres viatgers.

Deixa un comentari