• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 17, 2020

Fa temps vam parlar de la Casa del Gobierno de la Ciudad, situada a Bolívar 1 i que era allí on el Jefe del Gobierno de la Ciudad, és a dir, l’alcalde tenia el seu despatx. Doncs bé, des de març de 2015 això ha quedat obsolet i és que el 2010 van començar a construir un excel·lent edifici a Parque Patricios per reunir sota un mateix sostre les funcions de l’equip de Vicejefatura, Jefatura de Gabinete i les secretaries General, Legal i Técnica y de Medios.

Descobreix que més pots fer per Parque Patricios. Saps on menjar una autèntica milanesa? T’ho expliquem a la Ruta completa per Parque Patricios.

En situació

El motiu d’elegir aquest barri del sud, no és casualitat i és que el govern de la ciutat està impulsant fortament la integració de la zona sud a la ciutat i la descentralització d’activitats del centre i de la zona nord. Per això s’ha reconvertit el vell Parque Roca, en el Parque de la Ciudad i la Ciudad el Rock on hi fan concerts, sobretot a l’estiu i a Parque Patricios es va crear el Distrito Técnológico.

Per tant, el govern, per seguir amb l’exemple i fomentar aquesta iniciativa, va traslladar les seves tasques administratives a aquesta nova ubicació i va deixar la casa del centre per actes institucionals.

L’edifici verd

L’edifici, que es pot recórrer durant les visites guiades dels caps de setmana, prèvia anotació, va ser obra de l’arquitecte Norman Foster i ja compta amb la certificació internacional LEED, una classificació dels edificis sostenibles, acceptada internacionalment, les sigles del qual, en català, signifiquen Lideratge en Energia i Disseny Ambiental. Aquesta classificació mira els estalvis en energia, els materials utilitzats, les instal·lacions elèctriques i els sistemes d’acondicionament d’aire.

La nova seu del govern, de 38.000 m2 té gran part de la il·luminació de manera natural, amb parets totalment de vidre i una regulació automàtica que encén o apaga llums segons la il·luminació que hi hagi a la sala. De la mateixa manera funciona el sistema de calefacció i d’aire condicionat que s’activa automàticament regulant la temperatura de l’interior de l’edifici als 24ºC a l’hivern i 21ºC a l’estiu.

L’acústica de l’edifici també està tota estudiada, tant en els materials utilitzats, molta fusta de roure americà i catifes estratègicament col·locades, com en el doble vidre de les parets que té funcionalitat  acústica i tèrmica. Els alerons de les parets exteriors o el sobre sostre en forma d’ona serveixen com a visera de l’edifici per evitar que el sol de l’estiu hi pegui directament.

L’edifici envolta un pati interior amb verd, per tal de donar sensació de benestant als 1000 treballadors que hi passen cada dia. Les plantes es reguen en sistema de goteig aprofitant l’aigua de la pluja que s’emmagatzema en uns pous subterranis. La mateixa aigua de pluja enmagatzamada és utilitzada als banys.

Hauries de saber

Nova Seu del Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires_Uspallata 3150. Visites guiades els dissabtes a les 11.00h i a les 12.00h, cal inscripció prèvia. Gratis. Visita 40 min.

Deixa un comentari