• Post category:Argentina
  • Post last modified:octubre 11, 2020

El punt més famós de la província de Chubut és la Península Valdés. Com que nosaltres vam fer el viatge una mica de guiri, un cap de setmana llarg desdes Buenos Aires en època d’estudiants, només us podem explicar aquest racó màgic de l’Argentina.

En situació

La Península Valdés és tota una Àrea Natural reconeguda Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1999.

Tota la zona està preparada 100% pels turistes, a Puerto Madryn, d’hotels i albergs n’hi ha de tots els preus i amb tots els típus de comoditats i la gran majoria d’ells tenen convenis amb  agències d’excursions que et recullen i et porten a l’hotel, només cal anar pagant. Aquesta zona és una de les més cares d’Argentina, de fet tot el sud és molt més car que la resta del país. Si el que es vol és dormir a la Península, les opcions es redueixen a Puerto Pirámides o a les “estancias” de la zona.

Recomanem que quan comencis a planejar el teu viatge tinguis en compte el calendari de la fauna.

Les balenes

Les balenes franques són l’atractiu indiscutible del viatge. Aquests animals es reprodueixen a la península, arribant-hi entre el març i el maig i marxant a finals de novembre quan van al sud a menjar. Mare i cria passen dos anys juntes, fins que la cria ha aprés tot el necessari per començar la seva vida en solitari.

Des de Puerto Pirámides surten vaixells que recorren el Golfo Nuevo per observar les balenes en estat salvatge. Però a més de balenes, també es poden veure elefants i lleons marins a Punta Norte i el seu principal depredador, les orques i  a Caleta Valdés es poden veure pingüins de Magallanes.

Què més visitar a Península Valdés

Al sud de Puerto Madryn, a la Bahía de San Julián es poden observar tonines overa, una raça de dofins blancs i negres (veure foto del final). Encara més al sud, s’arriba a l’Àrea Natural Protegida Punta Tombo, la reserva continental més gran de pingüins de Magallanes amb més de 400.000 exemplars.

La millor època per anar a Punta Tombo és entre el setembre, quan arriben els mascles per preparar el niu i l’abril que és quan comencen la migració més llarga d’una au no voladora, cap a zones més fredes.

Per complementar el viatge amb ciutats es pot visitar Puerto Madryn que és la ciutat mes gran de la zona i des d’on es poden fer múltiples submersions marines per observar la flora i la fauna marina. L’altre atractiu és Trelew i el seu museu paleontològic o Rawson des d’on també es pot veure tonines, llops de mar i el seu port pesquer. Tota aquesta part del litoral patagònic es caracteritza per les costums gal·leses que van inculcar els primers immigrants de la Patagonia.

Hauries de saber

Per accedir a totes les àrees naturals s’ha de pagar una taxa, a més a més, s’ha d’afegir el preu dels vaixells i de les excursions. Però aquesta vegada, si no ets un expert en fauna, recomanem reservar les excursions ja que el guia t’explica durant el viatge tot el que necessites saber sobre la història, la flora i la fauna de la zona. També es pot complementar la informació al Museo Oceanográfico de Puerto Madryn o al EcoCentro de Puerto Madryn.

Deixa un comentari