• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 21, 2020

El Museo del Holocausto naix amb l’objectiu de no oblidar, que les noves generacions aprenguin sobre la Shoá i la situació i repercussió a Argentina.

A l’Argentina hi ha una de les comunitats jueves més extenses del continent.

A la Ruta Completa per San Nicolás, t’expliquem tot el que pots visitar pel barri.

Museo del Holocausto, Buenos Aires Shoah Museum

El Museu està format per una secció amb testimonis de supervivents dels camps de concentració, una sala de la memòria i una zona dedicada a exposicions temporals relacionades amb el tema. Una de les actuals et presenta a Adolf Eichmann, un nazi que va emigrar a Argentina amb una identitat falsa. L’altra mostra temporal tracta l’abans, el durant i el desprès del Shoá.

Amb una agenda d’activitats sempre activa, amb documentació audiovisual i multimèdia, amb llibres, cines-debats, conferències i material educatiu, el Museu manté viva la memòria del Holocaust, transmet, investiga i ensenya la història de la Shoá per tal de conscienciar la societat sobre les conseqüències del racisme, la discriminació i la xenofòbia.

A més, gràcies a la seva contribució per incorporar la temàtica del Holocaust a l’educació, per prevenir la reiteració d’actes racistes i violents, acollint joves amb problemes relacionats amb el racisme i la violència, el Museu ha estat declarat “Sitio de Interés Cultural” per la Legislatura de la Ciudad Autónoma de Buenos Aires.

Hauries de saber

Museo del Holcausto_Montevideo, 919, obert de dilluns a dijous d’11h a 19h i els divendres d’11h a 16h. VIsita: 1h.

Consulta el web del Museo del Holocausto, Buenos Aires Shoah Museum, per més informació.

Deixa un comentari