• Post category:Argentina
  • Post last modified:octubre 11, 2020

Carlos Keen és un petit poble de la Municipalitat de Luján que es troba a uns 90 km de Capital, dins de la ruta dels Pueblos Gastronómicos.

En situació

El nom de Carlos Keen li ve d’un advocat argentí que va nàixer el 1840, que va lluitar a la Guerra del Paraguay i que va morir durant la febre groga de finals del s.XIX. El 2007 es va declarar el poble Bien de Interés Histórico Nacional.

Pel voltants de Buenos Aires, els pobles s’estan posant en valor turístic al reconvertir antigues cases en restaurants on menjar, sobretot asado. Molts d’ells ofereixen pasta i altres tipus de carn però creieu-nos, si veniu d’Europa, quedeu-vos amb la parrilla i les empanades.

Breu història per parlar al bar

Carlos Keen va ser fundat el 1881 i durant l’època d’esplendor, fomentada per l’arribada del ferrocarril, el que uniria Luján amb Pergamino i que havia de servir per transportar els grans i animals produïts a la zona fins al port de Buenos Aires, va arribar a tenir fins a 3.000 habitants, però actualment hi viuen unes 400 famílies, principalment perquè el tren hi va deixar d’arribar i l’economia de la zona va canviar.

Què visitar a Carlos Keen

Actualment el poble turístic són quatre carrers que giren al voltant de l’antiga estació de trens recuperada com a centre cultural i al voltant de la qual s’hi forma una fira d’artesans. Aquests quatre carrers estan plens de restaurants que ofereixen el típic menú de camp: entrada d’embotits, escabetx i empanades i asado lliure. Davant de l’estació hi ha l’església San Carlos Borromeo, la construcció de la qual va acabar el 1906. L’escola es troba en un dels edificis històrics del poble, un edifici de 1888.

Seguint les vies del tren, direcció contraria a l’estació de trens, podrem veure un museu en formació a l’aire lliure, una mica abandonat, amb eines antigues de camp per llaurar i treballar la terra. Creuant el carrer i seguint les vies arribarem a una granja de gírgoles on a part de vendre’ns aquest bolet, ens explicaran el sistema de producció.

Hauries de Saber

Com anar a Carlos Keen sense cotxe_Hi ha dues opcions per anar sense cotxe, una és amb tren amb la línia Sarmiento fins a Moreno i allí canviar amb el ramal Marcedes fins a Luján. Llavors haurem d’anar fins a l’estació d’ autobusos i agafar el 503 que connecta amb Carlos Keen per $3,5, però els horaris no són gaire bons, a les 11.40h o a les 14.40h. Un taxi desde Luján fins a Carlos Keen, costa $101. L’altra opció és anar a Once o a Plaza Italia i agafar el 57, el Rápido Altántida val $28 i amb una hora i mitja estem a Luján. Després toca el bus o el taxi.

Deixa un comentari