Aquest carrer és, probablement, el que li dóna el títol de Urbanita a Buenos Aires, el carrer que mai dorm, on hi pots trobar tanta gent de dia com de nit.
El tram de 9 de julio a Callo és el meu tram preferit (de tota la ciutat).
Camina per san Nicolás com un expert amb la Ruta Completa per San Nicolás.
L’avinguda dels teatres
Tot i que travessa la ciutat des del riu fins al Cementerio de la Chacarita, el seu tram més característic és des de Florida fins Pueyrredón. En poc menys de 30 cuadras podem trobar una avinguda plena de teatres, restaurants, botigues de roba i restaurants. Per entendre els diversos estils de vida de Buenos Aires, s’ha de passejar per Avenida Corrientes. Fou en aquesta avinguda, en els seus bars i teatres on el tango va esdevenir el que ara és i on va cantar per primer vegada Carlos Gardel.
De la punta a la 9 de julio
Si comencem per la punta de Leandro N. Alem, ens trobem amb el Estadio Luna Park, del qual cal anar seguint la seva programació ja que fan des de campionats de boxa fins a concerts d’artistes de la talla de Serrat.
Si anem pujant, passarem per teatres i botigues, per venedors de “garrapiñadas” o llustradors de botes fins arribar a l’Obelisco, a la imponent 9 de Julio. L’Avenida 9 de Julio és l’avinguda més ampla del món i per creuar-la necessites el temps de dos semàfors o creuar-la per sota terra on s’han habilitat unes galeries comercials.
El tram de les llibreries
Seguir per Corrientes, és un zigzag de llibreries de llibres vells, nous o col·lacionables. Les llibreries de Corrientes no destaquen per tenir llibres tècnics o difícils de trobar però sí que estan plenes de novel·les per $15, de col·leccions que surten als diaris o si busques bé, pots trobar algun racó de llibres a $1.
Més amunt, ens trobem amb el Teatro San Martin, el teatre públic més gran de la ciutat. Al seu hall pots trobar, a partir de cada dijous, el diari gratuït de cultura de la ciutat i la programació del teatre. Des de música gratis al hall a cicles de cine a la Sala Leopoldo Lugones i, per descomptat, obres de teatre. A finals d’any, quan fan el tancament de temporada, les obres de teatre tenen entrada gratuïta, però amb nombre limitat d’espectadors segons la sala.
Al número 1660 hi ha el Paseo La Plaza, una espècie de pati interior ple de teatrets, bars i botigues d’antiguitats. Inclús hi ha un bar anomenat The Cavern Club en honor al dels llegendaris Beatles i a pocs metres ens trobem amb el Museo Beatle, una col·lecció privada de Rodolfo Vázquez, el major col·leccionista Beatle del món, segons el Llibre Guiness dels Records.
La zona amb menys interés
Passat Callao, Corrientes es converteix en centre comercial obert de venta al majorista i al minorista i encara més amunt, ens trobem el Shopping Abasto i el barri de Carlos Gardel. A l’altura de la sortida de Angel Gallardo, de la línia B del subte, es troba el Parque del Centenario.
Corrientes es va transformant en cada tram segons les característiques de cada barri que creua fins arribar al cementiri més gran de Buenos Aires, el de La Chacarita on hi ha enterrat Carlos Gardel.
Les pizzeries de Corrientes
A Corrientes trobem una amplia oferta de locals gastronòmics, les pizzeries més famoses de la ciutat tenen, almenys, un local en aquesta avinguda com per exemple el Güerrin al 1368 o just davant l’altra gran competència, Los Inmortales.
Altres pizzes famoses són les de Los Cuartetos (Corrientes amb Esmeralda) i les de Banchero al 1300 on pots demanar un pingüino (una gerra de moscato (sí, moscatell amb la pizza, cultural)).
També es pot menjar parrillades clàssiques o prendre un refrigeri en algun dels cafès típics de la ciutat com El Gato Negro al número 1669.