Travessar una frontera sempre és un mal de cap, nervis, que si ho portaré tot, que si em revisaran, que si perdré temps. En fi, sempre és una loteria però us podem assegurar que la de Tailàndia a Laos no va suposar cap esforç.

Ja saps què faràs per Laos? Visita el nostre itinerari, apren dels nostres errors i inspira’t.

El pont de l’amistat

El punt més habitual per anar de Tailàndia a Laos i al revés és pel Friendship Bridge, les ciutats clau aquí són Chiang Rai pel que fa a Tailàndia i Huay Xai pel costat de Laos. Anem de Tailàndia a Laos. A l’estació d’autocars de Chiang Rai, que és un descampat amb cadires, surten autocars, direcció Chiang Khong, des de les 6.00 del matí i cada hora, a les mitges. El trajecte tarda, mínim, 2 hores i mitja però depèn de les parades que faci pel camí. El bitllet costa 65 Bahts i es paga dalt del transport.

Pots dormir tranquil, tot i que les vistes són precioses, que quan arribis a l’encreuament per anar direcció la frontera, ja t’ho faran saber. Allí ja t’esperen els tuk-tuk per portar-te fins a la frontera tailandesa que està a 5 km.

L’últim tuk-tuk que agafaràs a Tailàndia, o el primer en el nostre cas, no et caldrà negociar el preu ja que està marcat en un cartell. Això és el que ens va animar a agafar el nostre primer tuk-tuk en 6 mesos de viatge.

Una persona 60 Bahts, dos o més, 50 Bahts per persona. El preu és descaradament alt però és lo estipulat, sempre podeu intentar fet dit perquè els vehicles que agafin aquella carretera van cap a la mateixa destinació que vosaltres o caminar els 5km, una hora i quart de caminata, que no seria la primera vegada, en el nostre cas. En aquest cas no ho vam intentar, vam decidir marxar de Tailàndia agafant un dels famosos tuks-tuks que tantes vegades haviem rebutjat durant el viatge, sensillament perque vam veure que tothom, locals i turistes, pagaven el mateix.

La frontera

A la frontera tailandesa hi ha banys i una casa de canvi, amb millor preu de la que trobareu al costat de Laos, tot i que no tan bon canvi com a Chiang Mai.

Finestreta, segell de sortida i a pagar de nou per travessar el pont de l’amistat. 20 Baths o 25 Bahts, depèn de l’hora. L’augment es paga de 6.00 a 8.00, a partir de les 16.00 i els caps de setmana i festius.

Ja a un pas de Laos, toca fer la visa. Aquí us tocarà pagar 1 U$D (o 40 Baths o 10000 Kips) si arribeu fora de l’horari que ells consideren normal treballar (apliquen les mateixes hores que l’anterior cas de l’autocar). Els catalans hem de pagar, per la visa, 35 U$D i els argentins 30. És millor pagar amb dòlars, ja que el canvi aplicat és d’1 U$D, 40 Baths, 10000 Kips; quan en realitat hauria de ser 32 Bahts i 8200 Kips.

Porta dólars.

Així que si no teniu dòlars, podeu canviar a la casa de canvi que hi havia del costat de Tailàndia i si us heu adormit, aquí en trobareu una altra, a millor canvi que a la finestreta però pitjor que a Tailàndia. També és millor pagar just, una opció és passejar-se per Chiang Mai i anar preguntant a les cases de canvi si us canvien un bitllet de 100 U$D en petit.

A nosaltres ens va funcionar, sense passar pel canvi a Bahts! Un bitllet de 100U$D per 100 U$D b bitllets petits. Per la visa necessitareu una foto de carnet. Així que amb els papers complimentats, els dòlars damunt la taula i la foto enganxada us estamparan la visa al passaport i el segell d’entrada amb 30 dies, pels dos casos, per recórrer el país.

Benvinguts a Laos

Benvinguts a Laos, a Huay Xai, o més concretament a 15 km del centre.

A la frontera ja us esperen els tuk-tukeros, el preu que ens van dir a nosaltres era de 50.000Kips. La nostra opció va ser, aquest cop sí, caminar els 5km que ens separava de l’estació d’autocars i anar provant de fer dit.

La sort ens va somriure i un noi ens va parar i portar fins a l’estació de Bokeo. Si voleu marxar directament cap a Luang Prabang hi ha un autobus nocturnba les 18.00h, sleepy bus en diuen perquè té llits!

En el nostre cas, el pla fou passar la nit a l’estació de Bokeo per demà al matí ben d’hora anar a fer dit cap a Luang Namtha. Lo dolent és que a partir de les 4.30h començaria a ploure de valent i ja no pararia en tot el matí del següent dia. Així que ja comencem Laos pagant autobus, 60.000 Kips. De tota manera, recient aterrats a Laos, no ens pensàvem pas que seria tant difícil moure’s a dit.

Al costat de l’estació d’autocars hi ha un mercat amb els preus més baixos que ens hem trobat a tot Laos. Un plat de noodles fregits per 5.000 Kips i un plat de coses a la brasa per 10.000 Kips. Atenció argentins que aquí trobareu chinchulines a 1.000 Kips (el preu més ridículament barat que hem trobat a tot el país, és el moment de “chinchulins fins al cul”.)

Aquest mercat és dels millors que vam trobar per Laos, on sense saber què haviem de menjar, els ulls van escollir.

Hauries de saber:

 • De Chiang Rai a l’encreuament cap a la frontera: 65 Baths.
 • Tuk tuk fins a la frontera (5 km): 50 Bahts si sou dos o més persones, 60 si ets sol.
 • Autocar per travessar el Pont de l’amistat: 20 o 25 Bahts depèn de l’hora.
 • Visa catalans: 35 U$D.
 • Visa argentins: 30 U$D
 • Necessiteu una foto de carnet
 • Gestió de la visa: gratis o 1 U$D, depèn de l’hora.
 • Depèn de l’hora: horari de tarifa cara: de 6.00 a 8.00, després de les 16.00 i els caps de setmana i festius.
 • Milor pagar en dòlars que en moneda local o euros. A Chang Mai podreu canviar dolars i fins i tot aconseguir bitllets d’1 U$D, a les cases de canvi.
 • Es pot dormir a l’estació de Bokeo i si teniu tenda de campanya la podeu posar.
 • A l’estació de Bokeo hi ha per carregar i wifi.

Deixa un comentari