• Post category:Viet Nam
  • Post last modified:setembre 28, 2020

Hue és un dels indrets imperdibles de Viet Nam i ho saben, per això s’ha de pagar per tot, els preus de les entrades turístiques són força elevats.

Hauries de Saber:

Hue només val la pena quedar-s’hi dos dies, si vols pagar totes les entrades turístiques.

Tenint en compte que s’ha de pagar per tot però si jugues bé les teves cartes, tens temps i has anat utilitzant els trucs per tenir un pressupost motxiller, podreu posar Hue al vostre itinerari.

En situació

Hue es troba a la província Thừa Thiên–Hue. Hue va ser la capital després de la unificació del país durant la dinastia Nguyen entre el 1802 i el 1945 per això avui en dia és una de les parades històriques del sud del Viet Nam. Ja el 1687, Hue havia sigut capital però només del sud de Viet Nam, de Dang Trong.

L’emperador de la dinastia Nguyen, Gia Long, el 1802, va ser qui va escollir aquesta ubicació per traslladar la capital des de Hanoi però després que l’últim, l’emperador Bảo Đại, abdiqués, la capital es va tornar a traslladar a Hanoi, sota un goverm comunista i a Saigon, com a capital del sud.

Durant els temps de Gia Long és quan es va començar a traçar els plans de la que avui anomenem ciutat antiga, i el seu successor, Minh Mang, va ser un dels emperadors més importants en termes arquitectònics.

Per la seva posició, gairebé al mig del país, durant la colonització francesa, del 1875 al 1954, aquests van escollir Hue per establir-se. Aquí van construir tot un barri francès amb l’arquitectura característica colonial. Durant el temps dels francesos és qian ens va construir el ferrocarril i el sistema de correus.

Què visitar a Hue

Els atractius turístics principals són les set tombes imperials Gia Long, Minh Mang, Thieu Tri, Tu Duc, Duc Duc, Dong Khanh, Khai Dinh, i la ciutadella, amb la ciutat púrpura, la ciutat imperial al seu interior. Visitar la tomba de Tự Đức costa 100.00 VND i la ciutat imperial uns altres tant.

Nosaltres vam recórrer Hue en visita express. Vam arribar-hi al migdia i al vespre ja agafàvem un autocar cap al pròxim destí, Ninh Binh. No ho recomanem, millor estar un dia a la ciutat, almenys per no fer una ruta tant de guiri i descobrir racons i menjars, però a vegades les presses guanyen. Dit això us podeu imaginar que poc vam recórrer.

El conjunt monumental ha  sigut declarat, per la UNESCO, com a Patrimoni de la Humanitat.

De fet només van fer la tomba de Tự Đức i passejar per la zona de la Citadella. L’altra contra que va fer que no ens quedéssim més és que tots els atractius turístics tenen entrades per valor a 100.000VND o més.

La tomba de Tu Duc és una de les més importants de la zona. En detall en parlarem en un altre moment. Només com a curiositat, les tombes en realitat estan buides. Als reis se’ls enterrava en llocs secrets per evitar l’exhumació en cas d’invasió.

El que avui és el recinte anomenat tomba, és un espai de 12 hectàrees dissenyat pel mateix emperador com a palau d’estiu. Dins del recinte hi ha tres tombes, la de l’emperadriu Le Thiên Anh, la del seu nebot que fou l’emperador Kien Phuc i la de l’emperador que dóna nom al recinte.

El recinte de la ciutadella era la zona administrativa i militar de l’imperi i també residencial de la cort.

La UNESCO destaca diversos aspectes de l’antiga capital. Un d’ells és la seva ubicació i el seu plantejament que són un exemple de l’antiga filosofia oriental. Per un costat té la muntanya Ngu Binh i per l’altre el riu Perfum. Així la muntanya representa la protecció física, utilitzant la simbologia d’un drac i un tigre per frenar els mals esperits.

A més a més, els monuments estan alineats als Cinc Punts Cardinals, és a dir, nord, sud, est, oest i centre. Però també estan relacionats amb els Cinc Elements com són la terra, el metall, la fusta, el foc i l’aigua i per si fos poc, juguen amb els colors filosòfics del groc, blanc, blau, negre i blanc.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i sortir de Hue

  • De Hoi An a Hue: autocar que surt a les 7.30h o a les 13.00 i tarda 4 h. El preu 4U$D.
  • De Hue a Ninh Binh: autobús nocturn per 199.000 VND. Surt a les 17.30h i arriba vora les 5.00 am. Aquesta va ser l’opció més barata que vam trobar. L’empresa fou la The Sinh Tourist i a l’arribar pots fer temps fins que surti el sol a l’hotel de la companyia.
  • Les altres opcions ens demanaven 225.000 o 250.000 VDN. Els horaris eren tots iguals, a les 15.00 i a les 17.00 o 17.30 i un que tenia un autocar a les 18.00h (TM Camel Open Bus Head Office).
  • Les oficines per comprar el bitllet estan totes al carrer Nguyen Thaic Hot.

Dormir

  • Autobús nocturn però hi ha ofertes per 5 U$D la doble.

Menjar

  • Els preus normals de 10.000 per un entrepà i 20.000 per un plat de sopa de noodles.

El que et fa estalviar diners

  • Caminar fins a les tombes. Si bé és un bon tram, es passa per diversos barris gens turístics.

Atractius turístics

  • Tomba de Tự Đức: entrada de 100.000 VND. Si no voleu pagar, no cal arribar-s’hi perquè no es veu res per fora.
  • Llogar una moto: ens van demanar 80.000 VND però no vam fer més recerca.

Digue’ns què més vas visitar tu? Fes-nos enveja per donar-nos un motiu per tornar-hi.

Deixa un comentari