• Post category:Mongòlia
 • Post last modified:maig 12, 2021

​Khovd o Hovd (Ховд) és a capital de la província homònima, a Mongòlia. Comparada amb Ölgii, podem dir que és més ciutat, no sé si ens expliquem. També es troba a prop de les muntanyes Altai i per tant, té molts trets característics que comparteix amb Ölgii, com la presència de Kazhaks.

Khovd diríem que no és una de les ciutats imprescindibles per visitar Mongòlia, però també és cert que serveix per veure una cara diferent del país. Descobreix tot el que vols saber per Mongòlia amb el nostre itinerari.

que visitar a mongòlia Khovd

Si fa poc que estàs per Mongòlia, Khovd, segurament et servirà per entendre el país. Una ciutat, un poble, musulmans, budistes, nòmades, sedentaris, transport en llauna de sardines, etc. Tot el que et pots imaginar de Mongòlia, ho trobes a Khovd.

Breu història per parlar al bar

Khovd va tenir certa importància durant la invasió manxuria, durant la dinastia Qing al s.XVIII, ja que aquests hi van construir una fortalesa, Sangiin Kherem, de la qual ja només en queden parts de les muralles.

La fortalesa tenia planta quadrada, amb portes a l’est i a l’oest. A cada cantonada hi havia torres de vigilància. Al voltant de la fortalesa hi havia una fosa d’aigua que es podia travessar mitjançant ponts de fusta. Les muralles eren de 1,5 metres d’ample i 3 d’alt.

A l’interior hi havia la casa de l’ambaixador Manxú, l’oficina del tresor i els barracons militars. També hi havia un temple budista xinès i una mesquita. Actualment, l’únic rastre de l’època manxura són els arbres que hi ha plantats als dos carrers principals i el poc que queda de les muralles d’aquesta fortalesa.

Els orígens de la ciutat es remunten al segle XVII per un assentament del Khan de Dzungaria, Galdan Boshogtu, a prop del riu Khovd. Va ser durant la dinastia Qing que es va traslladar la ciutat a la seva ubicació actual.

Khovd turisme

Khovd està plena d’estudiants de totes les edats que li dóna una vida extra, també es pot veure més gent vestida a l’estil tradicional mongol de la que es veia per Ölgii.

Què visitar a Khovd, Mongòlia

No diríem que Khovd és una ciutat imprescindible de la teva visita per Mongòlia, però si hi has anat a parat per alguna casualitat del destí, t’expliquem què hi pots visitar.

El museu provincial té dues plantes i es pot visitar en menys d’una hora. La planta baixa està dedicada a la flora i a la fauna de la província amb una gran varietat d’animals dissecats com per exemple el lleopard de les neus, un iber, un ase salvatge o un argalí. La planta superior està dedicada a la presència humana.

Destaquen la reproducció de les pintures rupestres de Tsenkheriin Augi, així com teteres del segle XVIII o les roques deer, que són símbols religiosos. Aquí també hi ha una maqueta de la fortalesa manxuria, que ens permet fer-nos una idea de com era.

Hauries de Saber:

El museu provincial és un bon punt de partida.

Una de les sales està dedicada a la vestimenta tradicional de les diferents ètnies que viuen a la província com per exemple els Uúld, els Uriankhai, els Kazhakh, els Khhalkh, els Myangad, els Durvud i els Torguud.

turisme alternatiu mongolia

La següent sala està dedicada a l’actual president del país, que va nàixer a la província i després queda la sala dels objectes religiosos i la d’herois locals.

A baix de tot hi ha la pintura on es representa la batalla que van guanyar contra l’exèrcit xinès. El museu està escrit en anglès i si hi és, us pot acompanyar una noia com a guia. El cost de l’entrada és de 5.000T.

A la plaça principal hi ha dues estàtues en honor a herois locals, dels que també en parlen al museu, un és Aldanjavyn Ayush que es va rebel·lar contra els manxús i Galdan Boshigt, el cap local que va fundar la ciutat.

Pels voltants de la plaça hi ha els bancs per poder canviar diners.

La província de Khovd és famosa pels seus parcs i la seva natura. Nosaltres hi vam estar en temps de fred i la veritat, no teniem moltes ganes de lluitar contra l’estil mongol ni contra el fred. A l’hivern moltes rutes queden tallades. Si tu has tingut la sort d’anar-hi, ens ho expliques en un comentari?

Hauries de saber per la teva visita a Khovd, Mongòlia

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Khovd

 • Anar de Ölgii a Khovd: furgoneta privada per 20000T per persona. El cotxe s’agafa al mercat d’Ölgii i oficialment surt a les 15h, extra oficial, surt quan està ple i no abans de les 16h. Però recomanem anar al matí a reservar i després anar-hi a les 14h i asseure-se darrere de tot, ja que els llocs del davant es poden emplenar amb més persones que places. Una furgoneta de 15 places pot arribar a portar 21 persones. La carretera és horrible, de fet, 10 minuts després de sortir d’Ölgii, s’acaba l’asfaltat i es va directament per l’estepa. A les 20h es para a un restaurant per menjar. El recorregut de 220 km, dura unes 7 hores mínim i es van fent mini parades per anar al “bany”. Nosaltres el vam fer amb 9h, pinxada de roda inclosa.
 • Khovd està comunicat diàriament amb Ulaan Bataar mitjançant un autobús diari que surt a les 10 am i tarda un dia i mig en arribar (estació Drangon)
 • El cost del bus és de 65000T, més 900T per motxilla gran. En teoria surt a les 10:00h de l’estació d’autobús, que està al mercat. La taquilla per comprar el bitllet obra a les 9:00h. En realitat, el bus va sortir a les 12:00. A les 15:00 va fer una parada a un restaurant per dinar i ja no va tornar a fer una parada llarga fins a l’on demà a les 11:00 del matí. Arriba a UB a les 14:00 a l’estació Dragon.

Moure’t per Khovd

 • Caminant

Dormir a Khovd

 • Hotel TЭHrhc 6yyДaЛ 30.000T (12 dólars) habitació privada doble amb bany privat, sense dutxa.
 • Hotel Khovd a la plaça principal: 40.000T habitació amb bany i dutxa privada.
 • Grand Hotel a la plaça principal: 15.000T el llit en habitació compartida.

Menjar

 • Plat de sopa amb fideus 2.500T, buuz i khuusuur 500T. Costa trobar llocs barats, però el de la sopa de fideus, era molt recomanable.

Atractius turístics

 • Museu Provincial: entrada 5.000T, està escrit en anglès i si hi és, us pot acompanyar una noia com a guia.
 • Es pot canviar diners.

T’has plantejat mai visitar Mongòlia? Quants dies hi tens pensats passar? Si és una setmana, no posis Khvod al teu itinerari, però si vols estar-hi més temps, potser és una opció a estudiar.

Deixa un comentari