• Post category:Argentina
  • Post last modified:novembre 14, 2020

La província de Corrientes no ens la coneixem gaire per això no fem una entrada general com en el cas de les altres províncies del Litoral. Us deixem l’enllaç al web oficial de turisme perquè pogueu ampliar la informació d’aquesta provincia.

Avui parlarem de dos punts que destaquen, un per la seva naturalesa i l’altre perquè és la porta d’accès al Brazil i a les seves misiones jesuïtiques.

Santo Tomé

Santo Tomé és un poblet petit de Corrientes però que gràcies a la “Facultad de Medicina – Fundación Barceló”  té una vida universitària espectacular. La gent del poble estan encantats amb el seu “Club Social y Deportivo Náutico Santo Tomé” que la veritat és que l’opulència del lloc contrasta  amb l’estil del poble.

Típic poble del nord d’argentina, amb una plaça principal amb l’ajuntament, l’església i l’escultura de José de San Martín,  amb la terra vermella, carrers sense asfaltar i gent amb no gaires estudis. Però amb la modalitat que de cop i volta et trobes un autèntic “club” amb pistes de tennis, piscina i força luxe.

A més Santo Tomé forma part, juntament amb San Carlos, La Cruz i Yapeyú, de la ruta de les missions jesuïtes guaranís de la província de Corrientes.

En situació

El 1632 va ser l’any que es va fundar Santo Tomé però curiosament es va fundar a Brasil, a la província de Río Grande Do Sul. L’ assentament no va durar gaire temps degut als atacs edls mamelucs paulistes i així fou com finalment el 1683 els jesuïtes van traslladar la villa al lloc actual.

A Santo Tomé hi ha poca cosa a fer però si has d’anar a Brasil creuant el Puente de la Integración que porta a São Borja o si has de fer nit en algun indret de la zona, arribat al poble que els joves estudiants estaran encantats de saludar-te i compartir cerveses nocturnes a la vorera de casa.

Mercedes

Aquesta és una de les rutes més complicades de fer pel Nord-Est si no tens transport privat però també una de les més sorprenents, per lo poc coneguda que és. Aquesta ruta et permet conèixer la vida als pobles argentins i gaudir de la natura d’una manera excepcional.

La millor manera d’arribar a los Esteros és per Mercedes. La vida a Mercedes està a l’estació, de fet et pots assentar al bar de l’Adriana, Bar Cris-Nahui i passar-t’hi tot el dia sense avorrir-te gens. La pròpia Adriana s’encarrega d’anar-te presentant la gent del poble i inclús a Grasiela que és l’encarregada del Hostelling International i t’explicarà tot el que vulguis saber sobre com arribar a los Esteros, des de mitjans de transports fins a horaris i preus.

Mercedes és un poblet petit que turísticament parlant té tot l’encant a la Plaza 25 de Mayo, la típica plaça dels pobles d’Argentina, amb l’Esglesia, amb casones del s.XIX i algun que altre monument a la Pàtria o als caiguts en les Malvines. A uns 8 km de Mercedes hi ha el Santuari del Gauchito Gil. Aquest personatge forma part de la cultura popular Argentina, és una figura de devoció per tot el país, de fet si us hi fixeu, per la carretera veureu de tant en quant casetes petites i banderetes de color vermell que són ofrenes al Gauchito Gil. La seva història l’explicarem en un altre post.

Estros del Iberá

Los Esteros del Ibera, que en guaraní, significa “aigües lluminoses” és una de les reserves naturals més importants del país.

Es tracta d’un conjunt de llacunes, banys i embassats que originen les condicions perfectes per a una gran varietat d’espècies animals i vegetals. La manera de gaudir-les és amb excusions en llanxa que et permeten navegar per les llacunes i observar la fauna salvatge. També es pot fer les excursions nocturnes on els sons de la natura i les lluernes prenen tot el protagonisme.

Una altra opció son les excursions per terra per veure als monos aulladors o uns llangardaixos realment grans o les excursions a cavall.

La importància de los Esteros és que pots observar els cérvols dels pantans, una espècie en perill d’extinció, el carpincho, el rosegador més gran del món, els yacarés, una gran varietat d’espècies d’aus i una diversitat sorprenent de flora i a més a més pots sentir el crit del mono que ha entrat al Llibre Guiness dels record com el crit més fort, el del mono aullador negre.

A los Esteros t’hi pots quedar tot el temps que vulguis per descansar, però si vas a fer turisme més pràctic amb una o dues nits, depèn de les excursions que vulguis fer, en tens suficient.

Com anar i tornar als Esteros del Iberá

Des de Mercedes hi ha dues maneres d’anar a Ibera, el “colectivo” del poble que per $35 (any 2009) et permet gaudir d’una aventura o el transfer, destinat als turistes i per $45 et fa el mateix recorregut més ràpid. Si hi ha temps, aconsello el colectivo, l’intercanvi cultural és bestial. Al 2009, tots dos sortien de Mercedes a les 12a.m.

Tots dos mitjants et deixen a Colonia Carlos Pelegrini, el poble accés a los Esteros. És un poble sorprenent on el 70% de les cases són d’adob i la seva economia es basa en l’explotació del parc. Al mateix poble hi ha diverses opcions d’allotjament on cada una t’oferirà maneres de gaudir de la Reserva Natural.

Per tornar dels Esteros a Mercedes hi ha el colectivo surt a les 4a.m. i el transfer a les 4p.m. Si es vol anar a los Esteros des de Posadas o a l’inversa, hi ha un servei de 4×4 per a 4 persones que passa per Virasoro i costava, el 2009, $450 el lloguer del cotxe.

Deixa un comentari