• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 18, 2020

El Museo Histórico Sarmiento és un sinònim d’història, des de l’edifici fins a les exposicions que s’hi troba a l’interior.

Descobreix aquest racó de la història de Buenos Aires i d’Argentina, al barri de Belgrano.

Hem preparat una Ruta Completa per Belgrano perquè no se t’escapi res.

En Situació

L’edifici va ser la seu del Gobierno Nacional, quan el poble de Belgrano era la Capital del país. Ara, seguint la vida del President d’Argetina entre el 1868 i el 1874, Domingo Faustino Sarmiento, es fa un recorregut per la història d’Argentina del s.XIX.

Si es recorda per alguna cosa en especial a Sarmiento és pel seu afany d’educar al poble sobirà, per ser l’inspirador de l’educació pública argentina. Ja fos en la seva etapa de Governador de San Juan, a la de President d’Argentina o a la de Ministre durant la presidència d’Avellaneda, la seva principal dedicació era la creació d’escoles i oferir la oportunitat a que criolls i immigrants tinguessin els mateixos drets, per mitjà de l’educació.

A més a més es preocupà per les comunicacions, va instaurar xarxes de telègrafs (fins i tot una línia subaquàtica per connectar Argentina amb Europa) també va impulsar el ferrocarril, el correu i va dur a terme el primer cens nacional per saber quants argentins hi havia i quines necessitats tenien. Sarmiento fou un home cult, educat, conegut com “el civilitzador” i amant dels viatges; ja 1848 havia estat a Europa, Àfrica i als Estats Units. Ha deixat diversos llibres escrits però el més important és “Civilización y Barbarie, la Vida de Juan Facundo Quiroga” que ja al seu moment va ser polèmic.

Hauries de Saber:

Sarmiento surt als bitllets de 50 pesos argentins.

El pare de l’educació Argentina. El dia de la seva mort es celebra el “Dia del Maestro”

El museu

El museu està format per diferents sales on es recorda la vida de Sarmiento, com a governador i president, la seva infància i família a San Juan, el seu esperit viatger i les seves accions polítiques. A la vegada es mostren objectes de la seva vida pública i privada; de la seva pertinència a la maçoneria, el seu dormitori, menjador i biblioteca. Un dels objectes que més m’ha cridat l’atenció és un bastó audiòfon.

Al Museu també hi ha una sala dedicada a Nicolás Avellaneda, President d’Argentina (1874-1880); de fet el primer president civil d’Argentina, és a dir, el primer president que no havia combatut. Durant el seu mandat l’edifici de l’actual museu, que era la Casa Municiapal de Belgrano, va acollir les sessions del Congrés de la Nació que va sancionar la Ley de Federalización el 1880, que atorgava a Buenos Aires els tres poders de la Nació (judicial, legislatiu i executiu). Per tot això, l’edifici va ser declarat Monumento Histórico Nacional.

Hauries de saber

Museo Histórico Sarmiento_ Juramento 2180. Obert de dilluns a divendres de 13h-18h i els diumenges de 15h-19h. L’entrada és de $5 i els dijous són gratuïts.  Actualent és gratuït tots els dies que està obert. Els diumenges hi ha visites guiades, però s’ha de consultar al web del museu per saber l’horari i tenir la inforamció actualtizada. Visita: 1h

Ja coneixies la història de Sarmiento? Aquest és un dels pròcers que t’han de sonar d’Argentina.

Deixa un comentari