Un itinerari per Mongòlia totalment per lliure, una guia completa per visitar el país de les estepes i una aventura per fer-te el teu viatge més pràctic i fàcil.

Mongòlia és un país emocionant, poca gent el té a la seva llista de llocs a visitar abans de morir però ​si has arribat fins aquí és o perquè t’ho estàs pensant o perquè ja ho tens decidit. Sigui quin sigui el teu motiu, aquí trobaràs la resposta a totes aquells preguntes que tens i a tot allò que necessites saber per anar-hi preparat.

Hauries de saber pel teu itinerari per Mongòlia:

Pots fer el viatge per lliure.

També entenem que si estàs mirant el nostre blog és que t’interessa fer el viatge per lliure i evitar els tours organitzats on està tot força manipulat.

itinerari per mongolia

Ja et diem ara, que viatjar per lliure per Mongòlia és totalment viable, possiblement necessitaràs més temps, perquè aniràs amb autocars que sovint es trencaran i t’hauràs d’adaptar als horaris i a les sortides en retard. Nosaltres sempre ens vam moure per lliure i mai vam tenir el més mínim problema.

Tot el que necessites saber pel teu itinerari per Mongòlia

Idioma

A Mongòlia parlen mongol que és un idioma realment difícil. Utilitzen un alfabet ciríl·lic semblant al rus, amb dues lletres més, per tant ajuda a saber la relació entre el seu alfabet i el nostre. Poca gent xampurrejà l’anglès i cap a l’oest del país, la gent gran mig parla alguna cosa de rus.

Tampoc cal alarmar-se, per demanar els preus de les coses, la gent us treurà la calculadora o us ensenyarà el bitllet que haurieu de pagar. Per demanar per autobusos, sensillament, porteu escrit el destí on voleu anar i per demanar el menjar, apreneu-vos el nom dels plats que us agradin.

Requisists d’entrada a Mongòlia

Per entrar al país es necessita una visa, de validesa 30 dies que es treu al Consulat de Mongòlia de Barcelona. A la seva pàgina web està molt ben explicada la documentació necessària i si els envies un mail, et responen amb rapidesa.

guia completa per mongolia

Atenció que per fer el visat, es queden el passaport, a no sé que paguis l’opció urgent. Des de que t’entreguen la visa, tens 90 dies per entrar al país i des de que entres, en tens 30 per recorre’l. El que us demanaran és com entreu i sortiu del país, en cas de no tenir-ho heu d’escriure el motiu pel qual no teniu els bitllets de tren o avió i mostrar l’itinerari que realitzareu.

Punts d’entrada a Mongòlia

Per entrar al país i sortir-ne, no hi ha cap problema. Nosaltres ho vam fer sempre per terra, sense tenir bitllets prèviament. L’entrada va ser des de Rússia per terra, tota una aventura ja que desprès de consultar moltes pàgines web i moltíssims blogs vam decidir fer una ruta alternativa i entrar a Mongòlia per Ölgii. i la sortida, per Xina, amb tren, de lo més tranquil.

Assegurança de viatges

Per visitar Mongòlia, necessites un visat i per tenir un visitat has de tenir una assegurança de viatges. Nosaltres Mongòlia, Rússia i Xina van ser els únics països que vam portar assegurança de viatges.

Avui en dia, Fuet i Mate tenim una col·laboració amb IATI Seguros, per oferir-te un 5% de descompte contractant la teva assegurança a través del nostre enllaç i a canvi, IATI ens paga una comissió.

Iati seguros

Mira pel mercat, les diferents companyies que hi ha i quina assegurança et convenç més i si acabes decidint que IATI, torna a Fuet i Mate i fes clic a l’enllaç, per tenir el 5% de descompte. Tenen de tot, assegurança per viatges llargs, per motxillers, per escapades, per campers, etc. alguna t’anirà com anell al dit.

Moneda

La moneda oficial de Mongòlia és el turik mongol, que al març del 2017 estava a 2.445 dòlars americans i 2.614 euros. Només tenen bitllets i per canviar, es pot fer als bancs.

divisa de mongolia

Oblida’t de la targeta de crèdit, aquí, a tot arreu amb efectiu i més si fas un viatge motxiller. El teu itinerari per Mongòlia no ha d’estar lligat als llocs guiris amb targeta. A les nostres entrades, et diem, fins i tot, on canviar divises.

Electricitat i aigua

Els aparells electrònics catalans es poden endollar perfectament al corrent sense cap adaptador.

És recomanable comprar aigua embotellada (500-1.000T). Alguns hotels et donen aigua calenta per fer-te té, cafè o menjar instantani.

Moure’t per Mongòlia

La millor manera per moure’t per Mongòlia és amb autocar. A vegades no hi ha l’opció i no queda més remei que una furgoneta o cotxe compartit però sempre que pugueu, eviteu aquesta opció.

Les comoditats del vostre itinerari per Mongòlia

Quan parlem de bany, moltes vegades és de l’estil latrina, és a dir, un forat. El mateix passa amb els banys públics que us trobareu durant els viatges en autobús, això si és que para on n’hi ha un, ja que la majoria de les vegades, para al mig del no res. Aquelles casetes estretes que hi ha per l’estepa, són els banys. Per tant, haureu de comprar paper de WC.

ruta completa per mongolia

WiFi lliure és difícil trobar-ne fora de Ulaan Baator i aquí recomanem l’oficina de Correus. Algubes pensions i alguns restaurants tenen wifi pels clients.

Gastronomia de Mongòlia

El menjar és molt barat, un plat principal pot costar entre 4.500 i 6.000T, el “menjar ràpid”, els buzz i els Khuusuur entre 600 i 800 (haureu de menjar-ne 2 o 3), els tes entre 300T i 500T i el cafè, que és de sobre, entre 500 i 700T. Els noodles instantanis al supermercat estan entre 900 i 1200T, tot i que se’n troba alguna vegada per 400T.

que menjar a mongolia

No diriem que Mongòlia és el país amb una gastronomia més variada i completa, la veritat és que si et mous una mica pel país, entendràs perquè. De tota manera, hi ha plats típics que són ben curiosos i coses que has de tastar.

Què menjar a Mongòlia

No tinguis por, entra als locals, mira que hi ha a les taules i demana el mateix, tot està bo.

Dormir a Mongòlia

A les ciutats fora de la capital, Ulaan Bataar, no existeixen els hostels. Els hotels, en general, tenen tres tipus d’habitacions. L’habitació privada amb bany compartit sense dutxa, l’habitació privada amb bany privat però sense dutxa i l’habitació de luxe, que té el bany i dutxa. Segons el tipus d’habitació i l’hotel, el paper higiènic no va inclos.

allotjament a mongolia

A vegades, per exemple, al hotelet que vam estar de Ulaan Baatar, teníem bany i dutxa privada, paper de WC, tovallola, una pastilla de sabó i un raspall de dents amb pasta de dents. Tot això per només 25.000T. En canvi a Dalanzangad, pagàvem el mateix i l’habitació no tenia bany i el preu no incloïa la dutxa.

Breu història per parlar al bar

Pel que respecte a la Història de Mongòlia, la figura més important fou Genghis Khan i el seu gran imperi. El que per molts és considerat un imperi de destrucció i salvatgisme, l’imperi dels bàrbars, no es pot ometre que gràcies a les conquestes mongoles es va posar en contacte el món de Pèrsia, amb la cultura de la Xina i el comerç d’Europa.

A l’apartat d’història de Fuet i Mate hem dedicat un article al gran Imperi de Genghis Khan.

Més informació pel vostre itinerari per Mongòlia

La pàgina general del país us pot  servir per preparar la ruta i entendre millor la cultura.

El nostre itinerari per Mongòlia

Nosaltres vam viatjar per Mongòlia al març, cosa que ens va impedir, per un costat, acampar degut al fred i per l’altre arribar a certs destins, ja que els carreteres encara estàven tallades per neu.

La ruta que va fer, va ser totalment per lliure, amb autocars agafats a les estacions d’autocars, sense intermediàris i buscant allotjament a l’arribar als llocs.

Des de Fuet i Mate, en total, sense parar a descansar, us recomanem uns 12 dies per recórrer Mongòlia.

La nostra ruta per Mongòlia va ser: Ölggi-Khovd-Ulaan Baatar-Darkhan-Katghal-Ulaan Baatar-Karkhorin-Ulaan Baatar-Dalanzadgad-Ulaan Baatar-Ruta cap a la frontera.

Les Despeses del nostre itinerari per Mongòlia

Ölggi (4 dies. Ideal: mig dia però no cal anar-hi si no és per travessar la frontera amb Rússia o per visitar les muntanyes Altai)

 • Entrar a Ölggi: des de Rússia.
 • Dormir: 20.000T (uns 8 dólars) habitació doble privada amb bany compartit sense dutxa.
 • Menjar: plat de sopa una mitja de 2.800T, buuz 600T i Khuusuur 700T. Segons plats de carn 4.500-5.000T. Per poc més de 1 dólar es pot menjar correctament.
 • Transport urbà: tot a peu
 • Entrades turístiques: només hi ha el museu provincial
 • Paper de WC: 350T
 • Aigua embotellada: 500T.

Ölgii és una de les ciutats més barates de Mongòlia, segons ens van dir perquè els productes vénen importats de Rússia.

* Hi ha bancs per canviar diners i et canvien les divises russes, però recordeu que no es canvien les monedes, només els bitllets. El banc està a la plaça principal.

Khovd (dues nits i un dia) (Ideal: no cal anar-hi però si hi aneu amb mig sia n’hi ha prou)

 • Entrar a Khovd: furgoneta privada, 20.000T, surt a les 15:00h del mercat de Ölggi i tarda unes 7 hores (l’hora de sortida depèn de si està plena o no i l’hora d’arribada de les condicions de la “carretera”). La carretera NO està asfaltada.
 • Dormir: 30.000T (12 dólars) habitació privada doble amb bany privat, sense dutxa. 40.000T habitació amb bany i dutxa privada.
 • Menjar: plat de sopa amb fideus 2.500T, buuz i khuusuur 500T. Costa trobar llocs barats, però el de la sopa de fideus, era molt recomanable.
 • Transport urbà: caminant a tot arreu
 • Entrades turístiques: 5.000T el museu provincial, uns 2 dólars (no val la pena).
 • Paper WC: 700T
 • Aigua embotellada: 1.000T

* Hi ha bancs per canviar diners.

Ulaan Baatar (2 dies) si feu Mongòlia per lliure, hi vindreu dues o tres vegades perquè no tot el país està connectat.

 • Anar de Khovd a Ulaanbataar: Bus per 65.900T, surt a les 10:00h i arriba a les 14:00h del pròxim dia a l’estació Dragon. La carretera està parcialment asfaltada.
 • Dormir: 25.000T, uns 10 dólars. A prop de l’estació Dragon d’autobús, habitació doble amb bany i dutxa privada amb aigua calenta. Et donen sabó, paper de WC, tovallola i respall amb pasta de dents. També et donen aigua calenta per fer tes o noodles.
 • Menjar: sopes 4.500T, segons plats de carn 5.000-6.000T, buuz i khuusuur entre 600 i 800T. A UB serà la única ciutat on trabareu menjar occidental.
 • Atraccions turístiques: museu d’història de Mongòlia 8.000T, uns 3 dólars. Recomanables només si plou.
 • Paper WC: 700T
 • Aigua embotellada: 500-1.000T

* Hi ha bancs per canviar diners.

Darkhal (es necessita un dia per anar i tornar del monestir, al tornar es pot agafar el bus cap a Moron)

 • Anar de Ulaan Baatar a Darkhal: 10.100T. El primer autobús surt de l’estació Dragon a les 9:00 i a partir d’aquí, cada hora més o menys. El trajecte és de 4 hores. La carretera està asfaltada.
 • Dormir: 25.000T habitació doble amb bany compartit sense dutxa.
 • Menjar: sopes 4.500T, segons plats de carn 5.000-6.000T, buuz i khuusuur entre 600 i 800T, és a dir que per poc més de 1 dólar, es pot menjar correctament.
 • Atraccions turístiques: – Cotxe per anar a Amarbayasgalant Khiid: 100.000T (a dividir entre els passatgers). La carretera està asfaltada fins a l’encreuament, a partir d’allí es per l’estepa.
 • Aigua embotellada: 550T

* Hi ha bancs per canviar.

Moron (unes hores) (ideal: unes hores, agafar cotxe cap a Katghal)

 • Anar de Darkhal a Moron: 30.500T. L’autobús surt entre les 16:00 i les 18:00 i tarda 12 hores. La carretera està asfaltada.

* Hi ha bancs per canviar diners.

Khatgal (una nit i un dia) (ideal: un dia si és hivern, un parell a l’estiu)

 • Cotxe per anar de Möron a Khatgal: hauria de ser 10.000T per persona però és difícil de trobar, però no impossible. Taxi per 40.000-60.000T a dividir. La millor opció és fer dit a la carretera i pagar directament al conductor. Hi ha una mini-van que surt del mercat però a les 18:00. La carretera està asfaltada.
 • Dormir a Khatgal: 30.000T un gher de veritat (no un gher house). Era una casa particular.
 • Anar de Khatgal a Möron: minivan que surt a les 11:00 però es pot trobar un cotxe compartit per 10.000T (anireu com una llauna de sardines, fins a 7 persones en un cotxe típic de 5 places). La carretera està asfaltada.
 • Anar de Möron a Ulaan Baatar: 32.600T. El bus surt a les 8:00, a les 15:00 i a les 18:00. El viatge dura unes 14 hores. S’arriba a l’estació Dragon de Ulaan Baatar. La carretera està asfaltada.
 • A l’estiu sembla que hi ha connexions cap a Tsertserleg i d’allí a Karakorum però a l’hivern s’ha de tornar a UB.

* Hi ha bancs per canviar diners.

Karakorum (una nit i un dia) (ideal: un dia)

 • Anar de UB a Karakorum: 17300T. Surt a les 11:00 i a les 20:00h i tarda 6 hores. Surt de l’estació Dragon. La carretera està asfaltada.
 • Dormir a Karakorum: 20.000T en un gher house, uns 8 dólars (preu negociat per ser hivern).Massa guiri, no recomanable pagar més.
 • Menjar: sopa 3.000T, segons plats 5.000T, buuz i khuusuur entre 600 i 800T.
 • Aigua: 1.100T
 • Paper de WC: 400T
 • Anar de Karakorum a UB: 17.300T. Surt a les 10:00 i a les 14:00h, tarda 6 hores i arriba a l’estació Dragon. La carretera està asfaltada.

* No ens vam fixar si hi ha bancs per canviar diners.

Dalanzandgad (una nit i un dia) (ideal: 1 dia)

 • Anar de UB a Dalanzangad: 23.000T. Hi ha dos busos diaris, a les 8:00 i a les 14:00. Surt de l’estació Bayanzurkh de UB i tarda 11 hores. La carretera està asfaltada.
 • L’estació d’autobus està a uns 4 km del centre, però és fàcil arribar, s’ha de caminar en línia recta.
 • Dormir: 20.000T, uns 8 dólars, habitació triple, bany compartit sense dutxa. Amb dutxa 30.000T.
 • Menjar: sopa 4.500T, segons plats 6.000T, buuz i khuusuur entre 700 i 800T.
 • Aigua embotellada: 500T
 • Entrades turístiques: Taxi cap pel Gobi: 250.000T a dividir entre els viatjants

* Hi ha bancs per canviar diners.

Travessar la frontera amb Xina per Zami Udd:

 • Tren de UB a Zami Udd: 12.000T. Surt a les 17.20h i arriba a les 7.20h del pròxim dia. Al tren hi ha aigua calenta per poder fer menjar instantani. Et regalen dos tes i un cafè instantani.
 • Autobús a Zami Udd per travessar la frontera xinesa: 8.000T. L’autobús surt a les 7.30h, n’hi ha molts i ja estan coordinats amb el tren. Surten de davant de l’estació de tren. El bitllet es pot comprar (i és recomanable) a l’estació de trens d’UB.
 • Taxa per sortir de Mongòlia: nacionals 1.000T, estrangers 5.000T.
 • Autobus de la frontera a Ereen/Erenhot: 500T o 1 Y (1Y=356T).

despeses i pressupost motxiller per mongolia

Què t’ha semblat aquesta guia completa per Mongòlia?

Has visitar el país? Quin itinerari per Mongòlia vas fer? I si no l’has visitat, tens intenció? Deixa’ns un comentari amb els dubtes, idees o experiències!

Deixa un comentari