Et presentem les 10 coses impresicindibles que has de fer per Buenos Aires però sense semblar un guiri. Et proposem un llistat de coses que t’ajudaran a coneixer la capital d’Argentina.

Hauries de Saber per no perdre’t res:

Què necessites saber si vas a l’Argentina

1. Menjar un asado

Si ets carnívor has de menjar un asado. Evita els restaurants que veguis de luxe, aquells de les zones turístiques com San Nicolás i molt menys els de San Telmo. Tampoc vagis al que et recomanin a l’hotel i molt menys el que et recomani el recepcionista del hostel que es fa passar pel teu amic o un altre turista “expert”.

Camina pels barris menys turístics com Boedo, San Cristóbal, Caballito o Almagro i posat en una típica parrilla de barri. Descobreix la nostra guia completa de Buenos Aires, amb gairebé tots els barris.

Si tens la sort de coneixer algú que visqui a Buenos Aires, proposa-li d’anar al camp a fer un asado casolà o encara millor, si té parrilla a casa, però abans llegeix-te els nostres consells per no quedar malament quan vagis a un asado argentí.

2. Menjar un choripan

Un choripan és senzillament un entrepà amb amb un chorizo. Però a l’Argentian el chorizo és una salsitxa, semblant a la llonganissa blanca però la veritat, molt més bona la nostra. Sigui com sigui el choripan forma part de la cultura popular porteña.

La millor zona, no perquè siguin els més bons sinó per la zona, és a Costanera Sur, a Puerto Madero. També en aquesta zona és recomanable fer una bondiola, si sou dos podeu compartir i així ho proveu tot i si teniu molta gana, feu la bondiola completa amb provoleta, una bomba.

Per cert, fest-te l’expert i no demanis un chopiran, demana directament un chori.

3. Empanadas i Locro

Voleu seguir menjant? Doncs no heu de marxar sense tastar les empanadas, sobretot les de carn. Per mi, les empanades és de lo millor de la gastronomia argentina.

Si caieu un dels dies Pátrios, com el 25 de mayo o el 9 de julio, demaneu un loco. Si no és un d’aquests dies festius, el lloc on sempre en trobareu és a la Feria de Mataderos, però ha de ser un diumenge.

Per no parlar només de menjar, us hem prepart la guia del Què has de menjar a Buenos Aires.

4. Veure Tango

Si esteu a Buenos Aires haureu d’anar a veure Tango o això és el que diuen totes les guies de viatge. Potser el verb “haver de” no és el més adequat però us garanteixo que quan torneu a casa, el 90% de gent a la que li digueu que heu estat a Argentina us dirà “Ja saps ballar Tango?”.

He de confessar que jo no he anat a cap dels llocs típics, lo turístic-guiri no m’acaba d’atreure i anant una mica més enllà en la meva confessió he dir que tampoc he anat a cap milonga i que per tant, no sé, ni tan sols he provat, ballar tango.

Això sí, n’he vist ballar tant pel carrer, a Florida o Recoleta, com a l’amfiteatre del Centenario amb la orquestra simfònica del Colon o al mig de la 9 de Julio durant el festival “Veranos en la Ciudad”.

Les opcions per veure tango son tan variades com us pugueu imaginar, només cal que mireu una mica per fora de la paret del Hostel. Eviteu els Cena-Tango-Show, només fareu que pagar i sentir-vos com uns guiris.

Si vols aprendre sobre el tango, t’hem parat una ruta per Respirar Tango per Buenos Aires: on veure, escoltar i ballar tango.

5. Anar un dia al teatre

Buenos Aires és la ciutat del Teatre, n’hi ha, pràcticament a tots els barris. Així que tens dues opcions, anar a un teatre de barri estil bohemi com Almagro o Boedo o fer-ne un de més comercial pels teatres de l’ Avenida Corrienets.

Als teatres de Corrientes podreu veure musicals de l’estil del Rei León, obres internacionals, comèdies nacionals i fins i tot, potser encara trobareu algun dels famosos Cabarés. Ara, el millor de tot, és al sortir anar a fer una pizza al corte a un dels seus famosos restaurants, com el Güerrin, el Banchero o Las Cuartetas.

Per ajudar-te a decidir, et compartim la nostra llista de Teatres per Buenos Aires.

6. Fer una picada amb una cervesa

Molts argentins us diran que fer una picada amb una cervesa es lo más. Jo no hi estic d’acord i menys si ets espanyol o català i estàs acostumat als nostres embotits, però que no sigui dit que censuro.

La veritat és que si la fas en un bar típic, la presentació és molt atractiva. I mira, perquè no, feu-la esteu de vacances i una picada és d’aquelles coses que us marcaran la diferència amb altres turistes.

Si no voleu gastar-vos gaires diners, el que podeu fer és comprar els embotits vosaltres i fer la picada a casa, serà el mateix i molt més barat.

No sé perquè es cobra tan car en un bar si només és tallar una mica de fiambres a quadradets, posar-hi maní i unes olivetes…

Què que és una picada? Descobreix-ho a Menjant en un altre idioma.

7. Visitar el Tortoni????

El cafè Tortoni és el bar més famos de Buenos Aires i al que hi trobeure menys porteños, per no dir cap. No us vull mentir, és un bar molt bonic però és un bar per dir que “hi has estat” no és un bar on aprendràs res sobre la cultura porteña.

Et proposem una cosa, entra-hi i segurament fes un cafè, perquè t’obligaran però després ves algún dels altres Bares Notables de la ciutat, com el 36 Billares, que també es troba a l’Avenida de Mayo i és molt més porteño.

També us diran que els argentins son molt cafeteros i que els hi agrada molt el cafè. Això és cert però tant cert com que el cafè és aigualit. Jo us recomano fer una tarda d’argentí i anar a un bar o a una confiteria a fer el cafè amb un llibre o el diari o amb amics.

No et perdis la nostra guia completa per saber què visitar amb 3 dies per Buenos Aires.

8. Anar a veure una òpera al Teatro Colón.

Diuen els experts que per la seva sonoritat, el Teatro Colón, és un dels millors teatres del món. Si no us agrada l’òpera o no voleu pagar gaire podeu anar a un dels assajos els diumenges al matí o comprar una entrada de les localitats de dalt, al gallinero, que malgrat estar de peu, es veu bé i es sent millor.

L’altra opció és consultar la seva agenda, que sempre fan algun recital en algun dels salons del teatre, de manera gratuïta.

Si t’agrada la música i no vols pagar un mango, et recomanem consultar l’agenda del Centro Cultural Kirchner on tota la seva agenda és gratuïta. Ja saps que és la Balena?

9. Un Fernet

Obrir una botella de Fernet amb un argentí i parlar de política. Ja et dic ara que no en treuràs l’aigua clara de res i si pot ser, intenta trobar un K i un anti-K.

10. Menjar un gelat

Buenos Aires està plena de gelateries i la gran majoria són artesanes. Només entrar-hi ja veuràs les diferències amb les nostres. Aquí els sabors estan escrits a la paret i els sabors tapats. També tenen cucurutxos i tarrines però el millor de tot és que te’ls posen en pala, enlloc de bola. I si vols integrar-te demana un quart de quilo, com a mínim.

Els sabors estrella: sambayon i qualsevol que porti dulce de leche, of corse!

Et deixem un regal, una guia d‘Hauries de Saber per sobreviure a l’Argentina. Ja saps que és el Pato o qué és un Diego?

Aquestes son només algunes de les coses que hauríeu de fer, provar, veure, menjar, beure o escoltar si voleu conèixer una mica sobre la cultura argentina o més correctament, la porteña.

Descarrega la nostra llista de Imprescindibles a Buenos Aires.

Has fet alguan de les coses que proposem per Buenos Aires? Explica’ns ho en un comentari.

Deixa un comentari