• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 18, 2020

Des de fa un temps, que la ciutat s’ha dedicat a fer “Paseos” temàtica, com per exemple el Paseo del Humor o el del Tango, on homenatge els dibuixos o els tanguistes nacionals respectivament. Fa relativament poc, van inaugurar el Paseo de la Gloria a Costanera Sur, davant de la Costenara Sur, a Puerto Madero per retre homenatge als homes i dones que han fet gran l’esport argentí.

T’imagines qui hi ha al Paseo de la Gloria?

El que no podia faltar

La primera va escultura que s’hi va innaugurar va ser la del fantàstic Emmanuel Ginobilli, sense cap mena de dubte el millor basquetbolista argentí de la història i segurament de Sud Amèrica. Manu es va retirar del bàsquet professional el 2018, desprès de 16 temporades al màxim nivell, com a escorta dels San Antonio Spurns a la NBA. A nivell de títols destaca l’Or Olímpic d’Atenes 2004.

Hauries de Saber:

Manu és tan famòs que quan vas a les Filipines i dius que vens d’Argentina, abans de dir-te Messi o Maradona, et diuen “Manu”!.

Els tenistes destacats

Un altre esportista que està representat en aquest curiós passeig és Guillermo Vilas, el tenista que va guanyar 4 Grand Slam i 62 títols de ATP. Però si parlem de tenis argentí, hi ha un nom que a tots ens ve al cap i és el de Gabriela Sabatini, la porteña que va guanyar 27 títols de singles i 14 de dobles.

Las Leonas i els Pumas

A Argentina hi ha dos esports que mouen les masses pudents de la societat. Les noies juguen a hokey sobre herba i els nois a rugby. Les primeres, las Leonas són un dels equips millors del món en les seves competicions i els segons, els costa arribar als llocs alts de les competicions internacionals on descata Gales, Regne Unit, Sudàfrica i sobretot Nova Zelanda.

La representant de les Las Leonas és l’espectacular Luciana Aymar. La Leona més consagrada del país, considerada millor jugadora de hockey sobre herba del món en vuit ocasions, el 2001, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010 i 2013. Tot un símbol al país.

El Puma, no podia ser un altre que Hugo Porta, el capità de l’equip de rubgy d’Argentina durant 17 anys, un dels millors 10 jugadors d’aquest esport del món.

El motor

Si parlem de símbols, no ens podem oblidar a Juan Manuel Fangio, el Fernando Alonso d’Argentina, l’home que va portar la F1 al país.

Els menys famosos també tenen gloria.

Altres esportistes reconeguts són José Meolans, el campió del món del 2002 de natació a la modalitat de 50 metres lliures; Pascual Pérez el campió olímpic de Londres 1949 de boxa i el campió mundial de 1954 de la seva especialitat i E Roberto De Vicenzo, el golfista que es va mantenir durant 35 anys al Top 10, també hi té una escultura.

El número 1

Però si estem parlant d’homenatges als més grans esportistes de la història d’Argentina, no pot faltar l’homenatge al futbol. De moment hi ha la de Leo Messi i segons hem llegit, està pendent la de Diego Armando Maradona, el 10 de la selecció.

L’escultor de toes les obres és Carlos Benavidez, un artista realista que ha treballat a Argentina, Espanya, Estats Units, el Regne Unit i a Alemanya.

Actualització gener 2017: L’estatua d’en Messi ha patit una agresió. Estarà coberta amb un plàstic fins a la seva restauració.

Qui has trobat a faltar? A qui has conegut que no sabies que era important al seu país? què et sembla coneixer la cultura d’Argentina d’aquesta manera? Qui posaries al Passeig de la Glòria Catalana?

Deixa un comentari