• Post category:Tailàndia
  • Post last modified:setembre 28, 2020

La ruta amb tren per Tailàndia passa per llocs tan petits i desconeguts com Phrae, que potser si no fos pels trucs motxillers, no els haguessim contemplat mai al nostre itinerari per Tailàndia.

Phrae és la capital de la província homònima al nord de Tailàndia i Den Chai és el poble amb l’estació de trens de la província.

Den Chai entra a la llista viatgera de rebot, per anar a Phrae, ja que la primera és la que té l’estació de trens. Per tant, sembla just començar parlant de l’atractiu turístic de Phrae.

Al centre de la ciutat hi ha dues cases antigues que es poden visitar, una és Vongburi, l’entrada de la qual costa 30 baht i l’altra, d’entrada gratuïta, Khum Chao Lunag. Pel que respecta a la segona, Khum Chao Lung, va ser la residència del sisè príncep de Phrae. A l’interior de la residència es poden veure alguns dels mobles originals de la família governant i exposicions de fotografies o altres objectes relacionats.

Hauries de saber:

Temples i budes gratuïts

Els dos temples principals de la ciutat són el Wat Luang i el Wat Phra Non. El primer té un petit museu d’entrada gratuïta i el segon un buda tombat de 9 metres de longitud. Tots dos temples es poden visitar sense haver de pagar entrada. El Wat Luang és el temple més antic de la ciutat i el Wat Phra Non, el mom del qual significa “buda tombat”, data de 200 anys enrera. El dia que nosaltres vam visitar Phrae, al Wat Phra Baht Ming Meuang hi havia una celebració on et donaven menjar gratis, uns noodles boníssims. No vam saber fer-nos explicar de què es tractava la celebració però no us costa res arribar-vos-hi, ja que queda a prop Khum Chao Lung (quan hi vam anar nosaltres era vora les 14.00). Aquest temple també té un museu d’entrada gratuïta.

Den Chai és el poble de l’estació de trens. Un poble, poble sense cap atractiu turístic, més que veure el dia a dia tailandès. A prop de l’estació hi ha el mercat diürn on es pot comprar els ingredients per cuinar, així com plats ja preparats per esmorzar o dinar a preus de 30 bahts. També venen unes cosetes fregides, que recorden els bunyols de quaresma per 10 bahts.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortor de Phare

  • Arribar a Phrae des de Phitsanulok: tren fins a Den Chai per 30 Baths i d’allí autobús local (que s’agafa davant de l’estació de trens) per 40 Baths. O anar a la carretera E101 (la que hi ha l’estació d’autobús) i fer dit. Tren de Den Chai a Lampang: 23 Bahts.

Dormir

  • A l’estació de trens de Den Chai s’hi pot dormir gratis. Hi ha wifi i es pot carregar els dispositius electrònics. Hi ha dos endolls a la paret (necessitareu el truc de la bossa) o li dieu al policia que està al costat del quiosc i us el deixarà carregant al seu costat. El bany s’ha de pagar 3 bahts i 10 per la dutxa.

Menjar

  • Nosaltres vem menjar gratis a un temple de Phrae.

Quina és l’autèntica gastronomia de Tailàndia?

El que et fa estalviar diners

  • A l’estació de Den Chain s’hi pot passar la nit.
  • A l’oficina d’Informació i Turisme de Phrae hi ha informació sobre tot el país. A més a més podreu carregar els dispositius electrònics, hi ha wifi (demaneu-los la contrasenya) i banys gratuïts amb paper.
  • Si heu de comprar aigua o necessiteu un supermercat feu-ho a Phrae, perquè a Den Chai no hi ha res gran.

Atractius turístics

  •  No cal comprar entrada per visitar cap dels temples. Si no tenies Phrae a la teva llista, et recomane, si et sobra temps, parar-hi unes hores. És una Tailàndia diferent de la que hauries vist si segueixes les rutes preparades.

Què en penses? L’has visitat? Deixa’ns un comentari amb les teves opinions.

Deixa un comentari