• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 25, 2020

San Telmo és un barri d’art i al gran quanitat de museus que hi ha, ho demostra.

Gaudeix de tot l’esplendor de San Telmo, amb la Guia Completa per San Telmo.

Museo de Arte Moderno de Buenos Aires

El Museo de Arte Moderno de Buenos Aires va ser creat el 1956, per iniciativa de Rafael Squirru, i on hi podem veure obres de l’art contemporani argentí, principalment de les décades de 1940 a 1960 i alguna obra internacional. En total, el museu compta amb més de 7000 obres, amb donacions tan importants com la de Fotografía Argentina de Diseño Industrial y Diseño Gràfico Argentino.

Podem veure-hi tant pintures, com escultures, gravats i fotografies, així com diverses exposicions temporals que fan que sempre el tinguem a l’agenda.

L’edifici que l’acull, que data de 1918, és la vella fàbrica de tabac Nobleza Piccardo, al barri de San Telmo, al costat del Museo de Arte Contemporáneo de Buenos Aires. D’aquell edifici se’n manté la façana de totxos vermells i la porta d’entrada. L’interior va ser adaptat per poder contenir les diferents exposicions temporals que el formen.

La casa del Naranjo

Dins del Museo de Arte Moderno de Buenos Aires hi ha una sorpresa amagada. En aquelles rutes en el temps enterrat, podrem descobrir la Casa del Naranjo.

A finals del s.XVIII, en època colonial, Nicolás de la Rosa va construir la seva casa, als afores de la ciutat, a l’actual Avenida San Juan. Al pati central de la casa hi havia un taronger, d’aquí el nom popular de la casa. La casa complia les característiques arquitectòniques de l’època colonial, amb l’hort al fons i l’entrada amb galeria, parets de totxos units amb fang i recobertes de calç i poques decoracions ornamentals.

Durant les obres d’ampliació del MAMBA es va tirar a terra el poc que quedava de la casa, però abans de fer-ho van deixar que l’equip d’arqueologia urbana de la ciutat pogués estudiar la zona. Durant les excavacions van descobrir el forn de fang, els diferents terres que va tenir la casa al llarg del temps, restes de plats, de ceràmica i jocs infantils, entre altres.

Avui en dia podem veure els fonaments, a través del vidre protector, en una de les sales del museu.

Hauries de saber

Museo de Arte Moderno de Buenos Aires_Av. San Juan, 350.  De dimarts a divendres de 11:00 a 19:00 i els dissabtes, diumenges i festius de 11:00 a 20:00. Entrada: $15, els dimarts gratis. Visita 1h.

Enlloc d’actualitzar els preus nosaltres, deixem l’històric perquè fa gràcia veure com canvia la vida inflacionaria. Consulta els preus i horaris actualtizats al web del Museo de Arte Moderno de Buenos Aires.

Deixa un comentari