Ollantaytambo és coneguda com la ciutat inca vivent ja que el poble manté l’arquitectura inca, estant la majoria de les cases del centre construïdes sobre murs inques.

Ollanta és un poble encantador del Perú i si enganxes que fan alguna festa, la seva gent t’acollirà sense cap problema.

En situació

El poble en si es divideix en blocs rectangulars amb un esquema geomètric on cada illa està composta per dues canchas, vivendes de quatres habitacions amb pati central i quatre patis a les cantonades. En l’època dels inques el poble s’anomenava Qosqo Ayllu i era habitat per la noblesa i els sacerdots.

Què visitar a Okkantaytambo

La gran quantitat de restes inques evidencien la importancia de Ollantaytambo en l’època precolonial. A l’oest del riu Patacancha hi ha les ruïnes de Pinkulluna, antics colques (magatzems). Si caminem per l’avinguda Cien Ventanas ens trobem amb Cien U Puncu i el Puncu Puncu, a la urbanització Mascabamba hi ha l’Arc Mascabamba i creuant el riu hi ha un Pont Inca, també podem trobar Qellorakay, a prop de l’estadi Municipal. A prop de l’estació que porta a Machu Picchu hi ha Choquekilcayoc, a les afores de San Isidro trobem Pakaritampu.

Però sense dubte la més famosa és el Parc Arqueològic de Ollantaytambo, una fortalesa, magatzem i lloc de parada; un tambo. L’entrada només potser amb el Boleto Turítico. Nosaltres hi vam estar una hora, evidentment s’hi pot estar més però amb una hora ho veus tot. Natres hi vam anar a les 7am, a l’hora d’obrir, per desprès poder empalmar amb l’autobús cap a Santa Maria.

El dia que vam arribar a Ollanta, estaven celebrant la Bajada de Reyes, una festivitat amb tothom al carrer. Evidentment cap allí vam anar-hi i el primer que ens va cridar l’atenció és que la majoria de gent estava prenent un líquid rosa d’un got de plàstic gran, chicha afruitada ens van dir que era; així que ben integrats ens vam assentar a fer una chicha afruitada (s./1) i de seguida se’ns van posar a parlar un grupet de gent que hi havia, explicant-nos coses sobre la seva cultura, la chicha i sobre el poble. Genial, que buena onda, loco!

Hauries de saber

Dormir a Ollanta no suposa cap tipus de problema, pots trobar allotjament per tots els gustos. El nostre era una habitació doble amb bany propi per s./35 (Hostal Inti Wasi), pel centre en vam trobar un a s./35 amb bany compartit, era més hostel. El nostre era una casa adaptada, la part de dalt era l’hotel i a baix vivia la família.

Sense cap mena de dubte, el poble més bonic que he vist a Perú fins ara. Encara me’n queden molts per descobrir.

Tríptics per imprimir

Deixa un comentari