• Post category:Tailàndia
  • Post last modified:setembre 28, 2020

Chiang Mai és la capital de la província homònima, al nord de Tailàndia. Actualment és la ciutat turística més important del nord. Chiang Mai és de les ciutats que no falta a cap ruta per Tailàndia. La ciutat dels temples, de la vida i dels turistes.

Si vols saber que més pots visitar per Tailàndia o tens dubtes sobre l’organització, pega un cop d’ull al nostre Itinerari per Tailàndia.

En situació

El rei Mengrai, de la dinastia Lanna dels tai, va canviar la capital del regne de Chiang Rai a la nova ciutat, Chiang Mai, el 1296. Els tai sempre fundaven les ciutats de manera que tinguessin una muntanya en un costat per estar protegits i tenir aigua i un riu, per l’altre, per fomentar el comerç fluvial.

El regne de Lanna va ser, durant part de la seva història, contemporani amb el de Sukhothai i amb el d’Ayutthaya. Durant el màxim moment d’esplendor van arribar a dominar part del nord de l’actual Tailàndia, nord-oest de Laos i fins i tot part de l’est de l’actual Myanmar.

Durant el segle XIV, Chiang Mai va quedar dominat pels birmana i durant el següent segle va tenir diverses lluites amb el regne d’Ayutthaya. Finalment el 1558, el regne Bayinnaung de Birmània, va aprofitar el moment de crisi interna de poder i va conquerir definitivament el regne de Chiang Mai. La ciutat va ser saquejada i abandonada.

Què visitar a Chiang Mai

A diferència de la nova Sukhothai, que es va construir en un altre lloc respecte a la vella ciutat dinàstica, la nova Chiang Mai va aprofitar les ruïnes de la vella ciutat. Així van reconstruir els temples i les cases de la ciutat emmurallada i a poc a poc van anar creixent fora dels límits de la paret de pedra.

Precisament fora dels límits és on hi ha el Mercat Nocturn dels Dissabtes, que es comença a activar a les 18.00 i s’instal·la sobre Wulai Road. Pels voltants hi ha diversos temples interessants on destaca el Temple de Plata. Aquí podrem veure els artesans treballant el metall per tal de fer planxes decoratives i a més a més és un dels temples on hi ha classes de meditació i les “Monk Chad”, és a dir, converses amb els monjos. Aquestes consisteixen en sessions gratuïtes de parla amb monjos, on pots aprofitar per treure’t tots els dubtes.

L’altra zona que ajunta gent fora de les muralles és pels voltants del Bazar Nocturn a Changklag Road, on pels vespres s’hi munta un mercat de roba i souvenirs i zones encarades al menjar. La zona és molt turística i els preus estan al nivell turístic. El dia que nosaltres hi vam anar, al temple xines Chiangmai Samakkee Charity Foundation donaven menjar gratis.

L’altre mercat nocturn de menjar s’ubica sobre Maninopharat Road. En aquest costat de les muralles, d’entre tots els temples, crida l’atenció el Wat Lok Molee, un temple budista amb decoracions estil hinduistes.

La millor manera de recórrer els límits de la ciutat emmurallada és deixar-se portar pels peus. Hi ha temples per tots els racons i la gran majoria són d’entrada gratuïta i en algubs d’ells, si enganxeu el dia, podreu menjar gratis.

Si voleu descansar una mica, hi ha un oasi dins del caos de gent: el Wat Chet Lin. Travesseu el pont del llac i allí trobareu una zona magnífica amb una taula i fins i tot un banc gronxador, ideal per llegir.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i sortir de Chiang Mai

  • Tren des de Lamphun: 5 Bahts.
  • De Chiang Mai a Chiang Rai: fent dit. Hi ha autocars per 160 Bahts.

Moure’t per Chiang Mai

  • Caminant

Dormir

  • Nosaltres vam demanar permis per posar la tenda de campanya al pàrquing de l’estació de trens de Chiang Mai i no vam tenir problema.
  • També hi ha McDonald’s 24h.

Menjar

  • Hi ha temples on els fidels que organitzen events i fan menjar social. Si hi ets, et conviden sense problemes.

El que et fa estalviar diners

  • Temple de pla per deixar les motxilles és a l’estació de trens de Lamphun on costa 10 Baths per nit i per motxilla. El bitllet de tren fins allí costa 5 Baths i podeu dornir a l’estació.

 

Deixa un comentari