• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 18, 2020

Seguint amb la idea que vam inaugurar de bars i restaurants amb Almagro i amb Caballito, avui ens situem a cavall entre Monserrat i Balvanera. Començarem a Monserrat, recorrents els bars i resturants imperdibles de Congreso, i anirem descobrint Balvanera on hi ha diverses opcions per fer un cafè o una cervesa, sempre sense oblidar-nos del Goumont, el cine argentí a “low cost”.

En situació

El Congreso en si, no és un barri, però és com la gent anomena als carrers que hi ha al voltant d’aquest edifici. A la Plaza del Congreso hi ha diversos llocs per fer una cervesa o un cafè mentre esperem que comenci la pel·lícula del Goumont. De fet, la mateixa plaça és un bon lloc per beure’ns una cervesa comprada al Cotó més proper.

Avui començarem aquí i anirem resseguint l’avinguda Rivadavia, en un dels seus trams més bonics per anar descobrint els bars i restaurants imperdibles de Congreso.

Els de tota la vida

Les opcions gastronòmiques són de los més diverses i el fet de ser una de les zones antigues de la ciutat fa que tingui entre els seus límits un dels Bares Notables de Buenos Aires.

És el cas de Café Victoria a Entre Ríos amb Hipólito Yrigoyen, que va tenir els seus inicis com a pulpería el 1860. 70 anys desprès va passar a ser el Café Victoria, un lloc de reunió de diversos polítics i artistes. Com molts altres bars històrics es va veure forçat a tancar el 2002 però va tenir la sort d’alguns quan cap al 2010 el van reobrir tal com avui el veiem i com els clients més antics el recordaven

Si us arribeu fins a Junín, o més ben dit fins a Rincón, us trobareu amb un altre dels bars notables de la ciutat: Café los Angelitos un bar històric del que, de l’original que data de 1890 i s’anomenava Bar Rivadavia, només en queda el solar i les fotografies que hi ha al seu interior, però que conserva l’ànima dels seus inicis.

També podeu anar per Callao, on a la cantonada veureu l’esquelet d’una confiteria mítica El Molino. Casi amb Corrientes hi trobareu el bar de l’hotel BAUEN, la gracia d’aquest bar és que es tracta d’una cooperativa recuperada, i al costat mateix hi ha el bar La Academia, un bar històric pels anys que té i on es pot jugar al billar les 24h de dia.

De camí,  a Callao i Mitre, ens trobarem amb la Confiteria L’Aiglon, que avui és una cadena de cafès, declarada com a Sitio de Interes Cultural per la Legislatura de Buenos Aires ja que té casi 100 anys i per les personalitats que el frecuentaven durant la seva època dorada.

Per plaza Congreso

Si el que volem és un ambient una mica més distés, podem anar al Bar Yrigoyen o al Bar Retro, un al costat de l’altre i sempre plens de gent jove, el segon té una clientela més guiri.

Unes cases més enllà, en la mateixa vereda, tenim El Revolucionario, el bar de les Madres de Plaza de Mayo, obert a la seu de la universitat, un autèntic museu de personalitats com El Che, Mandela, Mathin Luther King o Gandhi.

Seguint per Hipólito Yrigoyen, ben aprop del Museo Casa Isaac Fernandez Blanco, arribem al MU Punto de Encuentro, un bar cultural amb un ambient “bohemi” i on les estanteries son de la mateixa botiga de les que tenim molts a casa: la verduleria de la vora 😛

Un clàssic a Buenos Aires

L’altra opció, no llunyana de la plaça, però en direcció contraria als que hem nombrat fins ara, és pujar per Rivadavia fins al 2183, que hi ha el Bellagamba on ens podem prendre una cervesa en una taula amb potes de vella màquina de cosir i envoltats d’una de les decoracions més eclèctiques que us pugueu imaginar.

La veritat és que tota aquesta zona té infinitat de llocs, alguns que inauguren i d’altres que tanquen barraca, per tant sempre és un bon moment per anar-hi a passar una tarda.

Deixa un comentari