• Post category:Viet Nam
  • Post last modified:setembre 28, 2020

Hội An és una ciutat de la província de Quang Nam. És una d’aquelles ciutats que entren a totes les llistes dels viatgers. La veritat és que és bonica, no t’emportes una idea de l’autèntic Viet Nam però si que unes fotos molt boniques. Vols saber que més pots visitar al Viet Nam, revisa el nostre itinerari.

En situació

La UNESCO va declarar, el seu barri antic, com a patrimoni de la humanitat perquè és un exemple de ciutat colonial portuària del s.XV al XIX. Per ser sincers i justos, a parer nostre, de totes les ciutats colonials que hem vist fins ara, Hoi An, és la millor.

Precissament com que apareix al TOP 10 de les guies, els locals ho saben i els preus estan saladets, però com sempre, a Fuet i Mate tenim trucs per ajudar-te al teu pressupost viatger i que no hagis de treure Hoi An del teu itinerari.

Al gra

Anem directe al punt conflictiu. Tiquet o no tiquet? Segons on llegiu o amb qui parleu us semblarà entendre que haureu de comprar un tiquet per visitar la ciutat. Doncs, la realitat és que NO. El tiquet en qüestió el que fa és donar accés a diferents temples i museus però la ciutat en si mateixa, es pot visitar sense haver de pagar.

Si voleu travessar l’antic pont japonès de fusta, necessitareu el tiquet però per veure que hi ha l’altre costat, no us caldrà. Travesseu el riu pel pont del costat i el primer carreret a la dreta us portarà a la zona turística.

Hauries de saber:

Ningú ens va demanar el tiquet.

No hi ha una ruta clàssica per recórrer la ciutat, només deixar-se portar pels peus i la vista. L’estructura de les cases i la distribució dels carrers, de la vella Hoi An, manté l’original dels temps comercials de s.XV fins al s.XIX.

La millor opció es anar caminant carrers amb temples, cases de façana groga d’estil japonès i xinès combinat amb tècniques locals i europees, i botigues de sastre que, aparentment, us faran un vestit a mida molt barat. L’altre racó calent és el mercat, però és més interessant el que es munta a fora, al carrer, on venen peix i carn, a part de verdures.

A l’altre costat del riu, hi ha l’illa Cẩm Nam on podreu veure una Hoi An una mica més autèntica.

Amb un dia n’hi ha prou per visitar la ciutat, si no voleu fer platja. De tota manera, si el pròxim destí és Hue, us haureu de quedar a dormir perquè els horaris dels autobusos són durant el dia. Si teniu molta pressa i heu arribat a Hoi An, procedents de Dalat, arribant a les 7.00am i voleu seguir cap a Hue, hi ha un horari a les 13.00h. Si compreu el bitllet a primera hora, segurament podreu deixar les motxilles i amb poc més de 5 hores, sense badar, veure la ciutat colonial.

Hauries de saber

L’imprescindible

Entrar i sortir de Hoi An

  • De Dalat a Hoi An: autocar sleepy que surt a les 17.30 de Dalat i arriba a les 6am. Costa 260.000 VND.
  • De Hoi An a Hue: autocar que surt a les 7.30h o a les 13.00 i tarda 4 h. El preu 4U$D.

Moure’t per Hoi An

  • Caminant. Alguns allotjaments allunyats del centre us oferiran les bicis gratis i si no, negocieu la vostra estàdia.

Dormir

  • El més barat és el llit en dormitori compartit per 6U$D. Nostres vam acampar al jardí d’un particular, gratis.

Menjar

  • Ens va costar molt trobar preus assequibles. Així que per dinar vam tirar dels noodles instantanis de reserva i per sopar vam fer, una barra de pa torrada amb salsa, ous de guatlla i pollastre per 10.000 VND, exquisita. Evidentment fora del centre.

El que et fa estalviar diners

  • Pel centre (però no recordo exactament a on) hi ha una oficina d’Informació i Turisme amb wifi, ordinadors amb internet i per carregar els dispositius electrònics. A més a més ús donaran aigua calenta pel cafè, té o noodles. Hi ha banys gratis.
  • No cal comprar el tiquet de visita.

Atractius turístics

  • Hi ha diversos museus i temples que es poden visitar amb el tiquet general.

Explica’ns la teva experiència a Hoi An. On et vas allotjar? Ajuda’ns a completar la informació amb un comentari.

Deixa un comentari