• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 17, 2020

Villa Devoto és un altre dels barris que nosaltres anomen poble. Tranquilitat, cases baixes, places i parcs per gaudir dels carrers adoquinats d’una gran ciutat.

Villa Devoto t’ofereix la tranquilitat que no trobes en una ciutat gran.

Amb la Ruta completa per Villa Devoto no se t’escaparà cap racó del barri.

Què fer i visitar per Villa Devoto

En situació

El barri de Villa Devoto, als límits de la ciutat, és un dels barris més poble, però poble d’alt nivell, que hi ha a Buenos Aires i també el que té la cota més alta, concretament a l’avinguda Francisco Beiró i Chivilcoy. S’anomena el “Jardín de la Ciudad” i és que és dels barris amb més arbres i zones residencials, és caracteritzat per tenir algunes de les cases més cares de la ciutat fins i tot Maradona n’hi té una.

A diferència d’altres barris, els seus carrers no són quadriculats i el seu entramat irregular el va fer, al seu moment, el barri preferit pels immigrants europeus, ja que els recordava la seva terra natal.

Els límits oficials del barri són Campana, Gutemberg, l’av. San Martín, la Francisco Beiró, Baigorria, l’av.Lope de Vega i la General Paz que la separa de la província de Buenios Aires. Els barris que l’envolten són Villa Pueyrredón, Agronomía, Villa del Parque, Montre Castro i Villa Real.

Breu història per parlar al bar

Després de la federalització de la Ciudad Autonoma de Buenos Aires i el 1888 es va aprovar el nou plànol de la ciutat proposat pels enginyers Blott i Sivleyra. Els límits de la futura Capital s’ampliaven i així és com pobles veíns a Buenos Aires van passar a ser barris de la ciutat, és l’exemple de Belgrano, Flores, Núñez i les terres que s’anomenaven “Talar de Gainza” i que primer, cap al 1852, va comprar Don Santiago Altuve, canviant-los el nom per “Los Altos de Altube” i que finament va acabar adquirint Antonio Devoto, mitjançant del Banco Inmobiliario del qual era president per tal d’urbanitzar-les.

Don Antonio Devoto era un immigrant italià que tenia el títol de compte per la seva labor durant la primera guerra mundial. El 1888 l’enginyer Carlos Buschiazzo va realitzar l’entramat de la vila que Devoto volia construir a l’estil de les europees.

Què visitar a Villa Devoto

A la Plaza Arenales, la plaça principal, podem veure una escultura al fundador del barri, Don Antonio Devoto. De la plaça en surten vuit avingudes, 4 diagonals i quatre que surten de les meitats del seus costats; aquestes són l’única referencia per no perdre’s caminant pel barri.

La parròquia principal és la de San Antonio de Padua, al 3701 de Lincon, donada pel mateix Devoto. L’arquitecte va ser Marcovich que es va inspirar en la Basílica de Superga de Turín a Italia, on hi destaca la gran cúpula de coure verdós a causa de l’oxidació. Al costat de l’entrada podem veure-hi dos bustos, un del fundador del barri i l’altre de la seva senyora, Elina Pombo de Devoto realitzats per l’italià Eugeni Maccagnini.

Si volem anar a fer un cafè, podem anar a un dels famosos Bares Notables que hi ha per la ciutat i anar al Café de García que està a Sanabria 3300.

Extra Extra: GRATIS

Què el teu pressupost no limiti els dies que estaràs per Capital, els de Fuet i Mate hem preparat una RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.

Tens previst passar més dies per Buenos Aires, descobreix tot el que pots fer a la ciutat més important de l’Argentina. Hem preparat una guia completa de Buenos Aires separant per barris.

Villa Devoto i la màgia de Buenos Aires, què et sembla vistar-lo? Deixa’ns un comentari.

Deixa un comentari