• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 19, 2020

Un dels museus que ni els mateixos argentins saben que existeix.

Tothom ubica l’edifici del Canal 7 pero “un museo? Nah, ni idea, che”.

Quins altres secrets amaga Recoleta? Te’ls expliquem tots a Ruta Completa per Receolta.

En situació

El Museo de la Televión Pública es troba dins de l’edifici del Canal 7, el canal de l’Estat i està sobre l’avenida Figueroa Alcorta, a Recoleta. De moment és una petita exhibició però no per això poc important. Hi podem trobar un repàs per la història de la televisió a Argentina i veure des de la càmera amb la que es va fer la primera transmissió pública fins als panells de control actuals.

El museu

Al meu parer, al museu li falta una mica de “museu” però tenint en compte que només té 2 anys, està força bé. Podem aprendre, per exemple, que la primera transmissió de televisió a Argentina va ser de la mà de Canal 7, durant el govern de Perón i gràcies a Jaime Yankelevich i el seu viatge als Estats Units. Era el 17 d’octubre de 1951 i es va transmete un discurs de Eva Perón durant un acte el Día de la Lealtad a la Plaza de Mayo. La primera antena feia 50m d’alt i tenia una potència de 42kW que li permetia donar senyals  fins a 40 cuadras.

Durant 10 anys, el Canal 7 va ser l’únic canal de televisió d’Argentina. La seva primera seu va ser compartida amb Radio Belgrano, desprès  va anar a l’edifici Alas, a Av.L.N.Alem i desprès al Palais Glace a Recoleta. Finalment, amb motiu del Mundial de futbol del 1978 es va construir les actuals instal·lacions.

La sorpresa

Amb una mica de sort podreu recórrer una mica més enllà del museu i veure les entranyes de l’edifici, els platós i els tallers. De fet, el mateix edifici és com una micro ciutat, els passadissos tenen noms, com si de carrers es tractessin, a dins hi ha un bar, guarderia, un taller de fusta i de pintura, els platós i activitat les 24h.

En definitiva, tot el necessari perquè una televisió funcioni. A més a més, cada mes organitzen un cicle temàtic per a gravacions amb públic els dissabtes per la tarda. Així que atents a la programació mensual.

Hauries de saber

Museo de la Televisión Pública_ Av. Figueroa Alcorta, 2977. Obert de dimarts a dissabte de 10 a 16h. Entrada gratuïta. Visita menys de 1h.

Deixa un comentari