• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 19, 2020

Un dels recorreguts més divertits que hi ha preparats a Buenos Aires és el Paseo de la Historieta, un passeig relativament nou que recorre el barri de Monserrat i el Puerto Madero a través dels personatges de còmics més famosos de l’Argentina.

Una idea al nivell de la de pintar les parets dels edificis de Brusel·les.

Aprofita el dia per passejar pels dos barris. Prepara’t la ruta al teu gust: Ruta Completa per San Telmo i Ruta Completa per Puerto Madero.

Ens situació

Podriem dir que comença amb la mundialment coneguda Madalfa, ja que va ser la primera, a la cantonada entre Chile i Defensa, i que des de fa poc està acompanyada dels seus amics Susanita i Manolita, i acaba al Museo del Humor a Puerto Madero. Per tant, aquest passeig uneix Monserrat i Puerto Madero. Una recomanació, acabeu amb un chori a Costanera.

La nena que diu el que tots pensem

Comencem per Mafalda i els seus amics, ja us aviso, que haureu de fer cua per poder-li fer una foto. Em sembla que no cal fer cap presentació d’aquesta nena que tot i ja tenir 50 anys es manté en perfecta forma i les seves frases segueixen essent tan vàlides com la primera vegada que el seu creador, Quino, les escrigué. Mafalda representa la classe mitjana dels anys ’70, preocupada per la pau i el destí de la humanitat i tot i que reflecteix una part de l’Argentina, podem dir que aplica a bona part de la resta del món.

Al carrer Chile 371, una placa ens recorda que aquella és la casa de Mafalda.

Hauries de Saber:

Hi ha un lloc de Buenos Aires on la Mafalda també està asseguda a un banc però aquesta vegada amb el seu vestit vermell característic.

Ens hauràs de deixar un comentari per dir-te aquest secret.

Isidro, el galant

Si seguim per Chile ens trobarem a Isidoro Cañones, el galán, el porteño carismàtic i vividor, que gaudeix de la bona vida, de viatjar i de gastar els diners del seu tiet.

Tots els de Balcarce

Ara girem i agafem direcció Balcarce on ens trobarem a Larguirucho, un dels personatges argentins de tots els nens, “bonachon” despistat i una mica ingeniu. Sobre el mateix carrer, Balcarce, ens espera Matías i una mica més enllà Don Fulgencio. El primer és un nen que reflexiona sobre la vida dels adults i el segon és un adult que no vol acabar de créixer.

També sobre Balcarce ens trobem a Celemente, l’aficionat argentí per excel·lència que representa la vivesa del criollo encapçalant la imatge dels estadis de futbols argentins amb els papers al vent rebent l’equip local. A l’altre costat de la vereda hi ha la Chicas Divito dels anys 50 i 60 de l’Argentina amb la cintura petita, molt ben vestides i a la moda.

Per Balcarce també heu d’estat atents a les parets, ja que moltes d’elles estan decorades amb la temàtica de la ruta.

Tots cap a la plaça Peron

Aquí es perd una mica el fil del passeig, hem de tornar a creuar Balcarce, seguir per Avenida Belgrano fins a Avenida Colón i anar al parc on ens esperen diversos personatges. El primer és Patoruzú el cacique tehuelche, un heroi indígena. També hi ha Patoruzito que representa la infància de l’anterior i el trobem al costat del seu amic el jove Isidorito.

Aquests personatges tan argentins els trobem acompanyats del Gaturro un anti heroi creat fa uns 10 anys que veu el món des del seu punt de vista i viu amb una família de classe mitjana tradicional, podriem dir que és Garfield argentí, salvant les distàncies.

Cap a Puerto Madero

Ja entrant als límits de Puerto Madero, a les vies del tranvia, hi ha Don Nicola l’italià propietari d’un típic convetillo, del mateix creador que el Larguirucho.

El Loco Chávez, el periodista, també ens espera en aquest passeig del humor. Si seguim per Juana Manso fins a Marta Lynch podrem veure a Negrazón i Chaveta. També a Puerto Madero ens queda Diógenes i el Linyera de Tabaré, Langostino, Inodoro Pereyra i Mendieta.

La recta final

Davant del Museo del Humor hi ha el Eternauta, una idea ben curiosa que l’han reutilitzat en diverses ocasions i La Jirafa, un personatge que sense parlar et fa entendre el que vol.

Des de Turisme de la Ciutat han fet un plànol i una petita explicació de cada un dels personatges. Us deixem el link per facilitar-vos la ruta.

Quins personatges posarieu vosaltres, si haguessiu de fer el vostre Paseo de la Historieta del món? Jo ho tinc clar :D.

Deixa un comentari