• Post category:Tailàndia
 • Post last modified:setembre 28, 2020

Phitsanulok va entrar al nostre itinerari perquè viatjàvem de manera motxillera, amb el tren més barat i perquè era el punt de partida per anar a a Sukhothai, però l’experiència de Couchsurfing que hi vam tenir, va ser que era sigui un dels nostres racons prefertis de Tailandia. Phitsanulok és, la capital de la província homònima, està situada a uns 377 km de Bangkok, al nord del país.

En situació

Els orígens de la ciutat es remunten al segle X quan els Khmer regnaven a la regió. Per aquell temps la ciutat s’anomenava Song Khwae, que significa dos rius, ja que estava ubicada entre els rius Nan i Khwae Noi. El rei Phra Maha Thannaracha, durant el període de Sukhothai, va traslladar la ciutat a la ubicació actual, el 1357. Una ubicació estratègica, ja que està al mig del pas entre Myanmar i Laos d’oest a est i de nord a sud uneix Malàisia i Laos.

A més a més, els seus rius navegables, van ajudar al creixement de la ciutat a través del comerç fluvial. Durant el període d’Ayutthaya va servir com a ciutat frontera amb Myanmar.

El rei Naresuan, el Gran, va lluitar contra les tropes del regne de Myanmar, i va reclamar la independència el 1584. També durant el període Thon Buri, la ciutat va servir com a lloc de batalla contra els veïns de l’oest. L’exèrcit tailandès va ser dirigit per Chaophraya Chakri, qui seria coronat rei durant el període Rattanakosin com a Rama I, el Gran de la Casa Reial de Chakiri, el primer rei de la dinastia actual. Visitant la ciutat ens trobem amb el City Pillar Shrine, construït amb diferents tipus de fusta i amb diversos temples.

Qupe visitar a Phitsanulok

Un dels temples més curiosos és el Wat Phra Si Rattsna Mahathat Woramahawihan o sensillament Wat Phra Si, tot i que molta gent l’anomena el temple de la Panotxa, per la curiosa forma de la seva stupa. Aquest temple data de 1357 i hi podem trobar diferents punts d’interès. Per exemple la gran estàtua de bronze del Buda que data del temps del rei Phra Maha Thammaracha, del període de Sukhotai.

També destaca la porta de fusta que podem trobar a l’entrada de Wihan. Aquesta porta està decorada en estil tailandès i data de 1756. Hi ha altres racons per descobrir al temple, com el museu Phra Putthachinnarat, obert de les 9.00 a les 16.00 i fins i tot si teniu sort, podreu entrar a l’interior de l’estupa. El temple està obert de les 6.30 del matí fins a les 21.00 del vespre amb entrada gratuïta. Un dels temples més antics de la província és el Wat Ratchaburana, construït durant el període de Sukhothai.

El museu del Gran Palau, Chan Palace, d’entrada gratuïta, explica la història de la ciutat, els seus temples i té una part dedicada a les ruïnes dels temples que s’han trobat a la mateixa àrea del palau amb maquetes de la teòrica reconstrucció que ajuden a entendre com eren aquests llocs sagrats, el Wat Sri Sukhot, el Wat Pho Thong i el Wat Vihram Thong. D’aquest últim només queda la base de l’stupa. El Wat Sri Sukhot tenia una stupa gran al centre i quatre petites a cada cantonada, però igualment que en el cas anterior només queda la base en forma de flor de lotus. Per últim, del Wat Pho Thong també només podem contemplar la base de l’stupa principal.

Pels voltants de la ciutat hi ha més temples, cascades, coves i parcs naturals que converteixen a la província en un bon lloc de turisme, si hi podeu passar alguns dies. Un dels llocs que més ens va impactar és el temple xinès Rong Jai Sai Tee Hook Tueng, on perfectament hi podeu passar una tarda sencera. A més a més, té un bufet lliure, això sí vegetarià, a donació. Als seus banys hi ha dutxes per refrescar-se de la calor de la zona. Per arribar-hi necessitareu cotxe. L’entrada a tot el recinte és gratuïta.

Hauries de Saber:

L’imprescindible

Entrar i sortir de Phitsanulok

 • Tren d’Ayutthaya a Phitsanulok: el més barat surt a les 11.35 i arriba a les 17.55 i costa 58 Bahts. En l’opció més econòmica no tindreu seient assignat. Hi ha altres trens més ràpids però més cars.
 • Arribar a Phrae des de Phitsanulok: tren fins a Den Chai per 30 Baths i d’allí autobús local (que s’agafa davant de l’estació de trens) per 40 Baths. O anar a la carretera E101 (la que hi ha l’estació d’autobús) i fer dit.

Moure’t per Phitsanulok

 • Nosaltres ho vam fer amb cotxe, perque ens vam allotjar en una casa particular.

Dormir

 • Casa particular o l’estació de trens.

Menjar

 • Casa particular
 • Temple xinès Rong Jai Sai Tee Hook Tueng, que funcionava a la donació.

Quins són els plats típics de Tailàndia?

El que et fa estalviar diners

 • Es pot dormir a l’estació de trens.
 • Wat Phra Si Rattsna Mahathat Woramahawihan: obert de 06.00 a 21.00, entrada gratuïta.
 • Rong Jai Sai Tee Hook Tueng: entrada gratuïta i bufet lliure vegetarià a donació. Atractius turístics
 • Wat Phra Si Rattsna Mahathat Woramahawihan: obert de 06.00 a 21.00, entrada gratuïta.

T’agradaria visitar Phistsanulok? Quina ruta vols fer per Tailàndia?

Deixa un comentari