• Post category:Tailàndia
  • Post last modified:setembre 28, 2020

Viatjar amb el tren barat de Tailàndia et permet fer parades que d’una altra manera no contemplaries, per una banda perquè t’estalvies diners i llavors el teu pressupost motxiller dóna més de sí i per l’altra perquè vas montant l’itinerari segons vas parlant amb la gent i no el que diu la guia de turisme.

Lampang és la capital de la província homònima de Tailàndia. La seva estació de trens s’anomena Nakhon Lampang i es troba a la ruta entre Bangkok i Chiang Mai. El carrer Talad Gow Road està ple de guesthouse, però no en sabem el preu. Aquest carrer era, antigament el carrer comercial de la ciutat, on hi havia el mercat xinès. Lampang era el centre neuràlgic per comerciar amb el nord. Aquí arribaven tots els productes que després s’enviarien als diferents mercats. Avui en dia encara queden cases de principis de segle XX construïdes utilitzant totxos i fusta o totlament de fusta, com per exemple la Moung Ngwazin o la Baan Tanaikwam. La botiga més gran del seu moment, el department store xinesa fou Yean Si Tai Li Ki decorat amb estil occidental amb fusta i estuc. Una altra casa històrica que podem trobar al carrer comercial xinès és la Baan Sinanon, la primera a utilitzar estil occidental per decoració amb l’Art Deco com estil dominant.

Seguint per aquí i girant, direcció al riu, s’arriba a Wat Ko Walukaram, un temple força gran, amb molt terreny i fins i tot banys amb dutxes. Abans de travessar el riu ens podem arribar al Wat Nam Lorn i al Wat Si Chum ben a prop del mercat. Per travessar el riu ho podem fer pel petit pont de vianants (i de motos) o arribar-nos al pont Ratsadapisek. Un pont originalment de fusta construït per celebrar el 20è aniversari del Rei Rama V el 1894. No va ser fins al 1917 que es va construir de formigó. Durant les dues guerres mundials, el pont es va pintar de manera que es camufles i això el va salvar de la seva destrucció. A l’altre costat del riu ens trobarem amb un mercat local i amb el temple Wat Pong Sanuk Nua guardonat per la UNESCO el 2008. A l’interior del recinte del temple hi ha tres petits museus d’entrada gratuïta.

Cap a les 18.00 de la tarda la ciutat s’activa amb els típics restaurants de carrer i mercats nocturns. Un exemple és el que hi ha al costat de l’estació de trens.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i sortir de Lampang

  • Tren de Den Chai a Lampang: 23 Bahts.
  • El tren de Lampang a Lamphun són 19 Bahts. Ja saps com moure’t per Tailàndia, no?

Moure’t per Lamang

  • Caminant – Dormir: a l’estació de trens. – Menjar: els preus habituals de Tailandia, entre 30 i 40 Bahts.
Vols probar plats de veritat, malgrat la fotografia no et quedi tan bonica com en molts blogs? Ves als mercats i demana el que mengi la gent local, evita els llocs amb turistes.

El que et fa estalviar diners

  • Per la ciutat hi ha màquines per carregar aigua a 1 baht.
  • Al temple Wat Ko Walukaram hi ha dutxes.
  • A l’estació de trens es pot carregar els dispositius electrònics i pots dormir-hi.
  • Deixar la motxilla és 10 Bahts per dia.

Atractius turístics

  • Tots els temples tenen entrada gratuïta

Tu tenies Lampang a la teva llista de pobles per visitar? Si viatges amb el tren, no te n’arrepentiràs.

Deixa un comentari