• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 17, 2020

Recorre La Paternal amb l’ajuda d’aquesta ruta completa per La Paternal.

Hi ha un bar que amaga tots els secrets del barri.

Descobreix tots els seus racons.

Què fer i visitar La Paternal

En situació

La Paternal és un d’aquells barris que a no sé que portis molt temps vivint a Buenos Aires, no hi cal anar i si portes molt temps, potser tampoc cal. No em malinterpreteu, és interessant per veure la vida de barri  però no té gran cosa d’especial.

El perímetre del barri està format per Av.Chorriarín, Av. San Martín, Gavilán, Álvarez Jonte, Av. Pausandú, Av.Warnes, Av. Garmendia i Av. Del Campo. Per tant és veí, de Parque Chas, Agronomia, Villa del Parque, Villa General Mitre i Chacarita.

Breu història per parlar al bar

El nom del barri li ve de la Sociedad de Seguros “La Paternal” que era la propietària d’una gran quantitat de  terrenys que van partir en lots per vendre’ls als seus empleat i fou d’aquesta manera com s’anà creant un nou barri de treballadors.

Avui en dia encara queden mostres d’aquell antic barri de 1910 en una gran quantitat de les típiques cases porteñes, les “casas chorizo”. Aquestes cases tenen la particularitat de que les habitacions, les quals donen a un pati central, estan connectades entre elles per l’interior.

Què visitar per La Paternal

Si us som sincers, no hi ha gran cosa a destacar i això que des de Fuet i Mate ens hem recorregut el barri per trobar els racons amagats i poder fer aquesta ruta completa per La Paternal.

Sigui com sigui, si viviu a Buenos Aires, és un bon lloc per anar a passar un tranquil diumenge al matí i si l’ambient porteño us cansa, és un bon lloc per viure-hi.

Les avingudes

L’Avinguda San Martín és una de les arteries del barri i les seves botigues  la converteixen en un “Centro Comercial a Cielo Abierto”.

L’altra avinguda que creua Paternal, és l’avinguda Warnes, de la qual ja n’hem parlat al post de Chacarita. Aquesta avinguda, en el passat era el Camino a Moreno.

Un barri típic

Tot i que Paternal no és gens turístic si volem passejar pel barri la millor manera es callejear i anar descobrint un barri típic de Buenos Aires amb els seus carrers de cases baixes i tot caminant ens hem d’arribar fins al, popularment conegut com Puente de San Martín per estar sobre l’avinguda homònima però en realitat el que és un dels primers ponts que es van construir a la ciutat, s’anomena Puente Julio Córtazar ja que el gran escriptor va ser veí de la zona.

Maradona i La Paternal

Però probablement el veí més famós que tingué el barri fou Diego Armando Maradona, el qual visqué a Lascano 2257. “El Diego” va créixer, futbolísticament parlant, a la Asociación Atlética Argentinos Junios, club anomenat el “semillero del mundo” ja que dels seus inferiors hi han sortit, a part de Maradona, noms reconeguts pels culés com Juan Román Riquelme o Juan Pablo Sorín.

Fer un cafè per La Paternal

El bar referencia de La Paternal és La Nueva Andaluza, un Bar Notable, situat a Camarones 1412. Aquest bar és dels de tota la vida i el seu interior recorda un autèntic bar del poble.

Extra Extra: GRATIS

Ja hem reconegut que La Paternal no seria un dels barris que “has de visitar” si vas a Buenos Aires de Turisme però si hi estàs vivint i vols realment ser un expert de la ciutat, potser t’hi pots arribar una tarda. Per això t’oferim aquesta ruta completa per La Paternal.

Si viatges amb pressupot motxiller per Buenos Aires estàs de sort. Fuet i Mate hem preparat una RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.

Si vas a La Paternal, et proposem un repte, ajuda’ns a ampliar la nostra guia de bars barrials.

Tota la guia de coses per fer i vistiar de Buenos Aires.

Deixa un comentari