Aquesta vegada, el que semblava que havia de ser difícil, va ser d’allò més fàcil. Per travessar la frontera cap a Xina és tan senzill com anar amb tren de Ulaan Bataar a Zamiin Uud. Allí agafar un autobús que et creu-hi la frontera i després un autobús que et porti a la ciutat de Ereen o Erenhot, ja a Xina.

Vols saber què més pots visitar a Mongòlia, descobreix-ho al nostre itinerari per Mongòlia.

En situació

Els passos a seguir són els següents, comprar a l’estació de trens de UB el passatge de tren local, fins a la ciutat fronterera. Comprar, a la mateixa estació de trens, el passatge per l’autobús que et creu-hi la frontera.

Pujar al tren i una vegada a l’autobús seguir la gent per fer tots els tràmits. Pujar a l’autobús que està esperant l’autobús que et travessa la frontera i baixar on baixa tothom, al mercat de Ereen. Però anem per parts.

Sortir de Mongòlia

A Mongòlia només hi ha una via de tren i una ramificació curta. Aquesta via és la que enllaça el Transiberià amb Xina, és a dir, el Transmongolià. També hi ha un trosset de via fèrria que arriba fins a Darkhan. Els trens tenen tres classes, la tercera classe és cadira, la segona és llit amb vagó obert i la tercera és vagó tancat. El vagó tancat són quatre llits, el vagó obert, és com a Rússia i les cadires no les vam veure o si…

En teoria nosaltres havíem comprat la cadira però resulta que estàvem en un vagó obert de llits però enlloc de un llit una persona, era dos llits, tres persones. I això legalment, perquè podíem arribar a estar fins a quatre persones en el que seria un llit per un única persona. Però si tens la sort que el teu “llit” es va buidant, t’hi pots acabar estirant.

Tornant al tema frontera. A l’estació de trens de Ulaan Baatar es pot comprar el passatge de tren local, fins a Zami Udd o l’internacional fins a Ereen o directament fins a Pekin.

Nosaltres explicarem la versió de Zami Udd que és la que vam fer:

A la mateixa estació ja es pot comprar el bitllet d’autobús amb el qual travessaràs la frontera (8.000T). El tren surt de Ulaan Baatar a les 17.30 i arriba a destí a les 7.20 del pròxim dia. L’autobús surt a les 7.30 de davant de l’estació de tren, ja està tot preparat per poder fer l’enllaç.

El moment de la frontera

Travessar la frontera és un parell d’hores. A Mongòlia s’ha de passar les maletes i motxilles pels raigs X i s’ha de pagar una taxa de 5.000T, en cas de ser estranger.

Una vegada travessada la frontera de Xina, l’autobús et porta fins a una zona on ja esperen un parell de busos locals que ens portaran fins al mercat de Ereen, allí on baixa tothom, s’ha de baixar perquè ja és el centre. Aquest autobús es pot pagar amb moneda de Mongolia, 300T, o amb yuans, 1Y (1Y=365T).

Consulta el nostre itinerari per Xina i resol tots els dubtes que tinguis.

Tot el recorregut porta des de les 17.30h d’un dia fins a les 12:00 del mig dia de l’altre.

I ja està, ja estem a la Mongòlia de Xina, la Mongòlia interior.

Hauries de Saber:

  • A l’estació de trens de Ulaan Bataar es pot canviar diners.
  • A l’estació de trens de Ulaan Bataar es pot comprar el bitllet d’autocar que necessitaràs, una vegada a Xina.
  • Si us heu de quedar a domir a Ereenhot, aneu davant de l’estació de trens que hi ha llocs econòmics amb habitació privada.
  • Per canviar diners a Xina, només ho podeu fer al Banc de Xina. El de Ereenhot està de camí entre el mercat i l’estació de trens.

Deixa un comentari