Quan vius a un pis o departamento o depto a Argentina, hi ha moltes coses que no t’esperes.

Les factures que no es paguen

No t’esperes que hagis d’anar a pagar les factures o las despensas. És a dir, que a casa no t’arriba el rebut del banc si no que has d’anar a pagar les factures. I on es paguen? Doncs tens tres opcions: a l’oficina de la factura, per internet si tens compte al banc o per Pago Fácil o Rapipago. Es tracta de dues xarxes de cobros d’Argentina, n’hi ha per tot arreu, només has de buscar el logo (veure foto) que pot estar a una botiga d’electrodomèstics, a les oficines de Correos, a un supermercat, a una farmacia etc.

La tele va per cable, Cablevisión o DirecTV. Què quin és millor? Doncs no ho sé, als dos passen el Barça! El que no t’esperes és que la majoria de pel·lícules i series estiguin en versió original subtitulades al castellà. El mateix passa al cine. Això està molt bé, sí, sempre que hi vegis prou bé com per poder llegir els subtítols.

Incòmode a C…

Altres coses que no t’esperes? Doncs que no hi hagi fregona o ródex pels lleidatans. El sistema que tenen és d’allò més rudimentari, es tracta d’un drap “especial per terres” i una espècie de netejador de vidres però gran (veure foto).

A moltes cases, especialment a les cuines i als banys hi ha una reixeta a terra. Per què? Doncs perquè tiris aigua a terra i amb el drap i el pal vagis netejant-lo i l’aigua acabi a la reixa.

Si l’habitació no té reixa, el que s’ha de fer és posar el drap dins d’un gibrell, mullar-lo, escorre’l; sí tot amb les mans, i el poses al terra i au, a fregar. Lamentable…A veure, les fregones comencen a manifestar-se, haver-n’hi als supers, n’hi ha però sembla que la cosa no s’estén.

Una altra cosa que tampoc s’estén és el gel per rentar el cos i conseqüentment, les esponges. Aquí et rentes amb una pastilla de sabó, com la de les mans però “una pastilla de sabó especial per al cos”.

Alguna cosa més

Calefacció, ni pensar-ho. Com a molt una estufa de gas al menjador i a corre. No és que faci molt fred a l’hivern, és un estil de Barcelona però la calefacció sempre s’agraeix. Tampoc és que jo hagi passat molts hiverns a Argentina jajaja.

Els argentins és consideren molt cafeteros i llavors seria d’esperar que a casa hi hagués una cafetera, ni que sigui la d’estil italiana. Doncs no, resulta que tenir-ne una és una festa. Es posa en un pot, aigua i cafè i és deixa al foc fins a la primera bullida.

Ara, el que no falta mai en una casa argentina, a part de carn, és el kid de mate: yerba, bombilla, el mate i la pava. La yerba és el mate trinxadet, la bombilla seria la palleta, el mate és la carabassa on és posa la infusió i la pava és el recipient per escalfar l’aigua fins als 99ºC.

De moment, fins aquí. Probablement em deixi moltes coses que ara no hi caic o ja se m’han fet “habituals”. En tot cas, ja escriurem la segona part més endavant.

Deixa un comentari