• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 17, 2020

Si us diem la veritat, hem passejat força per Villa General Mitre però no li hem trobat gran cosa per destacar, més que l’autenticitat del barri.

Passeja per un barri autèntics de Buenos Aires

Amb la ruta completa per Villa General Mitre, descobriràs un barri real.

Què fer i visitar per Villa General Mitre

En situació

Part de les terres que avui formen part del barri de Villa General Mitre foren del comerciant Ruíz de Gaona, concretament l’avenida Gaona, per això la zona s’anomenava “Estanco de Gaona”. Anys més tard, s’amplià la zona amb terres de Nepomucen Márquez i Ventura Matínez i es creà el barri de Villa Santa Rita que després de la mort del president Bartolomé Mitre es va decidir dividir-lo i crear Villa General Mitre com a homenatge al president.

Els límits de Villa General Mitre són l’av.Álvarez Jonte, Av. San Martín, Av. Juan B. Justo, Av. Tte. Gral. Donato Álvare, Av. Gaona i Condarco i és veí de la Paternal, Caballito, Flores, Villa Santa Rita i Villa del Parque. La fisonomia del barri va canviar a partir dels anys 30 i 50 quan molts dels immigrants europeus s’hi van instal·lar.

Breu història per parlar al bar

La vida a Villa General Mitre és molt semblant a la de la Paternal, carrers tranquils, cases baixes de 2 plantes, algun edifici, places amb nens jugant, etc. La veritat és que passejar pels seus carrers sembla que estiguis més a un poble que a la capital d’Argentina. La plaça principal és la Plaza Saenz Peña no hi ha la el Monumento a Norberto “Pappo” Napolitano, un músic argentí. Si volem fer un café, podem anar a un d’aquells bars de tota la vida, el Don Juan sobre Caramarones amb Condarco.

Què visitar per Villa General Mitre

L’emblema més reconegut del barri és la cancha del club de futbol Asociación Atlética Argentinos Juniors, l’estadi Diego Armando Maradona que és on va debutar “El Diego” amb només 15 anys i on Lionel Messi es posà per primera vegada la samarreta de la Selección Argentina. Al mateix estadi hi ha el museu, anomenat “El Templo del Fútbol, on es pot visitar el camp, els vestuaris, la sala de premsa, les tribunes i el hall central així com veure les copes corresponents als títols nacionals i internacionals, incloent la Copa Libertadores de Amértica de 1985, l’equivalent a la Champions League europea.

L’entrada al museu és de $20 i és el tercer museu de club de futbol de la ciutat juntament amb el de Boca i River. El club, que primer es va anomenar Asociación Atlética y Futbolística Argentinos Unidos de Villa Crespo, es va fundar a La Paternal el 1904 fruit de la unió dels clubs Mártires de Chicago, nom posat pels successos del 1r de maig a Chicago, i Sol de la Victoria.

Se’l coneix com el Semillero del futbol, ja que dels seus equips base han sorgit jugadors com Diego Armando Maradona o Juan Román Riquelme. El color vermell de la samarreta, triat per ser el color dels socialistes, li ha atorgat el sobrenom de Bichos i el seu emblema és una marieta.

Extra Extra: GRATIS

Què el teu pressupost no limiti els dies que estaràs per Capital, els de Fuet i Mate hem preparat una RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.

Tens previst passar més dies per Buenos Aires, descobreix tot el que pots fer a la ciutat més important de l’Argentina. Hem preparat una guia completa de Buenos Aires separant per barris.

Si tens molt temps per Buenos Aires, agafa un dissabte i passeja per un barri de tota la vida. Ja t’hem dit que a Fuet i Mate hem dedicat moltes hores a recorrer la ciutat per preprar-te la millor guia de Buenos Aires. Encara ens queden barris i racons per descobrir. Què et sembla tota la informació?

Deixa un comentari