• Post category:Rússia
 • Post last modified:novembre 14, 2020

Als afores de Mocou hi ha una ruta típica formada anomenada Anell d’Or. Les ciutats que la formen estan ubicades al nord-est de la capital russa i si les unim, formen un anell. El punt característic entre elles, és que tenen una importància històrica pel país.

Yaroslavl

En situació

Els inicis de Yaroslavl es remunten al 1010, quan el príncep de Kiev, Yaroslavl el Sabi, la va fundar dins del principat de Rostov Veliki després de derrotar l’ós sagrat de la tribu que s’havia assentat en aquesta zona, o això diu la llegenda.

El 1218 es va declarar independent dins del principat de Yaroslavl gràcies al desenvolupament que va tenir la ciutat pel comerç a través el riu Volga. Uns 200 anys més tard es va incorporar al Ducat de Moscou.

Cap al segle XVI, es van anar reconstruint les primitives cases de fusta per unes noves de pedra, així el seu centre ha quedat com un dels més antics del país. Durant aquest període, quan els polonesos van ocupar Moscou, Yaroslavl va ser declarada la capital del país, ja que era la segona ciutat més gran.

Què visitar a Yaroslavl

Yaroslavl (Ярославль) es troba al nord-est de Moscou, a uns 250 kilòmetres i està en la mateixa via que Sergiev Posad i Rostov, per tant, amb un cap de setmana les podem visitar les tres.

La ciutat creix al voltant de la confluència dels rius Kótorosl i Volga, els quals podreu veure gelats si hi aneu a l’hivern. De fet, els caps de setmana, la gent aprofita la superfície del gel per plantar la canya i pescar.

Una bona passejada és pel passeig del Volga, construït entre el 1823 i el 1835 i anar observant les mansions antigues i els arbres centenaris. A l’altre costat dels rius, hi ha un bosquet, que la gent aprofita per fer esport. Així, a l’hivern haureu de vigilar de no tallar la ruta als esquiadors de fons.

 

Yaroslavl també és important culturalment, ja que aquí s’hi va fundar el primer museu privat del país que està dedicat als rellotges i als instruments musicals, el primer teatre públic a mans de Fiódor Vólkov i que encara està actiu i la primera llibreria de Rússia.

Altres fets destacats del país i centrats en la ciutat, els podem contemplar en el monument que hi ha a la confluència dels dos rius, com per exemple que aquí va nàixer la primera dona cosmonauta, Valentina Tereshkova.

Sérgiyev Posad

En situació

Els orígens d’aquest monestir es remunten al segle XIV, quan un monge anomenat Sérgiyev de Radonezh, el qual era el conseller espiritual del príncep de Moscou, Dmitri Donskoi, es va retirar als boscos, amb els seus seguidors per pregar.

Allí van construir un monestir de fusta que va ser destruït durant les invasions tàrtares. El 1422 es va començar a construir la Catedral de la Trinitat on s’hi va traslladar la tomba del Sant Sérgiyev.

Avui les seves relíquies s’han convertit en un dels punts de pelegrinatge més importants del país. El 1458, per ordre d’Ivan el Terrible, es va construir l’església de l’Assumpció on, a fora, hi ha la tomba tsar Boris Godunov, que va regnar a Rússia després de la mort d’Ivan el Terrible.

Durant el 1540 es van substituir les muralles de fusta per les que podem contemplar actualment, tot i que van ser ampliades durant el segle XVII.

El monestir, que encara avui està actiu, va ser declarat per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat el 1993, per ser, precisament un monestir ortodox en funcionament, amb les característiques constructives del segle XV al XVIII que combinaven religió i fortalesa. A més a més, fins al 1920 va ser el centre de l’església ortodoxa russa, any que es va tancar pel govern soviètic.

Què visitar a Sérgiyev

Sérgiyev Posad (Сергиев Посад) és una de les millors destinacions per una escapada de mig dia, ja que es troba a només 70 km al nord-est de Moscou i s’hi pot arribar fàcilment amb tren. Es pot convinar la visita amb Rostov i Yaroslavl.

La joia de Sérgiyev Posad és el seu monestir o Laura de la Trinitat de Sergeyev Posad, que data dels segles XV-XVIII. El nom de Laura significa que té el rang de màxim monestir dins de l’església ortodoxa. La visita al recinte és gratuïta.

Rostov Veliki

En situació

Rostov formava part del Principat de Vladimir Suzdal, un dels més importants a la història de Rússia, però ja hi ha mencions de la ciutat cap a mitjans dels 800 d.C. essent d’aquesta manera una de les ciutats més antigues del Rússia. Uns 100 anys després, ja hi va haver un monjo, Theodoro, encarregat d’evangelitzar als pagans de la zona sota les creences de església ortodoxa.

Aquí li ve la seva importància religiosa al país però la importància política li ve del segle XIII quan el príncep Constantí es va encarregar de la gestió de la ciutat i la va acabar convertint en la ciutat més important de les terres russes.

El successor del príncep Constantí, fou el seu fill Vasilko, qui va seguir amb les obres de reconstrucció de la Catedral. A partir del 1238 arriben les invasions mongoles i la ciutat, com tantes altres abans i després, pateix saquejos.

Què visitar a Rostov

El punt turístic Rostov Veliki (Ростов) és el Kremlin, el qual podem dividir en tres prats independents, connectades entre si. L’entrada al recinte és de 50p, exposicions a part. Per entrar al Kremlin hi ha dues opcions, per la gran porta de fusta de l’església Yoan Bogoslov o per la petita porta del lateral, la del pati de les catedrals.

Si entrem pel pati de les catedrals, veurem la Catedral de l’Assumpció que data del s.XVI. Al cotat hi ha el campanar, un dels més famosos del país, fins i tot, cada campana té el seu propi nom.

Per exemple, la més gran, que pesa 32 tones, s’anomena Sysoy en honor al fundador de la ciutat. A través d’una porta-església entrarem a la segona part del Kremlin, el pati de l’arquebisbe, que seria on haguéssim sortit si haguéssim entrat per l’església Yoan Bogoslov.

En aquesta àrea hi havia la residència del metropolità ortodox i diversos palaus que daten de finals del s.XVII. Aquí també hi ha algunes esglésies, com la de Sant Gregori, la de Sant Joan l’Apòstol i la de la Resurrecció de Crist. Una altra porta petita ens portarà al jardí ple d’arbres fruiters, decorats amb casetes per donar menjar als ocells.

Resseguint la vora del llac Nero, que a l’hivern està totalment gelat i s’utilitza com a carretera, s’arriba al monestir de Sant Jacob, Spaso-Yakoslevski, que data de finals del s.XVIII. Aquí hi destaquen les esglésies de la Concepció de Santa Anna i la de Transfiguració. El monestir està operatiu i també actua com a seminari.

El Kremlin està a la llista temptativa de la UNESCO per ser declarat Patrimoni de la Humanitat.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Yaroslav:

 • Entrar a Yaroslav: autocar Rostov-Yaroslav: 130p en surten cada hora.
 • Sortir de Yaroslav: Blablacar Yaroslav-Sergei Posad: 350p

Moure’t per Yaroslav:

 • L’estació de trens respecte del centre queda una mica lluny però s’hi arriba sense problemes amb un autobús urbà.
 • Autobús urbà: 23 p

Domir a Yaroslav

 • Casa particular per CouchSurfing

Menjar a Yaroslav

 • Cuinar a casa

Entrar i Sortir de Sérgiyev Posad

 • Anar de Yaroslav a  Sérgiyev Posad: Blablacar Yaroslav-Sergei Posad: 350p
 • Anar a Sérgiev Posad des de Moscou: surten trens suburbans des de l’estació Yaroslavsky vokzal (Ярославский вокзал). El viatge és d’una hora i mitja i surten trens cada mitja hora. Preu 143p.

Moure’t per Sérgiyev Posad

 • Caminant

Dormir a Sérgiyev Posad

 • La visita dura unes hores, així que es pot anar i tornar de Moscou o incloure-la a la ruta de les ciutats de l’Anell d’Or.

Menjar a Sérgiyev Posad

 • No vam menjar

Entrar i sortir de Rostov:

 • Entrar a Rostov des de Moscou: tren que surt a les 7:30h de l’estació Yaroslavsky vokzal (Ярославский вокзал) i arriba a les 11h. Preu 620p.
 • Sortir de Rostov: autocar Rostov-Yaroslav: 130p en surten cada hora.

Moure’t per Rostov

 • Caminant

Dormir a Rostov

 • No cal quedar-se a dormir, la ciutat es pot visitar en unes hores

Menjar a Rostov

 • Hi ha supermercats per comprar menjar

El que et fa estalviar diners

 • De l’estació de trens al monestir s’hi pot anar caminant.

El que et fa estalviar diners

 • Aquesta és una ruta gratuïta.
 • De l’estació de trens de Sérgiyez Posad al monestir s’hi pot anar caminant.

Atractius turístics

Deixa un comentari