• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 24, 2020

Diuen els “Amics de les Arts” que sempre que entres al museu d’història natural hi ha un dinosaure. Serà veritat? Haurem d’entrar al Museo Argentino de Ciencias Naturales “Bernardino Rivadavia”_MACN per esbrinar-ho.

El Museo Argentino de Ciencias Naturales “Bernardino Rivadavia” es troba al Parque Centenario, un lloc èpic del barri de Caballito.

Vols saber que més pots fer per Caballito? Estàs de sort, et deixem la nostra Ruta Completa per Caballito.

En situació

El Museo Argentino de Ciencas Naturales “Bernardino Rivadavia” és obra de Bernardino Rivadavia i s’originaà al 1812 quan es va començar a recollir informació i materials a través de tot el país sobre la seva naturalesa.

Els diferents directors que han passat pel museu han anat participant en l’ampliació del mateix. Així per exemple, Angel Gallardo, director el 1912 va intentar resoldre els problemes edilicis projectant un nou edifici que malgrat tot, mai va veure la llum degut a l’inici de la Primera Guerra Mudial.

El 1924, dirigit per Martín Doello, va ser quan es va aconseguir una part del Parque Centenario per a traslladar el museu que havia tingut de seu la Manzana de las Luces i que fins i tot el 1910 s’havia vist obligat a tancar les portes pel mal estat de les installacions.

El museu

Compta amb una gran sala dedicada a la geologia, un petit aquari marí i una reproducció del fons marí. Els grans atractius del museu son les sales de paleontologia, la magnífica exposició dedicada a les aus i la completa exposició de mamífers actuals. A més a més, també podem aprendre sobre els mol·luscs, la vida a l’Antàrtida, els antròpodes, amfibis i rèptils i els animals extingits de Buenos Aires. També hi ha una sala dedicada a la comparació de l’anatomia i el passeig dels homes de la història natural.

Probablement no és el millor museu de ciències naturals del món però és una opció interessant per passar un dia de pluja per només $5 (preu d’octubre 2011), a tocar del Parque Centenario. Tant l’exposició dels mamífers com la de les aus estan molt ben presentades, amb els diferents ecosistemes que podem trobar a Argentina,  amb representacions de l’aparellament dels animals, tipus d’espèscies, etc. Hi ha una vitrina que mostra fins a 221 espècies d’aus d’un total de 1000 que viuen al país.

Hauries de Saber:

Heu vist la serie del Jardín de Bronce?

També compta amb un planetari i exposicions temporals sobre temes ben diversos, tallers, cursos i xerrades.

Hauries de saber

Museo Argentio de Ciencias Naturales “Bernardino Rivadavia”_Av. Angel Gallardo 470, Parque Centenario. Obert tots els dies de 14 a 19h per $10. Dissabtes, diumenges i festius hi ha visites guiades. Visita: 2h.

Com sempre, la inflació d’Argentina ens provoca tenir totes les entrades desactualitzades. Per això recomanem visitar el seu web per horaris i tarifes.

Deixa un comentari