Hi ha vida després del Mundial? Sembla que si, costa però a poc a poc anem recuperant les nostres activitats de la tarda i dels caps de setmana i a poc a poc les converses van canviant de tema.

Poses la tele i veus que hi ha altres esports a Argentina a part de l’esport rei i el que no t’esperes és que hi hagi esports tan importants i tan diferents als que nosaltres estem acostumats.

A mi, quan em pregunten quins esports se segueixen a Catalunya a part del futbol, sempre dic el bàsquet, l’handbol, el tenis, les motos i F1, i a l’estiu el ciclisme, encara que només sigui per què ens acompanyi durant la migdiada.

A Argentina tenen primer el futbol i segon el futbol però el tercer lloc se’l disputen diversos esports segons el nivell adquisitiu de la persona amb la qual parlis o de la importància de l’esportista.

Si no fos Ginóbili…

Avui en dia molts segueixen el bàsquet però només la NBA i la selecció i això és degut a la seva generació d’or liderats per Emanuel Ginóbili. De la lliga nacional, dubto que un argentí qualsevol et pugui dir més de 5 equips.

I les noies a que juguen?

L’esport femení més practicat i un dels esports més seguits a Argentina és el hockey sobre herba. Totes les nenes de “bien” el practiquen. Els nois també però no es tan famòs com el femení, tot i que nosaltres vam aprofitar per anar a veure la Selecció Catalana, ui, perdó, l’Espanyola…

Las Leonas, la selecció argentina, els han donat múltiples alegries amb un parell de mundials guanyats, podis als Jocs Olímpics, amb 6 ors consecutius als Panàmericans des del 1987 fins a l’últim on Mèxic les va guanyar a la final i amb una ratxa de quatre ors a la Copa Panamericana i guanyant tots els Campionats Sudamericans desdel 2003.

L’altre esport que practiquen les noies és el voleibol, així als parcs es veu als nens jugant a futbol i a les noies a voleibol.

Els esports d’élit

Si les nenes chetes practiquen el hockey, els seus equivalents masculins juguen a rubgy. Tot i que Los Pumas no han aconseguit cap títol important, els argentins acostumen a seguir el Mundial, el Panamericano i evidentment el 6 Nacions.

Altres esports dels quals se sent parlar però ja més en l’alta elit són el polo i les carreres de cavalls. A moltes ciutats hi ha un hipòdrom on fan carreres de cavalls i movilitzen a molta gent i és que als argentins els hi agrada molt apostar, però això és una altra història.

Saps quin és l’esport Nacional?

Com a nota, destaco el Pato, un esport originari d’Argentina i considerat l’esport nacional, que consisteix en dos equips muntats a cavall que han de posar una pilota amb anses en una espècie de canasta.

La resta

Un altre esport que reuneix als argentins entre amics és la boxa, avui en dia segueixen a Maravilla Martínez, tot i que en l’últim combat va ser durament criticat.

Pel que fa als esports de motor segueix molt el TC, Turismo de Carrera. Les motos pràcticament no les segueixen, encara que potser amb els temps canvia ja que ara tenen Gran Premio de Argentina i la F1 la miren però els falta un Alonso perque el país estigui més interessat.

Ah, i si voleu llegir d’esports us heu de comprar el Olé.

Quin és el vostre esport preferit? Què us ha semblat aquest resum sobre els esports a l’Argentina?

Deixa un comentari