Manila és la capital de les Filipines i es troba a l’illa de Luzon. Els voltants de la ciutat es coneixen com a Metro Manila, diminutiu de Metropolitan. Aquesta macro poblada zona està formada per les ciutats de Manila, Quezon que és la ciutat més poblada del país, Caloocan, Las Piñas, Makati, Malabon, Mandaluyong, Marikina, Muntinlupa, Navotas, Parañaque, Pasay que és d’on surten els autobusos, Pasig, San Juan, Taguig i Valenzuela.

Visitar Manila és entretingut, té zones per a tots els gustos i a més a més, és pot fer totalment per lliure.

que visitar a manila les filipines

Si viatges a les Filipines segurament voldràs fer ruta. Tens dues opcions, la típica ruta guiri de les guies o amb la que coneixès Filipines. Si ets viatger, et quedaràs amb la segona, passa’t pel nostre Itinerari per Filipines i estigues preparat.

Què visitar a Manila

El districte més famós de la ciutat de Manila és el de Intramuros que és la ciutat colonial. Fundada el 1571 per Miguel López de Legazpi. En aquesta zona hi havia un assentament musulmà que ja comerciava amb la Xina, el qual va perdre la batalla contra les forces espanyoles.

Durant el temps dels espanyols, Filipines comerciava amb Mèxic, ja que depenia directament d’aquest virregnat. Amb el comerç, Manila va esdevenir ràpidament la ciutat més important de l’arxipèlag.

Un dels punts més tristos de la història de la ciutat va ser durant la Segona Guerra Mundial, quan els japonesos van ocupar la ciutat. Els aliats es van “veure obligats” a bombardejar-la. La ciutat va quedar pràcticament destruïda sota les bombes americanes.

Posteriorment, els nord-americans van reconstruir Manila seguint el seu estil urbanístic de grans i rectes avingudes. L’únic que van respectar és Intramuros, que encara avui continua per restaurar.

Dins de la ciutat emmurallada podem visitar, seguit el carrer Luna, l’església de San Agustin que és l’església més antiga del país i declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO juntament amb altres tres esglésies per ser els únics exemples d’art barroc espanyol amb treballs artístics xinesos i filipins.

La catedral i la Palacio del Governador es troben a la plaça Roma on hi ha un monument al rei espanyol Carles IV i al final de tot del carrer, les ruïnes del fort de Santiago, l’entrada del qual costa 70P.

Davant de l’església de San Agustin hi ha una plaça amb un monument memorial a totes les víctimes dels bombardejos americans.

Un altre punt interessant és el baluardillo de San Jose i el Reducto de San Pedro. De tita manera la millor manera de descobrir Intramuros és callejeant. No hi ha manera de perdre’s perquè està emmurallada.

Fora de Intramuros

A prop de Intramuros hi ha el barri xinès i el barri musulmà. Tots dos plens de parades al carrer on podreu trobar de tot a un preu irrisori.

barri xines manila

Una de les esglésies que bé valen la pena una visita és la Basílica Menor San Sebastián, l’única església d’acer d’Àsia. Aquesta església es troba al barri de Quiapo.

La Basílica s’ha convertit en tot un símbol de l’arquitectura prefabricada. Està a la llista de la UNESCO per ser nominada com a Patrimini de la Humanitat.

Manila té molts racons per descobrir i moltes cares per conèixer-li però hem de reconèixer que per inclemències del temps només vam fer lo citat aquí, una mica de Pasay city i de Cubao i la zona super pija de McKinley Hill on hi ha un centre comercial que té un canal de Venècia al seu interior amb góndoles i tot!

Només hi vam anar perquè ens hi van portar, però l’excursió va ser interessant per veure les diferències socials de la gran ciutat.

La veritat és que l’experiència de McKinley Hill va ser reveladora. Vam transportar-nos a Europa, estant a Manila i vam poder veure la gran desigualtat que hi ha al país. No sabeu el que és passejar Manila o les Filipines al més pur estil local i un altre dia estar assentats davant d’una pizza.

Ens alegrem d’haver-hi anat amb en Josh i la seva familia, perquè la idea va ser seva i vam poder veure l’altra realitat, però sincerament, per menjar-me una pizza, no em cal anar a les Filipines.

Història per dormir tranquil

La versió resumida d’una de les històries per dormir tranquil que ens va passar a Manila. La segona vegada que hi van anar, estàvem lluny de la casa que ens hospedaria aquell dia.

Resulta que ens vam posar a caminar, buscant un autobus que ens hi portès, però amb tan mala sort que vam agafar una avinguda molt ampla, sense punts per travessar-la i nosaltres caminant en el sentit contrari als cotxes que ens haguessin portat al destí. M’explico? Imagineu que aneu per la Diagonal de Barcelona, voleu anar cap al mar però aneu pel costat que els cotxes van cap a Lleida i resulta que no hi ha cap punt per travessar.

Per si la nostra pena no fos prouta, es va posar a ploure de manera torrencial. Aixoplugats sota un arbre, força molls i resignats, va parar un cotxe i es va oferir a portar-nos. Li vam agrair el gest, però el vam informar que en realitat anàvem en l’altre sentit. “No problem, it’s raining a lot, I can drive you.” Resulta que el nostre salvador era un pilot d’aviació que anava a donar classes a la universitat, i sembla que no tenia problema en fer tard.

Vam pujar al cotxe, va tirar uns metres endavant i va fer un canvi de sentit, desviant-se totalment de la seva ruta. Quan ens va preguntar on anàvem exactament, va decidir que ens hi portava ell mateix. Així que vam passar a tenir cotxe particular, pilotat per un pilot d’avió comercial. Mola!

La part no tant xula, és que a l’arbre de la vora del nostre, només uns metres més enllà, també hi havia un noi aixoplugant-se, perquè a ell no el va parar? Potser perquè pensen que els turistes no els robarem i el local potser si?

Evidentment, no li ho vam preguntar però això ens va fer pensar molt durant tot el viatge.

Hauries de saber per visitar Manila:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Manila

  • De l’aeroport a la ciutat: hi ha un autobus express per 150 P.
  • De Manila a Cebu: ferri 1500 P més 95 P de taxes del port. La companyia és 2Go i es pot pagar amb targeta. Amb el bitllet hi ha esmorzar i dinar inclós. Al ferri h iha aigua calenta per fer-te uns noodels. També hi ha dutxes.

Moure’t per Manila

  • La manera de moure’t per Manila és amb jeepney. Uns jeeps que els nord-americans van avandonar i que els filipins han adaptat com a autobus. Es paga al conductor però quan ja estàs a dalt. Són molt barats però degut al trànsit van lents.
  • A Manila funciona molt bé el Uber i el Uber compratit.

Dormir a Manila

  • Casa particular

Menjar

  • Comprar al super i cuinar

El que et fa estalviar diners

  • Hi ha moltes cadenes de restaurants de menjar ràpid on hi ha wifi i es pot carregar els dispositius electrònics.
  • A l’estació d’autobusos de Victory Liner s’hi pot dormir.
  • A l’aerport de Manila s’hi pot dormir.

Deixa un comentari