• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 24, 2020

El Buque Museo ARA Corbeta Uruguay és un dels dos museus de Buenos Aires que es troben dins d’un vaixell; l’altre és la Fragata Sarmiento. Tots dos estan ancorats al moll de Puerto Madero.

Descobreix tots els secrets dels barri més jove amb la Ruta Competa per Puerto Madero.

En situació

La Corbeta ARA Uguguay va ser construïda a Anglaterra, té 46,36 metres d’eslora, 7,36 metres de mànega i 5,4 metres de punta. Tot el vaixell està forrat per fusta de teca de 31 mm de gruix i recoberta amb plaques de zinc. La velocitat màxima a la que podia navegar era d’11 nusos, tenia quatre canyons Vavaseur de 7 polsades i hi podien anar fins a 14 oficials i 100 tripulants. El vaixell és el més antic que es conserva a flot de l’Armada Argentina i va ser incorporat el 1874.

Igual que la fragata Sarmiento, la Uruguay era un vaixell escola i també va participar en expedicions per afiançar la Patagonia, però es va fer famosa pel rescat que es va dur a terme el 1903 a l’expedició sueca del capità Otto Nrodeskjöld que s’havia perdut a l’Antàrtida. Per a tal missió es va modificar l’estructura de la corbeta que va tenir èxit quan va trobar l’expedició a Snow Hill. Després, el 1904 també va realitzar altres missions de rescat en aquella part remota del món.

Buque Museo ARA Corbeta Uruguay

El 1967 va ser declarada Monumento Histórico Nacional. Avui en dia, reformat com a vaillex, podem recorre la coberta i l’interior del museu on s’hi exposen peces relacionades amb la vida de la corbeta i de la marina nacional.

Hauries de saber

Museo Corbeta ARA Uruguay_Dique 4, Puerto Madero. De dilluns a diumenge de 10 a 19h. Entrada $10. No s’obra si plou. Visita 30 minuts.

Deixa un comentari