• Post category:Viet Nam
  • Post last modified:setembre 28, 2020

Anar a la zona de Da Lat és un dels destins de relax de VietNam, nosaltres no la vam recorrer gaire, més abiat vam fer campament base a casa de la Lili, un plaer! No et perdis res per visitar, llegeix el nostre Itinerari per Viet Nam.

En situació

Đà Lạt és la capital de la província de Lâm Đồng. La ciutat s’ha convertit en el centre neuràlgic per recórrer els voltants. El clima primaveral que té, va ser l’al·licient pels francesos per crear-hi una zona de ressort. Seria el Cameron Highlands de Malàsia i igual que allí, els voltants de Da Lat són ideals pel cultiu.

En aquest cas està especialitzat en el cultiu de flors, que ho reconeixereu pels hivernacles i en el cultiu del té i del cafè, principalment. Si viatgeu barat, amb un pressupost motxiller, sabeu que teniu alternatives per recorrer Da Lat i preprar-vos el vostre itinerari.

De fet aquesta zona és una de les zones més cafeteres del país. Quan vas als pobles descobreixes que cada un té, com a mínim un local cafeteria i ben bonica. De fet en pots trobar per la carretera, també hem d’afegir que alguns d’aquest llocs de carretera, la venda de cafè no seria la seva font d’ingrés principal, no sé si m’explico…

Descobreix el que en diuen el millor cafè de Viet Nam.

Tornant al cafè, és curiós com en una zona, que podria ser perfectament l’horta de Lleida et pots trobar una cafeteria preciosa que venen un cafè d’excel·lent qualitat, Home Cafe. Cap allí que vam anar per aprendre sobre el conreu de cafè al Vietnam, la cultura cafetera al país i la preparació tradicional. De fet, vam estar una de les cafeteries més boniques que us pugueu imaginar, amb un tracte especial, gairebé com si fossim part de la familia. Si voleu que us passem el contate, deixeu-nos un comentari i us el farem arribar per mail.

La ciutat en si té pocs atractius turístics que se centren bàsicament en el mercat, on podreu comprar les cafeteres típiques molt més barates que a Hanoi, i en passejar pel llac Xuan Huong.

Què visitar per Da Lat

Com hem dit, la gràcia de Da Lat està en recorre els seus voltants i per fer-ho, la majoria de gent lloga una moto o una moto amb conductor. Nosaltres només vam anar a la cascada Elefant, ja que els altres dies en vam embotir a “l’horta” de Da Lat i vam fer-ho amb transport públic.

Al mercat de Da Lat s’agafa l’autobús urbà que vagi cap a Đinh Văn i per 20.000 VND us deixarà gairebé a l’entrada de les cascades. Allí haurem de pagar els 20.000 VND de l’entrada.

Hauries de saber

L’imprescindible

Entrar i sortir de Dalat

  • De Ho Chi Minh City a Dalat: autocar nocturn (sleepy) per 189.000 VND. Surt a les 22.00h. La companyia és Sinh Tourism i podeu deixar les motxilles a la seva oficina.
  • De Dalat a Hoi An: autobús nocturn per 260.000 VND. N’hi ha diversos al dia, però l’últim surt a les 17.30 i arriba a la matinada, passades les 5.00 am.

Moure’t per Dalat

  • Per la ciutat, caminant. Pels voltants amb autobús urbà o amb moto.

Dormir

  • Hi ha moltes opcions de Couchsurfing. Les opcions més barates són 5 o 6 U$D l’habitació doble.

Menjar

  • Entrepà per 15.000 VND. Aquí podeu comprar el pa sol per 1.500 VND.
  • A Dalat vam poder menjar amb una familia, plats 100% casolans i fer intercanvi gastronòmic amb la nostra truita de patates asiàtica. Descobreix tot el que pots menjar a Viet Nam.

El que et fa estalviar diners

  • A la zona on surten els autobusos públics hi ha una botiga que té aigua calenta per fer els noodles o té/cafè.
  • Pel voltant del mercat hi ha una botiga on venen les cafeteres típiques molt barates.

Atractius turístics

  • Cascada Elefant: Al mercat de Dalat s’agafa l’autobús urbà que porta el cartell Đinh Văn o Phi Lieng i per 20.000 VND us deixarà gairebé a l’entrada de les cascades. Allí haurem de pagar els 20.000 VND de l’entrada.

Voleu saber un dels millors indrets per prendre cafè a Dalat? Deixeu-nos un comentari i us enviarem el contacte per mail. Què et va semblar Dalat? Vas recorrer els voltants? Què ens recomanes visitar?

Deixa un comentari