Si necessites renovar el teu carnet de conduir espanyol a Argentina, tingués paciència. Jo et recomano que si has de viatjar a casa per les dates que et caduca el carnet, aprofitis per renovar-lo allí (el pots renovar 3 mesos abans que caduqui), tot i que també t’he de dir que el tràmit a Argentina és molt més senzill, lent però senzill.

La web del Consolat et va guiant amb els passos necessaris per aconseguir la renovació i ja t’avisen que el tràmit por tardar més de 3 mesos, a mi em van dir entre 3 i 4 mesos però finalment van ser 3.

El primer pas, abans de sortir de casa, és pagar. Hauràs de fer un ingrés d’uns 30€ a la Jefatura Central de Tráfico (a la web del Consolat et donen els detalls) i hauràs d’imprimir el comprovant.

Desprès necessitaràs el certificat mèdic, el propi Consoltat et facilita el nom d’un metge. Llavors truques per demanar hora i el dia escollit et plantes a la seva consulta, amb una foto carnet, i on només et cal respondre a les típiques preguntes rutinàries i ja està, sense estudis, ni proves de visió, audició o locomotrius, res de res, això si a pagar!.

El doctor et signa el certificat, comenta-li que és pel carnet de conduir espanyol i així et posa els segells corresponents i assegurat que marxis d’allí amb tot el que necessites. Per exemple, t’especifiquen que ha d’afegir una foto teva i firmar-la al damunt.

Al sortir del doctor ves cap al Consolat amb una fotocòpia del passaport espanyol, dues fotografies de carnet, el carnet de conduir i una fotocopia, el certificat mèdic i el comprovant de l’ingrés. Al Consolat hauràs d’anar a la finestreta 5 des d’on et compulsaran les fotocopies corresponents i et tocarà pagar la taxa de la compulsa.

Desprès de firmar els documents adequats, ja acaba la teva actuació. Només caldrà esperar els 3 mesos de rigor i una vegada el tenen el truquen per telèfon o t’envien un mail perquè el puguis anar a recollir. Per recollir-lo has d’anar al primer pis, on hi ha una sala d’espera i una porta tancada.

Doncs bé, has de trucar al timbre i esperar. L’últim pas serà firmar conforme has rebut el carnet i ja pots marxar d’allí, conduint.

Vaig enviar un mail a Seguridad Vial preguntant si es pot conduir per Argentina amb el carnet espanyol i la resposta que vaig rebre va ser: “Con respecto a su inquietud si usted tiene una licencia vigente ya sea de Chile, España o Italia, puede conducir en la Argentina con la misma o bien puede renovarla.” Així que perfecte!

Deixa un comentari