• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 22, 2020

La Basílica de Nuestra Señora de la Piedad del Monte Calvario es troba al barri de San Nicolás.

Aquesta església té una història diferent de totes les alters de la ciutat.

Tot el que pots fer per San Nicolàs ho trobaràs a la Ruta Completa per San Nicolàs.

Breu història per parlar al bar

Durant l’època de la colònia, el terreny on avui hi ha l’església Mater Pietatis, a San Nicolás, concretament a Bartolomé Mitre 1523, era una quinta propietat del portuguès Manuel Gómez. Aquest va demanar permís per tenir una capella a casa seva a causa de la seva malaltia ja que no es podia traslladar.

El 1769 va rebre l’autorització oficial per poder celebrar misses i 10 anys més tard, va demanar permís per poder construir-hi una església. Així nasqué l’església Nuestra Señora Piedad del Monte Calvario. El 2002 va ser elevada a Basílica Menor, tal com es pot veure en tenir el canopeu o umbraculum al costat de l’altar.

Basílica Nuestra Señora de la Piedad del Monte Calvario

L’església, d’estil romànic i neoclàssic, a passat per diverses remodelacions, de fet l’actual temple, de l’arquitecte José Canale, data de 1866, ja que el primer estava en condicions ruïnoses. Les cúpules daten de 1871 i són obra de Giovanni Buschiazzo. Al fornits hi destaca la Pietat amb els arcàngels i al voltant hi ha els àngels que sostenen les claus. A l’entrada hi ha les estàtues de Sant Pere i Sant Pau. A l’altar major hi podem contemplar la imatge de la Verge de marbre de Carrara. Té una nau principal i quatre laterals amb tres altars menors.

La llegenda de la monja

La monja María Antonia de Paz i Figueroa va demanar ser enterrada al camp-sant de la Basílica Nuestra Señora de la Piedad del Monte Calvario. Anys més tard, durant les obres d’ampliació del temple es van voler retirar les seves restes però no es van trobar, en un principi. Va ser gràcies a l’aparició d’una nena que les va senyalar el lloc correcte de les despulles.

La ciutat dels carrerons

Davant mateix de l’església hi ha un dels passatges que de tant en tant sorprenen a Buenos Aires, el pasaje La Piedad. En principi era part de la casa particular d’Arturo Gramajo, així podia anar gairebé directe de casa seva a l’església i ben a prop hi ha el Pasaje.

A més a més, ja sabem que aquesta zona de Once està plena durant el dia i de dilluns a dissabte, quan les botigues obren i la gent surt al carrer a comprar a grans quantitats. Però que passa si ens hi passegem ara, per la nit o el diumenge? Doncs que ens podem emportar unes sorpreses molt agradables, gràcies a la iniciativa “Proyecto Persiana” que s’ha encarregat de pintar les persianes de les botigues i així tenir una altra excusa per passejar per aquesta zona de la ciutat, pot turística.

Deixa un comentari